Pisteiden metsästys jatkuu Tapiolassa

11/04/2024 TamU
Otteluennakko

Avausottelunsa Tammelan stadionilla viime sunnuntaina voittanut Tampere United hakee perjantaina pisteitä FC Hongan vieraana Tapiolassa. Suurten muutosten keskellä viime kauden jälkeen ollut Honka tulee otteluun pienenä kysymysmerkkinä. Eurokentiltä suoraan Kakkoseen pudonnut espoolaisseura näyttää menettäneen liigatason pelaajiensa lisäksi myös viime kaudella Kakkosessa pelanneen akatemiajoukkueen pelaajien parhaimmistoa.

FC Honka – TamU

  • Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011 Liigacupin finaalin.
  • Tuon jälkeen seurat ovat kokeneet yhteensä kolme konkurssia, joissa Honka johtaa lukemin 2–1.
  • Rajusti nuorentunut Honka on yksi tämän kauden kysymysmerkkejä.

Varmasti Hongan pelaajilla on myös kova halu näyttää, kun talven mittaan moni on lytännyt joukkuetta. Siltä se ainakin näytti Iiroja vastaan varsinkin toisella jaksolla.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Honkaa vastaan meidän pitää olla erittäin huolellisia pallon kanssa, koska vastassa on erittäin aktiivisesti prässäävä joukkue, ja tarvittaessa meidän pitää olla nöyriä ja laittaa vähän pidempää palloa liikkeelle.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere United ja FC Honka kohtasivat edellisen kerran lähes tarkalleen 13 vuotta sitten. Tuolloin Tapiolan urheilupuistossa käytiin Liigacupin finaali, jonka espoolaiset veivät nimiinsä lukemin 3–0. Sinipaitojen ystäville tuo ottelu merkitsi suurta murroskohtaa. Pian finaalin jälkeen Palloliitto sulki Tampere Unitedin pääsyn kaikille Suomen sarjatasoille, eikä mennyt kauaa ennen kuin seura päätyi konkurssiin. 

TamUlle on tapahtunut paljon edellisen kohtaamisen jälkeen, mutta samaa voi sanoa myös FC Hongasta. Espoolaisilla on takanaan kaksi konkurssia, joista edellinen tapahtui viime kauden päätteeksi, ja näin ollen Hongan edustusjoukkue pelaa Kakkosta, jossa se peri Honka Akatemian paikan tai ehkä oikeammin Akatemiasta tuli edustus. Kun TamU joutui raivaamaan tiensä aina Kutosesta asti, FC Hongalla on kahdesti ollut akatemiajoukkueen tuoma laskuvarjo, jolla se on päässyt konkurssien jälkeen jatkamaan Kakkosessa. 

Perjantain pelipaikka Tapiola on TamUlle toki aiemmilta Kakkosen kausilta tuttu pelipaikka, mutta ensimmäistä kertaa Liigacupin finaalin jälkeen siellä vastaan tulee Honka eikä Honka Akatemia.

Espoon jalkapallovaltikka on pitkään ollut Hongan näpeissä, mutta nyt seura on sikäli uuden edessä, että TamUn viime kauden lohkon voittanut EPS on kaupungin korkeimmalla pelaava seura. Eri puolille kaupunkia profiloituneet seurat eivät välttämättä ole suoria kilpailijoita, mutta Hongan leirissä varmasti toivotaan tien vielä käyvän kirkkaimpiin valoihin. Maaliskuun lopulla pelatussa harjoitusottelussa Honka oli EPS:ää vahvempi lukemin 2-1.

Vastassa nuori joukkue

Hongan päävalmentajana toimii maajoukkueessa ja ulkomailla hienon uran pelannut Mika Väyrynen. Pelaajauransa jälkeen Väyrynen on ollut HJK:n ja Klubi 04:n valmennusryhmissä sekä valmentanut FC Hongan juniorijoukkuetta. 

Väyrysellä on käsissään hyvin nuori joukkue, josta suuri osa on pelannut tällä kaudella jo P20-SM-karsintaa. Joukkueessa ei ole suuren yleisön tuntemia pelimiehiä, mutta esille voi nostaa vain 15-vuotiaan Alberto Velasquezin, joka on tänä vuonna tehnyt neljässä U17-maaottelussa neljä maalia.

Velasquez osui myös Kakkosen avauskierroksella päästyään yrittämään rangaistuspilkulta. Honka kuitenkin hävisi Pallo-Iiroille vierasottelunsa maalein 3–2 (1–0). Hongan ensimmäisen maalin teki Veli Äijälä.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa arvioi Hongan olevan ainakin tässä vaiheessa kautta heikompi vastus, kuin mitä FC Honka Akatemia oli viime kaudella, mutta näkee Pallo-Iirot-pelin pohjalta myös paljon hyvää.

”Monessa asiassa Honka on myös viime vuoden akatemiajoukkuetta parempi. Se on paljon aktiivisempi prässäämisessä, ja puolustuspelaaminen on hyvää. Viime kaudella Honka Akatemia niin hyökkäysorientoitunut, että sieltä löytyi aika paljonkin meille tiloja”, Listenmaa pyörittelee.

Raumalla Honkaa nousi toisella jaksolla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta lopulta Pallo-Iirot käänsi ottelun nimiinsä lisäajan maalilla.

”Varmasti Hongan pelaajilla on myös kova halu näyttää, kun talven mittaan moni on lytännyt joukkuetta. Siltä se ainakin näytti Iiroja vastaan varsinkin toisella jaksolla, jossa Honka oli erittäin vaarallinen joukkue”, Listenmaa toteaa.

Alla hyvin sujunut harjoitusviikko

Tampere Unitedin kannattajat ovat saaneet nautiskella Tammelan stadionin avausottelun voiton tuomasta hyvästä tunteesta koko viikon ajan, mutta joukkue palasi arkeen heti maanantaina. Päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo harjoitusviikon olleen hyvä. Terveystilannekin on hyvä, joten pelaajia on ollut hyvin paikalla.

”Avausottelusta voidaan ottaa mukaan Espooseen ainakin nollapeli. Rakenteluvaiheessa meillä oli myös muutamia hyviä aihioita. Niihin tarvitaan pientä parannusta, ja sitten tekeminen alkaa näyttää futispeliltä”, Listenmaa arvioi.

Päälimmäistä kehityskohdetta ei tarvitse ”Listen” ollessa arvailla.

”Puolustuspelissä meidän täytyy saada joukkue tiiviimmäksi. Nyt oltiin vähän leväällään ja myös vähän pitkänä. Ja kyllä periaatteessa ihan jokaisella osa-alueella pitää pystyä parantamaan.

”Honkaa vastaan meidän pitää olla erittäin huolellisia pallon kanssa, koska vastassa on erittäin aktiivisesti prässäävä joukkue. Sieltä tullaan antamaan painetta pallolliseen monellakin pelaajalla, ja tarvittaessa meidän pitää olla nöyriä ja laittaa vähän pidempää palloa liikkeelle”, Listenmaa paaluttaa.

Kokoonpanon suhteen Listenmaa ei ennakoi suuria muutoksia. Toppari Jani Alaperä on vielä tämänkin ottelun viime kaudelta periytyvässä pelikiellossa.

”Nuoret Jonne Rosenberg ja Niilo Jalkanen ovat mahdollisesti jo käytettävissä. Ryhmässä alkaa olla laajuutta”, Listenmaa päättää.

Lähde mukaan Tapiolaan

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa samalla tekonurmikentällä, jolla TamU on pelannut viime vuosina. Paluu kauden 2011 Liigacupin finaalin näyttämölle jää siis haaveeksi. Ottelu potkaistaan käyntiin perjantaina 12.4. klo 19.00.

Sinikaarti järjestää Tapiolaan bussimatkan, johon on vielä vapaana muutamia paikkoja. Oman paikan voi varata yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa. Perillä on luvattu olevan oma anniskelualue vieraskannattajille, mutta katsomoon juomia ei saa viedä.

Myös FC Hongan kannattajaryhmä HK05:n odotetaan olevan mukana ottelussa, joten ottelun tunnelma nousee varmasti erilaiseksi kuin Kakkosen ottelussa keskimäärin.

Lippu otteluun kannattaa ostaa jo ennakkoon FC Hongan lippukaupasta. Liput maksavat 10 € aikuislta ja 5 € alennusryhmiltä.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49