Sarjan avaus­kierrokselta selvä voitto SalPasta

13/04/2024 TamU naiset
Otteluraportti

Hetkinen hei...? Ehtikö peli vielä edes alkaamaan ja TamU johtaa jo 0–1? Näihin fiiliksiin heräsivät kentällä olleet joukkueet, molempien joukkueiden taustat sekä yleisö. Janika Ilvesoksa rymisteli suoraan avauspotkun jälkeen rikkoen Salpalinjan, ja iskie maalin kotijoukkueen verkkoon. Näinkö kausi aloitetaan? Ja olisiko se nyt sitten tämä kausi jolloin sinipaidat nousevat kakkoseen? Varmasti jos, peleihin lähdetään tälläisella vauhdilla, tahdolla ja itseluottamuksella, ja loputkin selvän 1–3 (0–3) -voiton arvoisesti.

Naisten Kolmonen

1 – 3

  • Kauden avausottelu voitettiin salamamaalin ja hyvän yhteispelin turvin.
  • SalPa osoittautui laadukkaaksi joukkueeksi, joka ei ehkä ollut vielä ihan valmis Kolmosen vauhtiin.
  • KärkipelaajaJanika Ilvesoksa jatkoi maalintekoa ja osui nyt kahdesti.

Ensimmäinen jakso oli hyvää organisoitua joukkuepeliä meiltä. Keskialuetta puolustettiin tarkasti, ja SalPan pyrkimykset hyökkäyksiin katkottin armotta.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Toisellakaan jaksolla ei oltu oikein missään kohtaa hätää kärsimässä, vaan peli pysyi kyllä hyvin Sinipaitojen hallussa. Pelissä oli iloa ja joukkue noudatti pelitapaansa uskollisesti.

- Pyry Virtanen
Valmentaja

Salon perjantai-ilta oli aurinkoinen, lännen puolelta puhaltava tuuli viilensi ilmaa ja Salon urheilupuiston oli saapunut noin 50 SalPan kannattajaa. Katsomon lähellä myytiin kahvia, teetä ja pullaa. Tämä on jalkapallokulttuuria aidoimmillaan.

TamU aloitti ottelun isolla luottamuksella omaan pelin, syötöt kulkivat pelaajalta toiselle, ja SalPan keskikenttää murrettiin oikealta, keskeltä ja vasemmalta. TamUn oman puolustuslinjan ohi ei ollut vastustajalla menemistä, ja Kiira Kaivola maalilla ei juuri torjuntatöihin joutunut.

Keskikentän taituri Jenni Särö sekä paluun Sinipaitoihin tehnyt Laura Toivainen iskivät jatkuvasti SalPan puolustusta rikki, mutta lopulta toinen maali tulikin vasemmalta rakennettuna. Johanna Heikkinen tarjoili Janika Ilvesoksalle, joka iski varman laukauksen maalivahdin yli verkkoon. Peliaikaa oli kulunut vasta 24 minuuttia, ja TamU johti jo 0–2.

Tsempit kopissa ennen ottelun alkua.

Kuusi minuuttia myöhemmin TamU sai kulman oikealta. Kulman antoi Johanna Heikkinen, ja pallo kaartoi aivan maalin eteen, maalivahdin hipaisun jälkeen pallo osuu Hiltuseen ja ohjautuu maaliviivan yli, ja näin lukemat olivat jo 0–3.

Ensimmäisen jakson loppuminuutit jatkuivat TamUn hallinnassa, ja taukovihellyksen jälkeen pelaajat pääsivät pukusuojaan kolmen maalin johdossa. Aurinko oli hiipunut läntisellä taivaalla, ja lämpötilakin alkoi laskea nopeasti.

Toisella jaksolla SalPa pääsi jo hieman paremmin palloon, mutta TamU järjesti vaarallisimmat tilanteet. Lähellä neljättä maalia oltiin, kun Johanna Heikkinen laukoi 25 metristä, mutta SalPan maalivahti sai vedon torjuttua. Hetkeä myöhemmin myös Jessi Hiltunen täräytti kaukolaukauksen, joka ohjautui maalivahdin käsistä ylärimaan.

Laura Toivainen otettiin 70. minuutilla kärjestä vaihtoon, ja tilalle tuli Kiira Kuoppala. Kuoppala otti paikan oikealla puolustuslinjassa, ja hienon pelin puolustajana pelannut Johanna Lyytinen nousi keskikentälle. Pian tämän vaihdon SalPa sai ensimmäinen hyvä maalintekoyrityksensä, mutta tämän Kiira Kalvola torjuu kulmaksi.

Ottelun edetessä kohti loppua SalPa alkoi löytää mahdollisuuksia päästä lähemmäksi TamUn maalia, ja 80 minuutilla se siinä myös onnistuu. Kaksi vastustajan hyökkääjää pääsi yllättäen pallon kanssa puolustuksen läpi hieman sekavassa tilanteessa. Maalivahti Kalvola tuli vastaan, mutta pallo syötettiin keskelle Lotta Jokiniemelle, joka pääsi kaikessa rauhassa ohjaamaan pallon tyhjään maaliin.

Viimeiset 10 minuuttia TamU varmistelee 1–3-voittonsa, ja loppuvihellyksen jälkeen pelikentällä nähtiin iloisia tamperelaisia. Pukukopissa stereot käännettiin täysille, ja pian voittobiisinä raikui Bella ciao.

Valmennuksen ajatukset pelistä

Valmentaja Kari Numminen ja Pyry Virtanen hymyilivät tyytyväisenä bussissa odottaessa joukkuetta saapuvaksi kopista paluumatkalle. Peli näytti kaksin silmissä oikein hyvältä.

”Ensimmäinen jakso oli hyvää organisoitua joukkuepeliä meiltä. Keskialuetta puolustettiin tarkasti, ja SalPan pyrkimykset hyökkäyksiin katkottin armotta”, Numminen tuumaili.

”Naisten peli oli rentoa ja vapautunutta, ja varsinkin ensimmäisellä puoliskolla pelattiin hyvällä asenteella ja sykkeellä. Nopean avausmaalin kanssa voi peli itseasiassa joskus sekoittua ja jumiutua pahastikin. Nyt sen vaikutus oli puhtaan positiivinen”, komppaa Pyry Virtanen.

”Toisellakaan jaksolla ei oltu oikein missään kohtaa hätää kärsimässä, vaan peli pysyi kyllä hyvin Sinipaitojen hallussa. Pelissä oli iloa ja joukkue noudatti pelitapaansa uskollisesti”, Virtanen jatkoi.

Jos edellisillä kausilla peleissä olikin hetkittäin joukkueen sisällä jännitteitä ja pientä tiuskimistakin, näytti uusiutunut kokoonpano nyt nauttivan yhdessä pelaamisesta. Viime kauden ensimmäiset pelit olivat haasteellisia, mutta nyt ensimmäisen pelin voittaminen lupaa hyvää.

”Ensimmäisen pelin voittaminen on tärkeää, mutta täytyy muistaa, että Salpa ei ole huono joukkue”, huomauttaa päävalmentaja Numminen

”SalPalla oli paljon taitavia, nuoria pelaajia mutta joukkuepeli ei ollut samalla tasolla kuin meillä. Kun me pelasiime ennenkaikkea joukkueena, niin SalPan peli perustui hyviin yksilöratkaisuihin. Heillä olisi ollut mahdollisuudet haastaa meidät tiukemmin toisella jaksolla, mutta he eivät sitä lähteneet tekemään.”

”Heinäkuun lopulla pelataan Pyynikillä, ja jos salolaisjoukkue on oppinut kakkosen tason pelirutiiniin ja joukkuepelaamisen taidon, se voi olla hyvinkin huomattavasti vaikeampi vastustaja kuin mitä se oli tänään”, Numminen pohtii lopuksi.

Katse kohti tulevaa

Seuraavaksi katse kohdistetaan ensimmäiseen kotipeliin, joka pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 20.4. klo 14.00 Pargas IF:ää vastaan.

Samana päivänä pelataan klo 19.00 alkaen Tammelan stadionilla miesten edustuksen ottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan, ja tähän otteluun pääsee mukavasti suoraan ratikalla Pyynikintorin ratikkapysäkiltä. Naisten joukkue toivookin näkevänsä ison kannattajajoukon ensin juhlimassa Pyynikillä ja myöhemmin illalla Tammelassa.

Naisten Kolmonen

1 – 3

( 0 – 3 )

1′ Janika Ilvesoksa
24′ Janika Ilvesoksa
32′ Jessi Hiltunen

Yleisöä:

80′ Lotta Jokiniemi

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49