30.1.2017

 
 

Sinipaidat kärsivät vaasalais­vieraille talven ensimmäisen tappionTampere United kärsi talvikauden ensimmäisessä tositestissä niukan 1–2 (1–1) tappion Vasa IFK:lle. Rutinoitunut Kakkosen joukkue näytti, että Sinipaidoilla on vielä paljon töitä tehtävänä, jotta tulevalla kaudella on mahdollisuus taistella voitosta ottelusta toiseen. Ottelun positiivisinta antia oli toppari Mahdi Alin ensiesiintyminen TamUn paidassa sekä puolustustyöskentely kokonaisuudessaan.

Ottelu lähti liikkeelle melko sekavana, eikä kumpikaan joukkue päässyt heti alkuun niskan päälle. TamUlla oli ottelun alkuminuuteilla yksi testimies Males Lombon ja Tero Intalan kautta pelattu lupaava hyökkäyksen aihio, ja kymmenen minuutin pelin jälkeen painopistettä saatiin siirrettyä toistuvasti VIFK-maalille, vaikkei varsinaisia maalipaikkoja saatukaan. Neljäntoista minuutin tullessa täyteen tästä saatiin palkinnoksi kulmapotku. Sen Niclas Kalatsev antoi tyhjään tilaan juosseelle Riku Orakselle, joka puski taidokkaasti pallon yläriman alle. Näin TamU oli siirtynyt 1–0-johtoon.

Testimies Males Lombo tuo palloa.

Testimies Males Lombo tuo palloa.

Sinipaitojen hyvä jakso kääntyi vaasalaisvieraiden hallinnaksi noin parinkymmenen minuutin kohdalta. Kylmä suihku koettiin ikävällä tavalla juuri ennen 23. minuutin täyttymistä, kun Toppari Santeri Salomaa puski pallon vastaan tulleen maalivahti Jani Rantalan ohi vapaaseen maalintekopaikkaan juosseelle Casper Källbergille, jolla oli helppo työ potkaista pallo tyhjään maaliin.

Riku Oras puskee pallon maaliin.

Riku Oras puskee pallon maaliin.

Maalin jälkeen VIFK vyörytti tilanteita kohti Sinipaitojen maalia, mutta puolustus kesti paineen. Etenkin Mahdi Ali oli useita kertoja pallon tiellä. Hetki puolen tunnin täyttymisen jälkeen myös maalivahti Jani Rantala joutui pysäyttämään pallon. Komea torjunta teki kuitenkin vaasalaislaitahyökkääjän aikeet tyhjiksi. Heti tämän jälkeen Mahdi Ali puolestaan näytti että myös laitapelaajan ominaisuudet löytyvät vanhasta muistista, ja nousi topparin paikalta aina vetopaikkaan asti. Laukaus huonosta tasapainosta jäi kuitenkin löysäksi.

Mahdi Ali nousee hyökkäyksen kärkeen.

Mahdi Ali nousee hyökkäyksen kärkeen.

Toinen puoliaika lähti käyntiin lievässä vierasjoukkueen hallinnassa, ja ottelun ratkaisumaaliksi jäänyt osumakin nähtiin melko nopeasti. Tilanne lähti liikkeelle Niclas Kalatsevin pallonmenestyksestä keskiympyrässä. Keskikentän pohjalle tauolla vaihdettu Konsta Raittinen ei saanut pysäytettyä pallon riistänyttä vaasalaispelaajaa, ja tämä pääsi pelaamaan tarkan pallon ylös viilettäneelle Casper Källbergille. Puolittain läpi päässyt kärkipelaaja sijoitti pallon varmasti maalin takanurkkaan ja siirsi samalla VIFK:n 1–2-johtoon.

Sampo Ojala pelasi ensimmäisen jakson keskikentän pohjalla.

Sampo Ojala pelasi ensimmäisen jakson keskikentän pohjalla.

Maalin jälkeen VIFK jatkoi vyörytystään, mutta lisämaaleja painostus ei tuottanut. Tunnin kohdalla TamU teki kolme vaihtoa, kun Roope Kostiainen, Topias Järvelä ja Tuomas Alanen tulivat kentälle. Tämä piristikin Sinipaitojen peliä hetkeksi, mutta vierasjoukkue oli edelleen hallitsevampi osapuoli.

Riku Oras tulee iholle.

Riku Oras tulee iholle.

Kun peliä oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, Valtteri Uimosen keskityspallo kimposi Topias Järvelän selästä Niclas Kalatseville vetopaikkaan. Tämä reagoi yllättävään tilanteeseen nopeasti, mutta pallo kimmahti tolpasta takaisin kentälle. Tästä alkoikin jakso, jonka aikana TamU onnistui pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja sai useita kertoja pallon boksiin. Vetojaan pääsivät virittämään Topias Järvelä ja Dani Gorelov, mutta lisämaaleja ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella ei nähty. Näin ottelu päättyi lukemiin 1–2 (1–1).

”Saimme loistavan mittarin tämän hetken tasostamme. Pelin alussa näkyi selvästi se ero, mikä on kolmosen ja kakkosen välillä. Meidän oli vaikea sopeutua pelin tempoon ja jouduimmekin puolustuskannalle. Se oli meille toisaalta hyvä asia, koska siihen meidän pelin teemat liittyivätkin”, päävalmentaja Mikko Mäkelä analysoi.

”Nyt kun olen katsonut pelin uudestaan läpi, voin todeta että ajoittain meidän joukkuepuolustus oli varsin hyvää. Meillä pysyi muoto yllättävän hyvin paketissa ja vastustaja ei päässyt selkeisiin maalipaikkoihin. Toki meillä on valtava työ edessä meidän pelitavan kehittämiseen, jotta pystymme taistelemaan Kakkosessa pisteistä”, Mäkelä jatkaa.

”Kakkosessa tilanteissa on paljon Kolmosta vähemmän aikaa ja peli on paljon fyysisempiä, nopeampaa ja varsinkin taktisesti kypsempää. Olen hyvin tyytyväinen puolustuslinjan ja varsinkin toppareiden peliin, etenkin kun muistamme sen, että tämä oli ensimmäinen peli tällä puolustuslinjalla.”

Yksittäisistä pelaajista esiin nouseekin ensimmäisenä uusi topparihankinta. Mahdi Ali toi rauhallisuuden ja varmuuden puolustukseen. Mahdista huomasi että on pelannut paljon tämän tasoisia pelejä. Tero Intala oli hyvällä jalalla ja pärjäsi tempossa ja pallollisessa pelissä hyvin”, Mäkelä päättää.

Seuraavan kerran TamU pelaa harjoitusottelun jo ensi lauantaina 4.2. kun joukkue matkustaa Toejoen Veikkojen vieraaksi Poriin. Ottelu potkaistaan käyntiin Karhuhallissa klo 16.30.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 – 2

(1 – 1)

VIFK logo

15' Riku Oras

Yleisömäärä:
195

23' Casper Källberg
53' Casper Källberg

Yleisömäärä:
195

 
1Jani Rantala
2Mauno Sirén vaihtoon 46'
6Males Lombo vaihtoon 60'
8Riku Oras
9Tuomas Lehti vaihtoon 37'
15Niclas Kalatsev vaihtoon 87'
20Verneri Uimonen vaihtoon 60'
23Tero Intala vaihtoon 60'
27Sampo Ojala vaihtoon 46'
28Mahdi Ali
30Santeri Salomaa
17Juuso Auvinen
3Konsta Raittinen vaihdosta 46'
7Jussi Rasva vaihdosta 87'
18Roope Kostiainen vaihdosta 60'
19Valtteri Uimonen vaihdosta 46'
21Dani Gorelov vaihdosta 37'
22Tuomas Alanen vaihdosta 60'
26Topias Järvelä vaihdosta 60'