Sarjanousija vastassa paluussa Pyynikille

25/05/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkueen alkukausi on edennyt voitokkaasti. Kolme edellistä otteluaan joukkue on pelannut vieraissa, ja näistä kertynyt tilille mukavat seitsemän pistettä. Lauantaina joukkue palaa kotiin Pyynikin urheilukentälle, ja saa vieraakseen Parkunmäen Apassit. Hämeenkyröläinen sarjanousija on kerännyt viidestä pelistään ihan mukavat seitsemän pistettä, ja haluaisi varmasti mielellään karistaa putoamisviivan vielä nykyistäkin kauemmaksi. Samalla sarjaa kuudellatoista pisteellään johtava TamU tarvitsee lisäpisteitä asemansa säilyttääkseen.

TamU – Apassit

  • Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran sitten kauden 2020.
  • Sarjanousija Apassit on saanut hyvän alun kauteen.
  • TamU tarvitsee täydet pisteet pitääkseen asemansa sarjan kärjessä.

Lauantaina pelataan myös toinen TamUn kannalta kiinnostava ottelu, sillä sarjassa toisena oleva FC Nokia kohtaa kotonaan sarjakolmosena olevan Paimion Hakan. Sarjan kärkitaistelu näyttääkin tällä kaudella aiempaa tasasisemmalta, sillä myös muutama muu joukkue voi vielä nousta kärkikolmikon rinnalle.

TamU on kohdannut Apassit edellisen kerran kaudella 2020 pelatessaan Nelosessa. Pandemian lyhentämällä kaudella Sinipaidat voitti kaikki kymmenen otteluaan ja nousi siten Kolmoseen. Apassit kohdattiin heinäkuun lopulssa Messukylän tekonurmella ja ottelu päättyi 5–0-voittoon. Nykyisistä TamU-pelaajista paluumuuttaja Laura Toivainen teki tuossa ottelussa kaksi maalia, ja myös Johanna Heikkinen, Emilia Numminen, Pinja Frilander ja kapteeni Mari Virtanen olivat tuolloin kokoonpanossa.

Päävalmentaja Kari Numminen oli tuolloin juuri tullut seuraan, ja ottelu oli hänelle vasta kolmas Tampere Unitedissa.

”Kausi 2020 oli kokonaisuudessaan hyvin erilainen kuin aikaisemmat kaudet. Korona supisti sarjan, ja Apassit oli vasta kauden kolmas ottelu. Joukkueellamme oli tuolloinkin hyvä flow päällä, vaikka pelimme haki vielä taktisia uomiaan Karin alaisuudessa. Molemmat joukkueet ovat varmasti kehittyneet neljässä kaudessa, ja odotamme Pyynikille mielenkiintoista taistoa”, muistelee kapteeni Virtanen neljän vuoden takaista ottelua.

Parkunmäen Apassit on perustettu 1968 eli yli 50 vuotta on jalkapallo ollut tärkeä osa Hämeenkyrön urheilukulttuuria. Seuralla onkin varsin näyttävää junioritoimintaa sekä tytöissä että pojissa. Erityistä innostusta naisten edustuksen kauteen tuo tänä vuonna hyvä menestys Suomen Cupissa, jonka myötä Kyröskosken urheilukentällä nähdään juhannusviikolla Kansallisen liigan kärkijoukkue Åland United.

Sarjataulukon perusteella Apasseilla on ollut varsin tasapainoinen joskin runsasmaalinen alkukausi. Voittoja on viiden ottelun jälkeen yhtä monta kuin tappioita, ja molemmissa päissä on tehty pari maalia per ottelu, sillä maaliero on 10–11. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet säilyä Kolmosessa, jos pelit jatkuvat koko kauden tähän tapaan.

Tampere Unitedilla on toisenlaiset tavoitteet tälle kaudelle. Noususta taistellaan ainakin FC Nokian ja Paimion Hakan kanssa, ja jokaisesta pelistä on napsittava pisteitä, ja etenkin kotona mieluiten täydet kolme. Sinipaitojen vastustajat ovat tähän mennessä SalPaa lukuunottamatta olleet sarjataulukon kuuden parhaan joukossa, joten asemat näyttävät erittäin hyvältä. Liialliseen tyytyväisyyteen ei kuitenkaan ole mitään syytä, sillä Apassit on tällä kaudella jo näyttänyt voivansa otta pisteitä laadukkailtakin joukkueilta.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 25.5. klo 14.00 alkaen. Pyynikin portit ja palvelut aukeavat puoli tuntia ennen ottelun alkua klo 13.30. Otteluun on vapaa pääsy.

Anniskelualueella on tarjolla Salama Brewingin ja Pyynikin Brewing Companyn juomia. TamUn grillillä on tarjolla tuttuja herkkuja Tapolan ja Vegemin grillimakkaroista alkaen.

Ennen ottelua kannattaa vierailla Pyynikintorin laidalla Tuopissa. Ottelun jälkeen voi piipahtaa Maja/Talossa korttelin päässä stadionilta.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49