4.8.2019

 
 

Sarjakärjen rutiini liikaa TamUlleTampere Unitedin voittomien otteluiden putki kasvoi nelj√§n ottelun mittaiseksi, kun sarjak√§rki Gnistan haki pisteet Pyynikilt√§ 0‚Äď3-luvuin vakuuttavan esityksen j√§lkeen. Tappiosta huolimatta Sinipaidat pystyiv√§t tekem√§√§n peli√§ erityisesti ottelun j√§lkimm√§isell√§ puolikkaalla, ja voi ottaa lauantai-illasta mukaansa uskoa putoamistaisteluunsa.

TamU-yhteisö sai toivomansa, kun eilen Unitedin vahvuuteen virallisesti liittynyt Jari Nikkilä oli heti Sinipaitojen avauskokoonpanossa. Avauskokoonpanoon nousivat edellisestä Rauman vierailusta myös Aleksi Sainio sekä Matias Stark.

Aleksi Sainio palasi avauskokoonpanoon.

Ottelu paljasti luonteensa jo varsin varhaisessa vaiheessa. Vierailija Gnistan piti palloa ja Sinipaitojen tiivis muoto otti vastaan, pyrkien pitämään pakan kasassa ja välit tiiviinä. Kymmenen minuutin kohdalla vierailijoiden erikoistilanne aiheutti Sinipaidoille vaikeuksia, mutta Cherif Ndiayen pusku suuntautui kulmapotkusta yli maalin.

Reilut 10 minuuttia myöhemmin tuli Sinipaitojen puolustukselle kiire. Hyökkäyspään kulmapotkun jälkitilanteesta syntyneestä harhasyötöstä Gnistan pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen, mutta viimeistely jatkoi ontumistaan. Pian kuitenkin helähti omissa. Gnistan sai vapaapotkun keskeltä hyvältä etäisyydeltä ja Aleksander Akbar upotti taidokkaasti pallon ohi Elias Alasen. Vastustamaton veto noin 21 metristä maalin oikeaan yläkulmaan.

Omar Khary tuo palloa laidalla.

Pian Sinipaitojen ilta synkkeni entisestään. Boksin vasemmasta kulmasta lähtenyt Ilmari Hiedan terävä laukaus kimposi etutolpasta pyörimään maalin edustalle, ja Gnistanin Zakaria Kibona pääsi tuppaamaan pelivälineen lähietäisyydeltä uudemman kerran kotijoukkueen maaliin. TamU-kapteeni Eetu Rahkola loukkasi myös hieman tilanteessa itseään, mutta pystyi huoltotoimien jälkeen jatkamaan peliä.

Topi Järvi rymisteli kärjessä.

Masentavan 0‚Äď2-osuman j√§lkeen n√§htiin avausjakson paras tilanne Gnistanin p√§√§dyss√§, kun maalivahti Aatu Hakala otti tuplatorjunnat Omar Kharyn ja Jari Nikkil√§n boksin sis√§lt√§ l√§hteneisiin yrityksiin. Sinipaidoilla oli toki ennen t√§t√§ tilanteita my√∂s ensimm√§isen 20 minuutin aikana. Tilanteet j√§iv√§t kuitenkin hy√∂dynt√§m√§tt√§ ja tauolle mentiin Gnistanin 0‚Äď2-johdossa.

Topparipari Sami Ekmark ‚Äď Eetu Rahkola nousi hy√∂kk√§ysp√§√§n kulmissa vastustajan maalille.

Aaltoileva toinen jakso avasi mahdollisuuksia

Toisen jakson alussa Gnistan väläytti jälleen erikoistilanneosaamistaan. Topparin jälleen pelannut Sami Ekmark rikkoi 25 metrin päässä Unitedin maalista, ja Cherif Ndiaye asettui pallon taakse antamaan vapaapotkua. Elias Alanen poimi vedon alakulmasta, ja pysäytti vielä Zakaria Kibonan jatkoyrityksen, torjuen pallon kulmaksi. Kulmapotkusta Gnistan pääsi yrittämään jäälleen maalintekoa, mutta tämä lähentely suuntautui sivuverkkoon.

Omar Khary liikkui laajalla säteellä.

TamUlla oli oiva mahdollisuus k√§ynnist√§√§ kunnon takaa ajo puoli tuntia ennen p√§√§t√∂st√§. Jari Nikkil√§n kierteinen kulma l√∂ysi boksissa kohteensa, mutta toisen jakson alussa kent√§lle tullut Niko √Ąkr√§s puski yl√§rimaa koskettaen pallon Gnistan-maalin yli. Pian TamU-paikan j√§lkeen Gnistanille avautui mahdollisuus pelin lopulliseen naulaamiseen, mutta kapteeni Eetu Rahkola sai uhrautuvasti siivottua peliv√§lineen pois tyhj√§n maalin edest√§ juuri ennen kuin Gnistan-pelaajat olisivat p√§√§sseet siihen kiinni.

Topi Järvi pelaa puolustajien puristuksessa.

Auenneessa pelissä seuraava paikka aaltoili Gnistanin päätyyn. Topi Järvi pääsi vasemmalta irti, mutta Aatu Hakalan erinomainen torjunta piti vieraiden maalin yhä koskemattomana. Lopullinen ratkaisu nähtiin pelin 79. minuutilla. Elias Alanen antoi heikon avauksen ja Gnistan rokotti armotta. Pallo toimitettiin nopeasti Tuomas Mustoselle, joka sivalsi vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

Matias Stark pääsi pitkästä aikaa avauskokoonpanoon ja pelasi täydet minuutit.

Tappiosta huolimatta Sinipaidoilla oli ottelussa hetkensä. TamU pystyi luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan sekä luomaan peliä sarjan piikkipaikalla olevaa joukkuetta vastaan. Esitys luonee uskoa Sinipaitoihin, ja tämä usko pitää saada mahdollisimman pian konkretisoitumaan myös sarjapisteinä. Unitedin seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina FC Espoon vieraana. Tuohon otteluun TamU joutuu matkaamaan ilman kapteeniansa, sillä Eetu Rahkolan korttitili tuli täyteen lauantain kamppailussa.

Kommentit ottelun jälkeen

”Parempi joukkue voitti”, tunnusti p√§√§valmentaja Mourad Seddiki ottelun j√§lkeen. ”Gnistan kokeneempana joukkueena kontrolloi peli√§ rutiinilla alusta loppuun.”

”Emme uskaltaneet pit√§√§ palloa. Alhaalta rakentaminen oli vaikea, ja vain roiskastiin pallo johonkin. Taas annettiin ilmaisia maaleja vastustajalle, alkeellisista virheist√§. Oli meill√§ pari-kolme maalintekotilannettakin, mutta viimeistely ontuu”, Seddiki manasi.

”Positiivista on, ett√§ Nikkil√§n ja M√§t√∂n yhteisty√∂ keskikent√§ll√§ toimi aika hyvin. Nikkil√§ toi taitoa pallon pit√§miseen hallussa, mutta ei yksi p√§√§skynen kes√§√§ tee”, Seddiki p√§√§tt√§√§.

Jari Nikkilä pelasi yllättäen heti täyden ysikymppisen.

Ensimm√§ist√§ kertaa melkein kymmeneen vuoteen Sinipaidoissa pelannut Jari Nikkil√§ kuvaili paluuta tunteelliseksi: ”Oli se hieno hetki kun peli alkoi. Aiempi historia TamU-paidassa on sellainen, ett√§ oli tunteikasta p√§√§st√§ taas kent√§lle virallisessa peliss√§.”

Etukäteen oli suunniteltu että Nikkilä pelaisi noin tunnin verran, mutta lopulta hänen ei tarvinnut pyytää vaihtoa ennen täyttä aikaa.

”Oli yll√§tt√§v√§√§ ett√§ pystyin pelaamaan heti t√§yden ysikymppisen. Etuk√§teen ajateltiin, ett√§ vasta viikon p√§√§st√§ olisi mahdollista, koska olen treenannut vasta reilun viikon verran. V√§h√§n on viel√§ hommia edess√§, mutta luulen ett√§ t√§m√§ matsi palvelee seuraavia pelej√§. Ensi viikko hyv√§√§ treeni√§, niin peli paranee viel√§ aika paljon.”

”Ajoittain pysyttiin Gnistanin kyydiss√§, mutta sarjataulukossa n√§kyv√§ ero n√§kyi kent√§ll√§, ja niin sen toisaalta pit√§√§kin n√§ky√§. Mutta oli siell√§ sellaisia hyvi√§ hetki√§, joiden varaan voidaan rakentaa, mutta Gnistanilta pisteiden ottaminen vaatisi ehj√§n ysikymppisen, ja t√§n√§√§n ei ihan siihen pystytty. Mutta uskon, ett√§ t√§m√§ luo uskoa meille”, Nikkil√§ kommentoi.

TamUn taistelu sarjapaikan puolesta jatkuu viikon päästä lauantaina 10.8. sarjassa nyt viidentenä olevan FC Espoon vieraana Leppävaarassa. Viikkoa myöhemmin lauantaina 17.8. Pyynikille saadaan vieraaksi Salon Palloilija. Tervetuloa silloin jälleen seuraamaan Sinipaitojen taistelua!

 
 
Tampere Unitedin logo
0 ‚Äď 3

(0 ‚Äď 2)

Gnistan logo

Yleisömäärä:
286

26' Aleksander Akbar
32' Zakaria Kibona
79' Tuomas Mustonen

Yleisömäärä:
286

12 Aatu Hakala
3 Tuomas Mustonen C
5 Pauli Kuusijärvi vaihtoon 81’
7 Benjamin Thurling vaihtoon 77’
10 Aleksander Akbar
11 Patrick Aaltonen
14 Zakaria Kibona
17 Noah Kaijasilta vaihtoon 67’
20 Ilmari Hieta
75 Hidetoshi Wakui
91 Cherif Ndiaye
35 Salifu Senghore
18 Sloum Faal vaihdosta 67’
19 Vili Tuittu vaihdosta 81’
22 Onni Tiihonen vaihdosta 77’
26 Eetu Halonen
32 ŐĪJoonas Salmi
77 Arttu Heikka
62Elias Alanen
3Sami Ekmark
5Eetu RahkolaC keltainen kortti 53'
6Jari Nikkilä
13Aleksi Sainio vaihtoon 54'
20Verneri Uimonen
21Topi Järvi vaihtoon 78'
22Matias Stark keltainen kortti 63'
23Niklas Lindholm
25Omar Khary
32Arttu Mättö
26Sami Maja
7Niko √Ąkr√§s vaihdosta 54'
8Ali Aitbenzanzoun
15Eemil Pasanen
17Taavi Abruquah vaihdosta 78'
27Nils Strömsholm
29Ali Al-Fatli
12 Aatu Hakala
3 Tuomas Mustonen C
5 Pauli Kuusijärvi vaihtoon 81’
7 Benjamin Thurling vaihtoon 77’
10 Aleksander Akbar
11 Patrick Aaltonen
14 Zakaria Kibona
17 Noah Kaijasilta vaihtoon 67’
20 Ilmari Hieta
75 Hidetoshi Wakui
91 Cherif Ndiaye
35 Salifu Senghore
18 Sloum Faal vaihdosta 67’
19 Vili Tuittu vaihdosta 81’
22 Onni Tiihonen vaihdosta 77’
26 Eetu Halonen
32 ŐĪJoonas Salmi
77 Arttu Heikka