Sunnuntaina pelissä paikka Ykköseen

27/10/2023 TamU
Otteluennakko

Kausi ei voisi juuri kutkuttavammin huipentua. Sunnuntaina Tampere United matkaa vanhan vihollisen pyhättöön Bolt Arenalle, ja panoksena on paikka Ykkösessä ensi kaudella. Viime lauantaina TamU haki Kaupista 2–1-voiton HJK Klubi 04:stä, mutta kaikki on vielä auki otteluparin lopputuloksen osalta. Tampereelta lähtee useampi bussi kohti Helsinkiä, ja kaikkiaan TamU-kannattajia odotetaan olevan mukana yli 150. Vielä ehtii varata paikkansa ikimuistoiselle vierasmatkalle, joka toivottavasti päättyy juhlatunnelmiin.

HJK Klubi 04 – TamU

  • Ottelun panoksena on nousu Ykköseen kaudeksi 2024.
  • TamUlle riittää sarjanousuun tasapeli, mutta joukkue ei aio pelkästään lähteä puolustamaan johtoaan.
  • Historialliseen otteluun tulee bussilasteittain TamU-kannattajia.

Pitää lähteä hakemaan voittoa. Pelaamista pitää parantaa Kaupissa nähdystä. Silloinen esitys ei riitä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Liiga-TamUkin yhden mestaruuksista kävi tuolla varmistamassa, joten historia on meidän puolellamme.

- Topias Järvelä
Kärkipelaaja

Laitetaan sininen orkesteri eli kannattajat ja joukkue parasta pöytään vielä kerran. Lähdetään tekemään tästä hyvä loppu.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

HJK on eri tavoin kytkeytynyt TamUn historian mieleenpainuvimpiin kauden päätöksiin. Kaudella 2001 HJK johti Veikkausliigaa ennen päätöskierrosta, mutta jäi viimeisessä ottelussa tasapeliin FC Hakaa vastaan. Kun TamU voitti Tammelassa FC Jazzin Jari Niemen maalilla, pääsi koko Tampere juhlimaan Sinipaitojen ensimmäistä mestaruutta. 

Seuraavan kerran TamU ja HJK mittelivät loppuun asti mestaruudesta kaudella 2006. Kausi huipentui tulevan sunnuntain pelipaikalle, joka vielä silloin tunnettiin nimellä Finnair Stadium. Finskillä TamU vei 0–3-vierasvoiton, ja samalla sinetöityi seuran toinen Suomen mestaruus. Voittomaalin teki jälleen Jari Niemi.

Sunnuntaina kauden päätösottelussa on vastassa HJK:n reservijoukkue, ja jälleen kerran panokset ovat huimat. Klubi 04 putosi kauden 2021 päätteeksi Ykkösestä, mutta Suomen ammattimaisin organisaatio HJK haluaa varmasti nostaa kakkosjoukkueensa Kakkosta korkeammalle tasolle, jotta seuran juniorilupaukset pääsisivät pelaamaan mahdollisimman kovia miesten pelejä.

TamU ei ole pelannut Ykkösessä sitten ensimmäisen kautensa 1999, jolloin seura voitti sarjan ja nousi Veikkausliigaan. Sinipaidat tähyilee vahvasti ylöspäin, joten nousu olisi varmasti koko seurayhteisön unelmien täyttymys tämän kauden osalta. Mikäpä olisikaan hienompaa kuin päästä tulevalla kaudella korkkaamaan uusi Tammelan stadion pelaamalla valtakunnallista sarjaa.

Tasapeli riittää nousuun mutta ei päävalmentajalle

HJK Klubi 04 pääsee sunnuntaina pelaamaan kotikentälleen, mikä tuo helsinkiläiselle oman kotietunsa otteluun, vaikka bussilasteittan paikalle saapuvat TamUn kannattajat varmasti pitävät kannatusedun Sinipaidoilla.

Avausosan tappiosta huolimatta Klubi 04 lähtenee sunnuntain otteluun ennakkosuosikkina. Nuori ja taitava joukkue aloitti Kaupissa ottelun vahvasti ja siirtyikin johtoon jo varhaisessa vaiheessa.

Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui maalivahti Antonio Regueron punainen kortti, jonka myötä hallinta siirtyi miesylivoimalla pelaamaan päässeelle TamUlle. Kun puhutaan nuoresta reservijoukkueesta, kokemattomuus nostetaan usein esiin, mutta tällä kertaa Veikkausliigassa lähes parisataa ottelua pelannut Real Madrid -kasvatti Reguero olikin se, joka höntyili junnumaisesti. Avausottelussa Klubi 04:n näkyvin pelaaja oli 17-vuotias David Ezeh, joka on tehnyt tämän vuoden Kakkosessa ikävuosiensa verran maaleja.

TamUlle riittää sarjanousun varmistamiseen tasapelikin. Vierasmaalisääntö ei ole voimassa, joten jatkoajalle mentäisiin kaikissa tulosvaihtoehdoissa, joissa Klubi 04 voittaisi ottelun yhdellä maalilla.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ei kuitenkaan ole lähdössä Bolt-areenalle vain peruuttelemaan ja varmistelemaan tasatulosta.

”Pitää lähteä hakemaan voittoa. Pelaamista pitää parantaa siitä, mitä Kaupissa nähtiin. Silloinen esitys ei riitä.”

Edellisestä ottelusta oli sairastumisen vuoksi poissa TamUn kapteeni Anton Bright, mutta sunnuntaina mies luultavasti nähdään taas tositoimissa. Keskikenttäpelaaja Arttu Mätön tilanne on vielä epävarma, mutta muuten Sinipaitojen kokoonpanotilanne näyttää hyvältä kauden huipennukseen lähdettäessä.

Sininen orkesteri lähtee tekemään historiaa

Vaikka Topias Järvelän kauden piti olla jo loukkaantumisen myötä ohi, on mies kahdessa viime ottelussa taas kirmannut kannattajien iloksi kentällä. Järvelä on ehtinyt juniorivuosinaan olla mukana myös HJK:n organisaatiossa ja Klubi 04:ssa. Vaikkei yhtään pelaajaa varmasti tarvitse sunnuntaina erikseen motivoida, tuo sinivalkoraitapaitojen kohtaaminen Järvelälle vielä pienen lisäbuustin. 

”Kuka tahansa haluaa sinivalkoisen kaataa. Iso ja paha se aina on suomifutiksessa. Pientä säpinäähän se tuo aina, olet sitten pelannut Klubbenissa tai et.”

Järvelä on hyvin tietoinen sunnuntaille kasatuista historiallisista asetelmista.

”Tottakai nyt voitto olisi entistä makoisampaa, kun saumat on nousta samalla pyhätöllä sarjaporrasta korkeemmalle. Liiga-TamUkin yhden mestaruuksista kävi tuolla varmistamassa, joten historia on meidän puolella. Se 0–3 ei kuulosta huonolta omaan korvaan.”

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei lähde liikaa tuijottamaan menneisiin urotekoihin ennen sunnuntain ottelua.

”Historia on historiaa. Nyt eletään tätä päivää ja lähdetään tekemään uutta historiaa.”

”Laitetaan sininen orkesteri eli kannattajat ja joukkue parasta pöytään vielä kerran. Lähdetään tekemään tästä hyvä loppu.”

Osta matka ja pääsylippu otteluun!

Lähde sinäkin mukaan Helsinkiin. Seuran järjestämälle bussimatkalle voit ostaa paikkasi TamU-kaupasta tai suoraan tämän uutisen alla olevista napeista. Matka maksaa 25 € aikuisilta ja 20 € alle 18-vuotiailta.

Pääsyliput vieraskannattajien katsomoon ovat myös myynnissä, ja kaikkien TamU-kannattajien kannattaa ostaa liput nimenomaan vieraskannattajien katsomoon! Liput maksavat 10 € aikuisilta ja 5 € lapsilta ja muilta alennusryhmiltä. Lippu kannattaa ostaa ennakkoon, sillä paikan päällä ostettuna hintaan lisätään 5 €:n palvelumaksu. Osta pääsylippusi tästä!

Jos olet ostanut lipun pääkatsomoon, TamU-kannattajana pääset myös sillä vieraskannattajien katsomoon.

Niille jotka eivät pääse paikan päälle on tarjolla Aamulehden suora lähetys ottelusta. Ottelun selostaa Rasmus Junila. Lähetyksen katsominen edellyttää Aamulehden tilausta. Lähetys löytyy osoitteesta aamulehti.fi/live. Aamulehteen on tarjolla tutustumistilaus, jossa ensimmäinen kuukausi on maksuton.

TamU ja koko seurayhteisö matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49