Sunnuntaina suurten panosten kärki­kamppailu

06/07/2024 TamU
Otteluennakko

Tampere United kohtaa sunnuntaina Tammelan stadionilla klo 18.30 alkavassa ottelussa Pallo-Iirot. Joukkueet ovat tasapisteissä ja vain pisteen päässä sarjakärjestä, joten pisteet ovat sunnuntain ottelusta kullanarvoiset. Kevään kohtaamisessa Raumalla TamU oli pitkään kiinni voitossa, mutta kaksi loppuhetkien maalia käänsivät pelin Pallo-Iiroille. Sunnuntaina Sinipaidoilla on revanssin paikka. Ottelussa kerätään myös varoja Tampere Unitedin tukirahastoon, josta tuetaan vähävaraisten lasten jalkapalloharrastusta. TamU pelaa ottelun Hope ry:n logolla varustetuilla pelipaidoilla, jotka huutokaupataan ottelun jälkeen.

TamU – Pallo-Iirot

  • Joukkueet ovat kohdanneet vuosina 1999–2024 yhteensä 9 kertaa, ja Pallo-Iirot on selvästi niskan päällä, sillä voitot ovat raumalaisilla 6–3 ja maaliero 18–10.
  • Joukkueet ovat tasapisteissä sarjan kolmantena ja neljäntenä.
  • Pallo-Iirot on hävinnyt viisi viimeistä vierasotteluaan Kakkosessa.

Vaikka derbyn tulos oli pettymys, niin mahtui siihen matsiin hyviäkin asioita. Onneksi päästään nopeasti pelaamaan taas sunnuntaina niin katseet on jo käännetty siihen.

- Joonas Rantala
Wingback

Rauman visiitillä peli oli pitkään hyvin meidän hallinnassa, mutta koettiin silti aika katkera tappio. Sunnuntaina on siis hyvä mahdollisuus maksella kalavelkoja.

- Joonas Rantala
Wingback

Loppukauden tavoitteena on nousta ykköseen. Sarjan kärki on tällä hetkellä tosi tasainen, joten kaikki on vielä auki.

- Joonas Rantala
Wingback

Tampere Unitedin tämän viikon teemaksi voisi nimetä revanssin. Keväällä Sinipaidat kärsivät kitkerät tappiot TPV:lle ja Pallo-Iiroille. Erityisesti Raumalla tullut tappio jätti suuhun karvaan maun, kun sunnuntain vastus Pallo-Iirot nousi ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla tappioasemasta 2–1-voittoon.

Revanssiviikko ei alkanut aivan suunnitelmien mukaan, kun tiistaina Sinipaidat eivät onnistuneet murtamaan TPV:n puolustusmuuria, vaan pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Sunnuntaina on uusi mahdollisuus hakea hyvitystä kevään tappiolle.

Kakkosen B-lohkon asetelma ei voisi paljoa kutkuttavampi olla, kun viisi kärkijoukkuetta majailevat kaikki pisteen sisällä toisistaan. Sekä Tampere United että Pallo-Iirot ovat 14 ottelun jälkeen 25 pisteessä vian yhden pisteen perässä FC Interin kakkosjoukkuetta ja VJS:ää. Sunnuntain ottelun voittajalle aukeaa siis mahdollisuus nousta sarjakärkeen.

Pallo-Iirojen tuloskunto on ollut viime aikoina vaihteleva. Tamperelaisjoukkueet Ilves-Kissat ja TPV kaatuivat, mutta HJS ja FC Honka veivät raumalaisia vastaan pidemmän korren. Suomen Cupissa Pallo-Iirot pääsi 32 parhaan joukkoon, ja vasta Ykkösliigan SJK Akatemia tiputti raumalaiset rangaistuspotkukilpailussa. Edellisen kerran VJS on ottanut pisteitä vierasottelussa huhtikuun lopussa, ja sen jälkeen se on hävinnyt viisi vierasottelua Kakkosessa.

Kun Tampere United on varsinkin kovemmissa otteluissa tuskaillut maalinteon kanssa, on Pallo-Iiroilla verkko heilunut taajemmin. TPS:stä lainalla oleva 19-vuotias Veeti Pohtio on osunut 11 kertaa ja Elias Ahteen maalisarake näyttää 10 osumaa. TamUn paras maalintekijä on 6 maalia tehnyt Toni Toijala, joka palaa kokoonpanoon sunnuntaina.

Kalavelkoja maksamaan

Pallo-Iirot on mieluinen vastustaja Tampere Unitedin vasenta laitaa operoivalle Joonas Rantalalle. Porilaislähtöiselle laitapelaajalle raumalaisten kohtaaminen antaa aina pienen lisäsytykkeen.

”Rauma on aina ollut Porin pikkuveli, joten ei raumalaisille ikinä hävitä saa. Usein pelit ovat olleet aika kiihkeitä ja tapahtumarikkaita.”

Tero Suonperän pelisysteemissä Rantala on päässyt pelaamaan kokonaisvaltaisempaa roolia wingbackina. Uusi pelipaikka on tuntunut koko ajan paremmalta. Maalihanat aukesivat kesäkuun puolivälin ottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan, kun 28-vuotias pelimies osui kahdesti.

”Kovavauhtisia juoksuja tulee paljon, ja tulee myös osallistuttua enemmän hyökkäyksiin. Yllättävän nopeasti on saatu paketti kasaan ja pelaajat ymmärtämään pelipaikkojen vaatimukset”, Rantala toteaa.

Tiistain TPV-ottelusta joukkue ei ollut tyytyväinen tasapeliin, mutta päätä ei ole painettu alas.

”Vaikka derbyn tulos oli pettymys, niin mahtui siihen matsiin hyviäkin asioita. Onneksi päästään nopeasti pelaamaan taas sunnuntaina niin katseet on jo käännetty siihen.”

TPV-tasapeli ja Raumalla kärsitty tappio antavat lisää poltetta, eikä sunnuntaina kelpaa kuin kolme pistettä.

”Sunnuntaille tavoitteena on kotivoitto runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Rauman visiitillä peli oli pitkään hyvin meidän hallinnassa, mutta koettiin silti aika katkera tappio. Sunnuntaina on siis hyvä mahdollisuus maksella kalavelkoja.”

Kauden edettyä noin puoliväliin on joukkueen tavoite yhä sama kuin kevään alussa,

”Loppukauden tavoitteena on nousta ykköseen. Sarjan kärki on tällä hetkellä tosi tasainen, joten kaikki on vielä auki.”

Sunnuntaina pelataan loppukauden asetelmien osalta tärkeä kamppailu. Ottelu alkaa klo 18.30 ja TamU-klubin ovet aukeavat jo klo 16.00. Lipunmyynti ja stadionin pääsisäänkäynti Ilmarinkadun ja Salhojankadun kulmassa aukeaa klo 17.00.

Jokaisesta myydystä pääsy­lipusta kaksi euroa TamUn tukirahastoon

TamU järjestää ottelussa yhdessä Hope ry:n kanssa hyväntekeväisyystapahtuman, jossa kerätään varoja seuran tukirahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta.

Liput otteluun ovat myynnissä myös Lippu.fi-verkkokaupassa. Jokaisesta myydystä lipusta laitetaan 2 € seuran tukirahastoon.

Liput pääkatsomoon (A-katsomo) maksavat 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn (D-katsomo) liput maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä.

TamU-klubi-liput maksavat 20 € aikuisilta ja 15 € alennusryhmiltä, ja istumapaikan saa valita vapaasti pääkatsomosta tai päädystä.

Pelipaitahuutokauppa

TamU pelaa ottelun pelipaidoilla, joissa on Hope ry:n logot. Tätä ovat mahdollistamassa pelipaidoissa normaalisti näkyvät Gühring, Avitor Sähkö, Pyynikin Brewing sekä Pizza & Kebab 14, sekä pelipaidat edulliseen hintaan toimittaneet Intersport Tampere ja Puma.

Kahdeksan pelipaidan huutokauppa on käynnissä jo ennen ottelua, ja ottelun jälkeen ne huutokaupataan TamU-klubilla. Loput paidat tulevat huudettavaksi tulevina viikkoina. Huudot tehdään Google Forms -palvelun kautta: forms.gle/u12vHYQFyv5eNpeq7

Katso huudettavat paidat ja tämän hetken korkeimmat huudot tapahtumasivulta: tampereunited.fi/hyvantekevaisyystapahtuma

VIP ja TamU-klubi

VIP-liput maksavat 70 €. Kausikortin hankkineilla tai muutoin tavallisen lipun jo ostaneilla on mahdollisuus päivittää matsipäivänsä VIP-tasolle 60 €:n hinnalla. VIP-tilaisuus alkaa klo 17.00. Katso lisätiedot: tampereunited.fi/vip

VIP-tiloihin voi tehdä myös pöytävarauksen viidelle. Varauksen hinta on 350 €, ja summasta puolet osoitetaan Tampere Unitedin tukirahastoon. Myös TamU-klubille voi tehdä pöytävarauksen viidelle, ja tällöin hinta on 100 €. Varaukset tehdään TamU-kaupassa: tampereunited.fi/kauppa

TamU-klubi aukeaa klo 16.00 ja sinne pääsee kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla ja VIP–lipulla. Kulku Salhojankadulla stadionin pitkän sivun keskellä sijaitsevasta VIP-sisäänkäynnistä. Tarjolla on ilmaiseksi pientä naposteltavaa, ilmainen kahvi ja teetarjoilu sekä mahdollisuus pelata erilaisia pelejä. Ennen ottelua klo 17.45 ohjelmassa on pelaajahaastattelu.

TamU-klubi on avoinna myös ottelun jälkeen, ja pian ottelun päättymisen jälkeen klubilla on haastateltavana päävalmentaja Tero Suonperä sekä ottelun paras pelaaja.

Lisätiedot tapahtumasta

Tampere Unitedin tukirahastoon voi tehdä myös lahjoituksia sekä ennalta että ottelutapahtuman aikana. Lisäksi tapahtumassa voi tehdä tavaralahjoituksia Hope ry:lle. Katso kaikki tavat tehdä hyvää tapahtuman sivulta tampereunited.fi/hyvantekevaisyystapahtuma.

Katso myös ottelutapahtumien yleinen info: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksessä ei tällä kertaa ole selostusta.

Tampere Unitedin tukirahasto

Tampere Unitedilla on rahasto vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapallo- ja futsalharrastuksen tukemiseksi. Rahaston mahdollistaa mm. Jalkapallo-Säätiön tuki ja yksityishenkilöiden lahjoitukset. Rahaston myöntämisen käytännön järjestelyistä vastaa Hope ry.

Käytännössä Tampere Unitedin junioritoimintaan mukaan haluavan juniorin huoltaja voi hakea Hope ry:ltä avustusta, josta Hope tekee päätöksen normaalien periaatteidensa mukaisesti. Avustuksen maksimisumma on 300 € vuodessa per lapsi, jotta rahaa riittää mahdollisimman monen lapsen harrastuksen tukemiseen.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry syntyi vuonna 2009 perustajiensa tahdosta synnyttää konkreettinen hyvän kierre ja antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Yksi Hopen toimintamuodoista on tukea lasten ja nuorten harrastuksia tarjoamalla vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa pitkäkestoisempi harrastaminen. Hope tukee myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksiaan. Lisätietoja: hopeyhdistys.fi.

Rahankeräyksen järjestäjä:
Jalkapalloseura Tampere United ry
Ilmarinkatu 28 LH 2
33500 Tampere

Sähköposti: hallitus@tampereunited.fi
Puhelin: +358 20 127 7740

Rahankeräyksen lupanumero: RA/2022/1660

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49