Sunnuntaina Pyynikillä vieraita Turusta

01/06/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Viime lauantaina Apassit suurinumeroisesti 7–1 Pyynikillä kaatanut naisten edustusjoukkue saa sunnuntaina vastustajakseen Pyynikille TPS:n kakkosjoukkueen. Ottelun ennakko­asetelmat ovat viime viikonlopun kaltaiset, sillä TamU johtaa sarjaa tappiottomana, mutta turkulaiset ovat keränneet kuudesta pelistään vasta kaksi pistettä, ja ovat jäänet sarja­taulukossa toiseksi viimeiselle sijalle. Sijoitus on varmasti turkulaisille pettymys, kun samaan aikaan TPS:n edustusjoukkue on aloittanut kautensa erinomaisesti Kansallisessa Liigassa.

Tampere United – TPS

  • Sarjakärki TamU kohtaa tyvipäähän juuttuneen TPS:n kakkosjoukkueen.
  • Viime kaudella TamU hävisi turkulaisille Pyynikillä, joten on revanssin aika.
  • Otteluun on ilmainen bussikuljetus Tammelasta miesten ottelun jälkeen.

Olemme pyrkineet siihen, että jokaiseen peliin lähdetään oman pallon hallinnan kautta, ja pyritään avaamaan ja rakentelemaan tilanteita omien vahvuuksiemme kautta.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Yksi Sinipaitojen alkukauden menestyksen tae on ollut se, että kotiotteluihin on saatu täysi vaihtopenkki ja useampi pelaaja on onnistunut maaliteossa sekä avauskokoon päästyään että vaihdosta sisään tultuaan.

Joukkue ei ole yhden tai kahden maalitykin varassa sillä, Janika Ilvesoksa, Jenni Särö, Emilia Numminen, Laura Toivainen ja Jessi Hiltunen ovat kaikki osoittaneet kykyänsä ratkaista pelit. Myös Johanna Heikkinen on osunut kertaalleen, ja on lisäksi kunnostautunut maalien alustamisessa erityisesti kulmapotkuista. Muut joukkueen maalintekijät ovat Serena Lehtonen ja Pihla Lehtinen.

Pelatuista seitsemästä pelistä TamUlle on kertynyt yhdeksäntoista pistettä eli kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Lähimpänä TamUn takana vaanii yhden pelin vähemmän pelannut FC Nokia, jonka pistesaldoa rasittaa TamUn tapaan vain yksi tasapeli.

TPS:n kakkosjoukkue on TamUlle tuttu viime kaudelta. Alkukaudesta TamUlla oli vaikeuksia saada peliä toimimaan tahtomallaan tavalla, ja kesäkuun alussa TPS haki pisteet Pyynikiltä tylyllä 1–4-voitolla Pari viikkoa tuon pelin jälkeen alkoikin sinipaitojen voittoputki, ja Turussa maksettiin potut pottuina 2–0-voitolla.

Turkulaiset pelasivat Kakkosessa kaudet 2017–2022 sijoittuen parhaimmillaan lohkonsa kolmanneksi vuosina 2020 ja 2021. Kaudeksi 2023 joukkue putosi kolmoseen, eikä ole kovin vakuuttavasti enää pystynyt haastamaan kärrkipään joukkueita. Vuoden 2023 sijoitus oli seitsemäs heikosti mennen loppukauden takia.

TPS:n paras maalintekijä on hyökkääjä Jessica Hällfors, joka on pelannut jokaisessa tämän kauden matsissa ja tehnyt neljä maalia. Joukkuessa on kevään aikana pelannut lähemmäs 35 eri pelaajaa eli kokoonpano on vaihdellut pelistä toiseen. Pelaajista monet ovat myös TPS:n T18 joukkueessa, joka johtaakin T18 Ykköstä. Tämä kertoo ehkä siitä, että pääpaino on nimenomaan T18:n peleissä.

Tampere Unitedin päävalmentaja Kari Numminen ei erityisesti tässä tilanteessa uhraa liiemmin ajatuksia vastustajan pelin pohtimiseen.

”Olemme pyrkineet siihen, että jokaiseen peliin lähdetään oman pallon hallinnan kautta, ja pyritään avaamaan ja rakentelemaan tilanteita omien vahvuuksiemme kautta. Kaikki vastustajat ovat saman arvoisia peliin lähdettäessä”, Numminen arvioi.

Ilmainen bussikuljetus Tammelasta

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 2.6. klo 18.00 alkaen. Pyynikin portit ja palvelut aukeavat puoli tuntia ennen ottelun alkua eli klo 17.30. Otteluun on vapaa pääsy.

Miesten edustusjoukkue pelaa oman ottelunsa FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan Tammelan stadionilla sopivasti klo 15.00, joten naisten otteluun ehtii hyvin tuon ottelun päätyttyä. Tammelasta lähtee myös ilmainen bussikuljetus klo 17.30. Bussin lähtöpaikka on Ilmarinkadulla lähellä stadionin sisäänkäyntiä.

Anniskelualueella on tarjolla Salama Brewingin ja Pyynikin Brewing Companyn juomia. TamUn grillillä on tarjolla tuttuja herkkuja Tapolan ja Vegemin grillimakkaroista alkaen.

Ennen ottelua kannattaa vierailla Pyynikintorin laidalla Tuopissa. Ottelun jälkeen voi piipahtaa Maja/Talossa korttelin päässä stadionilta.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49