30.1.2017

 
 

Sinipaidat k√§rsiv√§t vaasalais­vieraille talven ensimm√§isen tappionTampere United k√§rsi talvikauden ensimm√§isess√§ tositestiss√§ niukan 1‚Äď2 (1‚Äď1) tappion Vasa IFK:lle. Rutinoitunut Kakkosen joukkue n√§ytti, ett√§ Sinipaidoilla on viel√§ paljon t√∂it√§ teht√§v√§n√§, jotta tulevalla kaudella on mahdollisuus taistella voitosta ottelusta toiseen. Ottelun positiivisinta antia oli toppari Mahdi Alin ensiesiintyminen TamUn paidassa sek√§ puolustusty√∂skentely kokonaisuudessaan.

Ottelu l√§hti liikkeelle melko sekavana, eik√§ kumpikaan joukkue p√§√§ssyt heti alkuun niskan p√§√§lle. TamUlla oli ottelun alkuminuuteilla yksi testimies Males Lombon ja Tero Intalan kautta pelattu lupaava hy√∂kk√§yksen aihio, ja kymmenen minuutin pelin j√§lkeen painopistett√§ saatiin siirretty√§ toistuvasti VIFK-maalille, vaikkei varsinaisia maalipaikkoja saatukaan. Nelj√§ntoista minuutin tullessa t√§yteen t√§st√§ saatiin palkinnoksi kulmapotku. Sen Niclas Kalatsev antoi tyhj√§√§n tilaan juosseelle Riku Orakselle, joka puski taidokkaasti pallon yl√§riman alle. N√§in TamU oli siirtynyt 1‚Äď0-johtoon.

Testimies Males Lombo tuo palloa.

Testimies Males Lombo tuo palloa.

Sinipaitojen hyvä jakso kääntyi vaasalaisvieraiden hallinnaksi noin parinkymmenen minuutin kohdalta. Kylmä suihku koettiin ikävällä tavalla juuri ennen 23. minuutin täyttymistä, kun Toppari Santeri Salomaa puski pallon vastaan tulleen maalivahti Jani Rantalan ohi vapaaseen maalintekopaikkaan juosseelle Casper Källbergille, jolla oli helppo työ potkaista pallo tyhjään maaliin.

Riku Oras puskee pallon maaliin.

Riku Oras puskee pallon maaliin.

Maalin jälkeen VIFK vyörytti tilanteita kohti Sinipaitojen maalia, mutta puolustus kesti paineen. Etenkin Mahdi Ali oli useita kertoja pallon tiellä. Hetki puolen tunnin täyttymisen jälkeen myös maalivahti Jani Rantala joutui pysäyttämään pallon. Komea torjunta teki kuitenkin vaasalaislaitahyökkääjän aikeet tyhjiksi. Heti tämän jälkeen Mahdi Ali puolestaan näytti että myös laitapelaajan ominaisuudet löytyvät vanhasta muistista, ja nousi topparin paikalta aina vetopaikkaan asti. Laukaus huonosta tasapainosta jäi kuitenkin löysäksi.

Mahdi Ali nousee hyökkäyksen kärkeen.

Mahdi Ali nousee hyökkäyksen kärkeen.

Toinen puoliaika l√§hti k√§yntiin liev√§ss√§ vierasjoukkueen hallinnassa, ja ottelun ratkaisumaaliksi j√§√§nyt osumakin n√§htiin melko nopeasti. Tilanne l√§hti liikkeelle Niclas Kalatsevin pallonmenestyksest√§ keskiympyr√§ss√§. Keskikent√§n pohjalle tauolla vaihdettu Konsta Raittinen ei saanut pys√§ytetty√§ pallon riist√§nytt√§ vaasalaispelaajaa, ja t√§m√§ p√§√§si pelaamaan tarkan pallon yl√∂s viilett√§neelle Casper K√§llbergille. Puolittain l√§pi p√§√§ssyt k√§rkipelaaja sijoitti pallon varmasti maalin takanurkkaan ja siirsi samalla VIFK:n 1‚Äď2-johtoon.

Sampo Ojala pelasi ensimmäisen jakson keskikentän pohjalla.

Sampo Ojala pelasi ensimmäisen jakson keskikentän pohjalla.

Maalin jälkeen VIFK jatkoi vyörytystään, mutta lisämaaleja painostus ei tuottanut. Tunnin kohdalla TamU teki kolme vaihtoa, kun Roope Kostiainen, Topias Järvelä ja Tuomas Alanen tulivat kentälle. Tämä piristikin Sinipaitojen peliä hetkeksi, mutta vierasjoukkue oli edelleen hallitsevampi osapuoli.

Riku Oras tulee iholle.

Riku Oras tulee iholle.

Kun peli√§ oli j√§ljell√§ noin kymmenen minuuttia, Valtteri Uimosen keskityspallo kimposi Topias J√§rvel√§n sel√§st√§ Niclas Kalatseville vetopaikkaan. T√§m√§ reagoi yll√§tt√§v√§√§n tilanteeseen nopeasti, mutta pallo kimmahti tolpasta takaisin kent√§lle. T√§st√§ alkoikin jakso, jonka aikana TamU onnistui pelaamaan pitki√§ hy√∂kk√§yksi√§ ja sai useita kertoja pallon boksiin. Vetojaan p√§√§siv√§t viritt√§m√§√§n Topias J√§rvel√§ ja Dani Gorelov, mutta lis√§maaleja ottelun viimeisell√§ kymmenminuuttisella ei n√§hty. N√§in ottelu p√§√§ttyi lukemiin 1‚Äď2 (1‚Äď1).

”Saimme loistavan mittarin t√§m√§n hetken tasostamme. Pelin alussa n√§kyi selv√§sti se ero, mik√§ on kolmosen ja kakkosen v√§lill√§. Meid√§n oli vaikea sopeutua pelin tempoon ja jouduimmekin puolustuskannalle. Se oli meille toisaalta hyv√§ asia, koska siihen meid√§n pelin teemat liittyiv√§tkin”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ analysoi.

”Nyt kun olen katsonut pelin uudestaan l√§pi, voin todeta ett√§ ajoittain meid√§n joukkuepuolustus oli varsin hyv√§√§. Meill√§ pysyi muoto yll√§tt√§v√§n hyvin paketissa ja vastustaja ei p√§√§ssyt selkeisiin maalipaikkoihin. Toki meill√§ on valtava ty√∂ edess√§ meid√§n pelitavan kehitt√§miseen, jotta pystymme taistelemaan Kakkosessa pisteist√§”, M√§kel√§ jatkaa.

”Kakkosessa tilanteissa on paljon Kolmosta v√§hemm√§n aikaa ja peli on paljon fyysisempi√§, nopeampaa ja varsinkin taktisesti kypsemp√§√§. Olen hyvin tyytyv√§inen puolustuslinjan ja varsinkin toppareiden peliin, etenkin kun muistamme sen, ett√§ t√§m√§ oli ensimm√§inen peli t√§ll√§ puolustuslinjalla.”

Yksitt√§isist√§ pelaajista esiin nouseekin ensimm√§isen√§ uusi topparihankinta. Mahdi Ali toi rauhallisuuden ja varmuuden puolustukseen. Mahdista huomasi ett√§ on pelannut paljon t√§m√§n tasoisia pelej√§. Tero Intala oli hyv√§ll√§ jalalla ja p√§rj√§si tempossa ja pallollisessa peliss√§ hyvin”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Seuraavan kerran TamU pelaa harjoitusottelun jo ensi lauantaina 4.2. kun joukkue matkustaa Toejoen Veikkojen vieraaksi Poriin. Ottelu potkaistaan käyntiin Karhuhallissa klo 16.30.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 ‚Äď 2

(1 ‚Äď 1)

VIFK logo

15' Riku Oras

Yleisömäärä:
195

23' Casper Källberg
53' Casper Källberg

Yleisömäärä:
195

 
1Jani Rantala
2Mauno Sirén vaihtoon 46'
6Males Lombo vaihtoon 60'
8Riku Oras
9Tuomas Lehti vaihtoon 37'
15Niclas Kalatsev vaihtoon 87'
20Verneri Uimonen vaihtoon 60'
23Tero Intala vaihtoon 60'
27Sampo Ojala vaihtoon 46'
28Mahdi Ali
30Santeri Salomaa
17Juuso Auvinen
3Konsta Raittinen vaihdosta 46'
7Jussi Rasva vaihdosta 87'
18Roope Kostiainen vaihdosta 60'
19Valtteri Uimonen vaihdosta 46'
21Dani Gorelov vaihdosta 37'
22Tuomas Alanen vaihdosta 60'
26Topias Järvelä vaihdosta 60'