7.4.2018

 
 

Porista tuomisina taistelu­voittoTampere United pelasi lauantai-iltap√§iv√§ll√§ tiukan puolustustaistelun FC Jazzia vastaan ja sai palkinnokseen niukan 0‚Äď1-voiton. Sinipaidoilla olisi ollut paikat tehd√§ muutama lis√§maalikin, mutta ep√§onnistunut rangaistuspotku ja heikot ratkaisut 2‚Äď1-hy√∂kk√§ystilanteissa j√§ttiv√§t maalisarakkeeseen vain yhden osuman. Ottelu oli Sinipaidoille jo kuudes per√§kk√§inen tappioton harjoitusottelu. Voitto maistui silti erityisen hyv√§lt√§ kolmen edellisen ottelun p√§√§tytty√§ tasapeleihin.

Ottelun ensimmäisestä vaarallisesta maalipaikasta vastasi kotijoukkue Jazz, kun Iyam Friday pääsi ohittamaan boksin vasemmalle reunalle vastaan tulleen maalivahti Antti Kuusisen nopeassa hyökkäyksessä. Sinipaitojen onneksi Fridayn laukaisukulma jäi pieneksi, ja näin toppari Ville Puustisella oli helppo työ siivota maalintekoyritys maalin edestä kulmaksi.

Verneri Uimonen tuo palloa laidalla.

Sinipaidat puolestaan toi hy√∂kk√§yksi√§√§n tutusti laitojen kautta. Ottelua oli pelattu vajaa 20 minuuttia, kun laitapuolustaja Verneri Uimonen toi j√§lleen pallon keskityspaikkaan, ja l√§hetti pallon matalana maalille. Paineen alla Jazz-puolustaja yritti purkaa pallon p√§√§ll√§√§n maalin ohi, mutta puski sen ep√§onnekseen suoraan maaliin. N√§in TamU siirtyi 0‚Äď1-vierasjohtoon.

Topias Järvelä ja Juho Lehtonen taistelevat pallosta.

Jakson puolivälissä ottelu eteni Jazzin lievässä hallinnassa, mutta TamU iski paikan tullen terävästi vastaan. Parhaan paikan sai Roope Kostiainen, jonka karkumatka päättyi vasta juuri ennen rangaistusalueen rajaa, kun häntä rikottiin tylysti. Seuranneen vapaapotkun ampui taivaan tuuliin Leroy Maluka.

Ville Puustinen puskee pallon maaliin, mutta tuomari näkee rikkeen.

Toisella jaksolla TamU sai ensimmäistä jaksoa enemmän tilaisuuksia, mutta maalit jäivät tekemättä, kun ratkaisusyötöistä puuttui viimeinen terävyys. Reilun tunnin pelin jälkeen pallo tosin pelattiin kerran maaliinkin, kun Ville Puustinen puski kulmapotkun komeasti pompun kautta maalin takanurkkaan. Päätuomari kuitenkin näki Puustisen rikkoneen tilanteessa, ja seurauksena oli Jazzin vapaapotku.

Berat Grabovci laukoo pilkulta.

Kymmenisen minuuttia my√∂hemmin Puustinen oli j√§lleen boksissa keskityksen kohteena, ja t√§ll√§ kertaa tuomari n√§ki rikkeen toisin p√§in. Pallo vietiin pilkulle, ja Berat Grabovci astui pallon taakse. Maalivahti Rasmus √Ėstling kuitenkin aavisti vedon oikein, ja kun se tuli viel√§ juuri sopivalla torjuntakorkeudella, j√§i pallo maalivahdin hyppysiin.

Topias Järvelä yrittää syöttää Berat Grabovcin läpi.

Ville Puustinen yrittää puskea pallon maaliin, mutta on hiukan myöhässä.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Jazz oli lähempänä tasoitusta kuin Sinipaidat lisämaaleja. TamUlla oli itse asiassa jopa hiukan onnea matkassa, ettei yksikään maalin eteen pyörimään jäänyt pallo päätynyt punapaitojen ulottuville. Kerran maalia kohti menossa ollut veto myös kilpistyi puolustajan selkään, ja kerran keskityspallo laukaistiin suoraan ilmasta vain niukasti maalin yli.

Matias Stark keskittää.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ totesi voiton tulleen puolustuksen kautta. ”Peli-identiteettimme on viime vuotta aika rajustikin puolustavampi. Olemme tuoneet puolustuspeliin paljon uutta, ja se alkaa nyt j√§√§d√§ j√§tkill√§ mieleen. Suurin teema oli t√§n√§√§n kurinalainen puolustaminen tiukasta muodosta, ja t√§n√§√§n saatiin tuotua siihen reenikent√§ll√§ harjoiteltua aktiivisuutta”, M√§kel√§ totesti tyytyv√§isen√§ ottelun j√§lkeen.

”Meill√§ ei ollut miss√§√§n vaiheessa mit√§√§n h√§t√§√§, vaikka Jazzin pelaajista ehk√§ tuntuikin silt√§ ett√§ he hallitsivat palloa. Hallinta oli kuitenkin paljolti toppariakselilla ja toisella laitapuolustajalla, eli juuri siell√§ miss√§ me halusimmekin sen olevan. Pidimme Jazzin poissa maalintekopaikoilta”, M√§kel√§ myh√§ili.

”Yhten√§ teemana talven aikana on ollut my√∂s se, ett√§ meid√§n t√§ytyy olla ilke√§ joukkue, jota vastaan on ik√§v√§ pelata”, M√§kel√§ paljastaa. ”Ja kyll√§h√§n me sit√§ t√§n√§√§n oltiin, ja p√§√§stiin Jazzin ihon alle ja heill√§ meni paletti sekaisin turhaan suunsoittamiseen. Pelattiin reilusti kovaa, mutta ei rumasti”, M√§kel√§ toteaa.

Voittomaali tuli tuttuun tapaan vahvan laitapelin seurauksena, ja t√§m√§ kuuluu p√§√§valmentaja M√§kel√§n mukaan perusmuottiin tulevallakin kaudella. ”Laitapelaamisen kautta saatiin taas muitakin paikkoja kuin maaliin johtanut, muun muassa pilkkuun johtanut tilanne. Meill√§ on paljon juoksuvoimaa laidoille. Tietenkin Riku Oraksen paluu ensi viikolla tuo monipuolisuutta ja ihan uuden elementin keskustan kautta hy√∂kk√§√§miseen”, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§ kommenttinsa.

 
 
FC Jazz logo
0 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 1)

Tampere Unitedin logo

19' Oma maali

1 Rasmus √Ėstling
6 Juho Kemppinen
8 Eero Lehtinen
14 Toni Kuusela
18 Terry Ablade
21 Juho Lehtonen
22 Alfred Mapoka
25 Joonas Meura
26 Jussi Lemio
27 Benjamin Tuovinen
30 Iyam Friday
12 Tuukka Nurmi
13 Joonatan Tuovinen
15 Joel Lehtonen
29 Aleksanteri Tomberg
2Antti Kuusinen
3Roope Kostiainen vaihtoon 64'
4Topias Järvelä
5Eetu RahkolaC
6Radwan Moussa vaihtoon 86'
11Berat Grabovci
13Ville Puustinen
20Verneri Uimonen
21Konsta Raittinen vaihtoon 76'
25Leroy Maluka
29Aleksi Inkinen vaihtoon 66'
1Elias Alanen
7Elias Harala vaihdosta 86'
16Tommi Ala-Hakuni vaihdosta 76'
18Jere Remes vaihdosta 64'
22Matias Stark vaihdosta 66'
24Santeri Salomaa
27Leevi Manninen
28Antti Haavisto
1 Rasmus √Ėstling
6 Juho Kemppinen
8 Eero Lehtinen
14 Toni Kuusela
18 Terry Ablade
21 Juho Lehtonen
22 Alfred Mapoka
25 Joonas Meura
26 Jussi Lemio
27 Benjamin Tuovinen
30 Iyam Friday
12 Tuukka Nurmi
13 Joonatan Tuovinen
15 Joel Lehtonen
29 Aleksanteri Tomberg