Sunnuntaina paikallis­peli Ilves-Kissojen vieraana

18/05/2024 TamU
Otteluennakko

Sunnuntaina Tammelassa käydään paikallisottelu, kun Ilves-Kissat isännöi TamUa. Vaikka Ilves-Kissat on tuttu vastus vuosien varrelta, voi sunnuntaina tulla vastaan mitä tahansa. Paikallispelien luonteeseen kuuluu, etteivät pisteet irtoa helpolla, mutta Sinipaitojen uusi päävalmentaja Tero Suonperä aikoo kääntää joukkueen kanssa kaikki kivet, jotta ottelu päättyisi TamUn juhlaan. Suonperä kutsuu kaikki TamU-henkiset katsomoon, jotta vierasottelusta tehdään kotiottelu. 

Ilves-Kissat – TamU

  • Joukkueet ovat sarja­taulukon vastakkaisissa päissä, mutta paikallis­otteluissa tällä ei ole aina merkitystä.
  • Lähes kaikki Ilves-Kissojen pelaajat ovat tulleet uutena tälle kaudelle, ja joukkue on edelleen jossain määrin mysteeri.
  • Voitto on ehdoton edellytys sarjan kärkijoukkueiden mukana pysymiseksi.

Paikallispeleissä on aina oma latauksensa, ja on turha tuijotella sarjataulukkoon. Tärkeintä on hyvä lataus, ja se että olemme heti pelin ytimessä.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Kun pelataan kaksi peliä viikossa, mennään sen ehdoilla, että ollaan pelipäivänä parhaimmillaan. Meillä on eri pelipaikoille hyvin vaihtoehtoja, ja kilpailu minuuteista on kovaa.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Tampere Unitedilla ja Ilves-Kissoilla on ollut vuosien ajan kiihkeitä paikallisotteluita. Välillä seurat ovat kilpailleet noususta Kakkoseen, välillä taas kisanneet tamperelaisjoukkueiden herruudesta siellä. Molemmilla seuroilla on myös ollut julkisena tavoitteena kivuta aina vain korkeammalle. Voisikin jopa sanoa, että Ilves-Kissoista on muodostunut yksi Sinipaitojen uuden tulemisen päävastustajista.

Ilves-Kissojen kulisseissa on riittänyt ulkopuolisille ihmeteltävää. Vasta aivan kauden kynnyksellä selvisi, että joukkue pystyy ylipäätään osallistumaan sarjaan, ja huhuja erilaisista rästeistä on liikkunut Tampereen jalkapallopiireissä taajaan.

Viime kaudella Ilves-Kissat pelasi kulissien kuohunnasta ja värikkäistä käänteistä huolimatta kentällä kelpo kauden, ja lopulta nousu Ykköseen jäi karsinnoissa kiinni vain hävitystä rangaistuspotkukilpailusta VIFK:lle. Viime kauden joukkue on kuitenkin melkein kokonaisuudessaan vaihtanut maisemaa. TamUsta tuttuja pelaajia Kissoihin on siirtynyt Eetu Räisänen, Akusti Jalasvaara ja Elias Harala. Joukkueeseen on siirtynyt myös useita ukrainalaisia ja georgialaisia.

Alkukaudesta eniten maaleja joukkueelleen on tehnyt georgialainen Nika Sichinava, joka on osunut kahdesti espoolaisjoukkueita SexyPöxyjä ja EBK:ta vastaan. Kaudella 2022 miehen vyölle kertyi neljä ottelua Kuopion Palloseuran paidassa. Ilves-Kissojen viime kausien syömähammas Milad Zanidpour on alkukaudesta ollut kokoonpanossa ainoastaan voitto-ottelussa SexyPöxyjä vastaan, vaikka miehen on raportoitu olleen tiivisti mukana joukkueen harjoituksissa.

Alkukaudesta Ilves-Kissat on kerännyt kuudesta ottelusta kolme pistettä voittamalla lohkon jumbona majailevan SexyPöxyt. Edellisessä ottelussa HJS:ää vastaan joukkue kärsi 5–1-tappion, ja muutenkin omissa on kolissut kovaan tahtiin, kun kuuteen otteluun on mahtunut peräti 23 päästettyä osumaa. Vertailun vuoksi TamU on päästänyt seitsemässä ottelussa kuusi maalia.

Joukkueen päävalmentaja on ukrainalainen Igor Indutnyi, joka kuitenkin on vaihtoalueen sijaan viihtynyt alkukaudesta enemmän kentän puolella puolustajan roolissa. Sekavan tilanteen vuoksi Veikkaus ei ole kelpuuttanut Ilves-Kissojen otteluita vedonlyöntilistoilleen.

Kaikki kivet käännetään voiton eteen

Kakkosen B-lohkossa tilanne on kutkuttava, kun kärkipaikkaa pitävän FC Interin kakkosjoukkueen takana seitsemän kärkijoukkuetta ovat kaikki pienien piste-erojen päässä toisistaan. Sunnuntaina TamUlla voi olla tavoitteena vain kolmen pisteen hakeminen.

Ilves-Kissojen saluunanoviin verrattuna TamUssa muutos on ollut maltillisempaa, mutta hiljattain myös Sinipaidoissa on komento vaihtunut. Uusi päävalmentaja Tero Suonperä johdatti joukkueen avausottelussaan 1–0-voittoon HJS:stä. Suonperä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen tiistaina, mutta myös kehittämisen paikkoja löytyi.

”Olimme ensimmäisellä puoliajalla hyvin pallossa, mutta toisella oli ajoittain liian kiire ja etäisyydet pääsivät venymään liikaa.”

Ilves-Kissojen joukkueesta Suonperä tuntee osan pelaajista, mutta mukana on myös paljon uusia tuttavuuksia. Paikallisasetelma luo otteluun aina myös oman dynamiikkansa.

”Kissat ei ole varmaan kenellekään vielä kovin tuttu joukkue. Siellä on pelimiehiä joukossa, mutta joukkuepeli on vielä etsinyt uomiaan. Paikallispeleissä on aina oma latauksensa, ja on turha tuijotella sarjataulukkoon. Tärkeintä on hyvä lataus, ja se että olemme heti pelin ytimessä. Aiomme kääntää jokaisen kiven, jotta joukkue on valmis otteluun”, Suonperä paaluttaa.

TamUlla on käynnissä kahden pelin viikko, ja sunnuntaille on luvattu hellelukemia. Onneksi joukkueessa on leveyttä, jos rotaatiolle tulee tarvetta.

”Kun pelataan kaksi peliä viikossa, mennään sen ehdoilla, että ollaan pelipäivänä parhaimmillaan. Meillä on eri pelipaikoille hyvin vaihtoehtoja, ja todella positiivinen tilanne, kun kilpailu minuuteista on kovaa. Pitää antaa treeneissä kaikkensa ja näyttää ansaitsevansa peliajan sekä olla valmis, kun tilaisuus tulee.”

Suonperä toivottaa kaikki tervetulleiksi sunnuntaina katsomoon. Vaikka ottelu on Ilves-Kissojen isännöimä on Tammelan katsomo kaiken järjen mukaan sininen.

”Kaikki TamU-henkiset katsomoon! Yleisön tuki oli mahtavaa tiistain pelissä, niin tehdään tästäkin kotiottelu. Haluamme ihmiset isoin joukoin kannustamaan, ja myös olla luottamuksen arvoisia”, Suonperä päättää.

Järjestelyt Tammelassa

Vierasottelu Ilves-Kissoja vastaan pelataan Tammelan stadionilla sunnuntaina 19.5. klo 15.00 alkaen.

Sunnuntain ottelussa Tammelassa on yleisölle avoinna pääkatsomo, jonne ovat tervetulleita molempien joukkueiden kannattajat. Sinikaarti on kuitenkin sijoitettu niin sanottuun vieraskarsinaan pääkatsomon vastakkaisella sivulla. Katsomolohkot ovat B6 ja B7, joista B6 on vain 18 vuotta täyttäneille tarkoitettu anniskelukatsomo ja B7 on avoinna kaikille.

Sekä pääkatsomoon että vieraskannattajien karsinaan käyvät samat liput, joten TamUn kannattajat voivat valita kummasta paikasta haluavat pelin katsoa. Liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa. Liput maksavat 14,50 €, ja lisäksi tarjolla on 11,50 €:n hintaisia lippuja alennusryhmille ja 9 €:n lippuja 7–15-vuotiaille lapsille. Lipunmyynti alkaa stadionin lipunmyyntipisteellä Ilmarinkadun puolella tunti ennen ottelun alkua eli klo 14.00.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49