"Pyynikin urheilukenttä on ollut Tampere Unitedin henkinen koti kaudesta 2012 alkaen. Aivan alussa Pyynikillä ei saatu pelata niin usein kuin olisi haluttu ja ensimmäisellä Kakkosen visiitillä kaikki halusivat viedä pelit Tammelan stadionille. Myös silloin Pyynikki tuntui kuitenkin enemmän kodilta, ja tänään täällä pelataan miesten edustusjoukkueen sadasviides ja samalla viimeinen ottelu", kirjoittaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina klo 16.00 pelattavan Pyynikin jäähyväisottelun otteluohjelmalehtisessä.
Vieraskynä
- Palstalla julkaistaan seuraihmisten ja seuran kannattajien tekstejä.
- Ota yhteyttä vieraskyna (ät) tampereunited.fi jos haluat julkaista oman tekstisi palstalla.
Voi sanoa, että Pyynikki on se paikka, jossa Tampere Unitedin uuden tulemisen tarina on tehty. Kyse ei suinkaan ole pelkästään tuloksista, vaan siitä miten seuran yhteisöllisyys on kulminoitunut nimenomaan omalla kotikentällä.
Tampere Unitedin puheenjohtaja
Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa sen jälkeen kun TamU-K pelasi ihka ensimmäisen ottelunsa. Paikka oli Pyynikin urheilukenttä, päivä 21.4.2012 ja lopputulos tappio Kangasalan Voitolle 0–3 (0–1). Jatkopaikka Suomen Regions’ Cupissa jäi haaveeksi, mutta siitä syttyi ainakin itselleni se kipinä, joka leimahti täyteen liekkiinsä vajaa kymmenen vuotta myöhemmin cupin finaalissa Olympiastadionilla.
Ensimmäinen sarjanousu koettiin Pyynikillä jo kauden 2012 päätteeksi. Kauden 2013 sarjanousu varmistui vieraissa Viialassa, mutta kausien 2015 ja 2016 nousut varmistuivat jälleen Pyynikillä. Täällä myös näytimme kausina 2020–2021, että vastoinkäymiset eivät meitä lannista.
Voi sanoa, että Pyynikki on se paikka, jossa Tampere Unitedin uuden tulemisen tarina on tehty. Kyse ei suinkaan ole pelkästään tuloksista, vaan siitä miten seuran yhteisöllisyys on kulminoitunut nimenomaan omalla kotikentällä. Ottelutapahtumia on aina rakennettu yhteisön voimalla, ja se on kantanut hedelmää.
Heti ensimmäisessä Pyynikillä pelatussa ottelussa palveluiden perusteet olivat kunnossa: kuuluttaja viihdytti yleisöä, makkaraa oli tarjolla ja kokoonpanot saattoi tarkistaa otteluohjelmalehtisestä. Kaikki tämä päätettiin toteuttaa viime hetkellä, eikä turhaan, sillä paikalle tuli jo silloin kymmeniä jos ei ihan sataa katsojaa. Makkara kävi hyvin kaupaksi, mutta juomat taisivat olla kaikilla omasta takaa.
Siitä ottelutapahtumia lähdettiin kehittämään askel askeleelta. Ravintola 4 Vuodenajan ranskalaiset hodarit olivat mukana jo syksyllä 2012 nousukarsintojen finaalissa. Yleisöäkin oli jo silloin katsomon täydeltä, paikallislehdelle syötetyn arvion mukaan jopa 441 henkeä. Todellinen lukema jää arvailujen varaan.
Sittemmin yleisömäärät on laskettu tarkasti klikkerillä. Ilahduttavaa on ollut, että lukemat ovat nousseet panosten kovetessa, mutta toisaalta heikkoinakin hetkinä yleisömäärät ovat pysyneet hyvinä.
Esimerkiksi syksyllä 2015 nousun ollessa näppien ulottuvilla jo toiseksi viimeisessä kotiottelussa päästiin yli 400 katsojan, ja nousun ollessa katkolla lukema oli jo 502 katsojaa. Toisaalta kaudella 2019 yleisökeskiarvo ylitti 300 katsojaa täydellisestä katastrofikaudesta huolimatta. Tuhannen katsojan ylitys jäi lopulta haaveeksi, mutta pari kertaa oltiin aika lähellä, ja parhaaksi lukemaksi jäi 932, kun TamU varmisti sarjanousunsa Pyynikillä. Olemme uskomattoman onnekaita siitä, että meillä on tällainen yhteistö – kiitos siitä kaikille mukana oleville.
Myös tulosten valossa Pyynikin urheilukenttä on ollut Sinipaitojen linnake. Kaikkiaan TamU on tähän mennessä ottanut 62 voittoa, pelannut 16 kertaa tasan ja hävinnyt vain 26 ottelua. Maaliero on roimasti positiivinen 294 – 133. Lopulta taidamme jäädä niukasti alle 300 maalin, mutta maaleja on joka tapauksessa tehty lähes kolme per peli. Eipä ihme, että yleisö on viihtynyt!
Tänään kaikki Tampere Unitedin uudessa tulemisessa mukana olleet pelaajat ovat kutsuttuna mukaan otteluun, ja ilahduttavan moni on kyennyt vastaamaan kutsuun myöntävästi. Kiitokset kaikille panoksesta Tampere Unitedin eteen, ja tervetuloa jälleen kotiin!