28.5.2018

 
 

Pisteet tasan kokkolalais­vieraiden kanssa


Tampere Unitedin ryhtiliike onnistui puolittain Pyynikin sunnuntai-illassa. Ensimmäinen puoliaika oli yksi kauden eheimmistä esityksistä, mutta maalit jäivät tekemättä. Toinen jakso sai huonoimman mahdollisen alun, kun GBK teki johtomaalin jo ennen viiden minuutin täyttymistä. Sinipaitojen peli lamaantui tämän jälkeen, ja vain Radwan Moussan yksittäinen oivaltava syöttö ja Berat Grabovcin kylmä viimeistely pelastivat tasapelipisteen ottelun loppuminuuteilla.

TamU otti pallonhallinnan itselleen heti ottelun alussa, ja pallo saatiin pelattua jo alkuminuuttien aikana muutaman kerran vaarallisen näköisesti boksiin. Viimeiset syötöt eivät kuitenkaan löytäneet maaliaan, ja näin todelliset tekopaikat jäivät syntymättä. Berat Grabovci tosin laukoi kymmenennellä minuutilla vaarallisesti pienestä kulmasta, mutta tämä laukaus nousi maalin yli.

Sinipaidoilla oli 20 minuutin kohdalla hyv√§ jakso, jonka aikana boksiin pelattiin useampia keskityspalloja, mutta GBK sai siivottua n√§m√§ kaikki v√§ljemmille vesille. GBK puolestaan iski l√§hinn√§ vastaan, mutta toista kertaa t√§m√§n kauden sarjaotteluissa yhdess√§ pelannut topparipari Santeri Salomaa ‚Äď Antti Haavisto selvitti kaikki tilanteet tyylikk√§√§sti. GBK:sta etenkin Benjamin Storbacka ja kokenut David Carlsson olivat vastaiskuissa n√§kyv√§sti esill√§.

Viitisen minuuttia myöhemmin seuraava painostusjakso päättyi Leroy Malukan keskitykseen ja Riku Oraksen ohjauksen maalin edestä, mutta pallo ohitti etutolpan niukasti sen väärältä puolelta. Yksi jakson parhaista vetopaikoista putosi puolestaan Antti Haaviston jalkaan kymmenisen minuuttia ennen taukoa, kun Leroy Malukan sivuvapari pomppi onnekkaasti kokkokalaispelaajista, mutta Haaviston laukaus karkasi maalin yli. Tämän parempia paikkoja ei pallonhallinnasta huolimatta onnistuttu rakentamaan, ja näin tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Ottelu hallinta menetetään toisella jaksolla

Toinen jakso lähti liikkeelle ensimmäisen jakson tapaan: TamU piti palloa ja loi muutamia kertoja pientä painetta GBK-maalille. Tämä trendi kuitenkin katkesi jo reilun kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun GBK iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. David Carlsson jatkoi sivurajaheiton päällään maalin eteen Verneri Uimosen vapaaksi unohtamalle Arjan Goljahanpoorille, joka tykitti pallon yhdellä kosketuksella verkon perukoille.

Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi GBK:lle, ja Sinipaidat saivat lähinnä vastahyökköyksiä. Tunnin kohdalla GBK:n toinen maalikin oli lähellä, kun Benjamin Storbacka keskitti ja Jaakko Alasuutari kuljetti boksin rajan takaa vetopaikkaan lähietäisyydelle. Elias Alanen kuitenkin torjui. Tämän jälkeen myös Lasse Känsälällä ja David Carlssonilla oli vetopaikat nopeissa hyökkäyksissä, mutta molemmat vedot nousivat taivaan tuuliin.

Jakson edetessä GBK ei juurikaan saanut käännettyä hallintaansa tekopaikoiksi. David Carlsson pääsi kertaalleen nousemaan vetopaikkaan boksiin oikealta laidalta, mutta laukaus oli lopulta helppo torjuttava Elias Alaselle. Muutoin ei enää nähty vetoja maalia kohti.

Tampere Unitedin vaihtoruletti alkoi kun ottelua oli jäljellä vartin verran. Ensin Valtteri Uimonen tuli piikkiin ja sitten Radwan Moussa keskikentän keskustaan. Samalla siirryttiin kolmen alakertaan, kun Santeri Salomaa jäi pois kentältä.

Nimenomaan Moussa oli vahvassa roolissa tasoitusmaalissa, kun pallo pomppi hänelle onnekkaasti keskikentän pallonriiston jälkeen. Moussa näki heti Berat Grabovcin juoksupaikan linjan taakse, ja tämä pääsi viimeistelemään ensimmäisellä kosketuksella Moussan namupallosta.

Tasoitusmaali sytytti Pyynikin yleisön ja myös kentällä syntyi hetkeksi henki, että TamU tekisi vielä toisen ja kaikki pisteet jäisivät Tampereelle. Tällaisia takaa ohi -pelejähän Pyynikin yleisö on tottunut viime vuosina näkemään. Ottelun jälkeen muun muassa Verneri Uimonen harmittelikin, että keskityspaikoissa ei löytynyt viimeistelijää.

Lis√§ajalle tultaessa Sinipaitojen rynnistys kuitenkin laantui, ja kahden ylim√§√§r√§isen minuutin j√§lkeen kuultiin loppuvihellys. N√§in ottelu p√§√§ttyi tasalukemiin 1‚Äď1.

Valmentajan kommentit

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n toimitsijakiellon my√∂t√§ johtovastuun peliss√§ ottanut Markus Halme oli positiivisella mielell√§ ottelun j√§lkeen. ”Ensimm√§inen jakso oli juuri sellaista peli√§ mit√§ haluttiin. Kaikki teki t√∂it√§ joukkueen eteen ja kaksinkamppailuissa oli kaivattua √§ij√§m√§isyytt√§”, Halme kuvaili.

Toisen jakson notkahdus toki laittoi Halmeenkin mietteli√§√§ksi. ”Annettiin vastustajalle hieman helppo maali, joka olisi paremmalla kommunikoinnilla ollut estett√§viss√§. Takaiskun j√§lkeen meid√§n oma peli meni lukkoon ja kesti melko kauan ennen kuin taas alettiin saamaan peli takaisin kontrolliin. Loppua kohti alettiin saamaan taas painetta yl√∂s vaihtojen my√∂t√§ ja luotua vaaraa vastustajan maalille. Grabo k√§ytti paikkansa tehokkaasti ja n√§ytti taas sen ett√§ miksi on meille hankittu”, Halme ruoti.

”Tulos on kaikkineen positiivinen ja varsinkin joukkueen peli-ilme on lupauksia her√§tt√§v√§ tulevaa derby√§ ajatellen!” Halme p√§√§tt√§√§.

Halmeen mainitsema Tampereen derby tulee vastaan jo torstaina, kun TPV isännöi Sinipaitoja Tammelan stadionilla. Silloin kaikki mukaan kannattamaan TamU yllätysvoittoon!

 
 
Tampere Unitedin logo
1 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 0)

GBK logo

84' Berat Grabovci

Yleisömäärä:
289

49' Arjan Goljahanpoor

Yleisömäärä:
289

1 Olli Nylund C
2 Jussi Roiko
3 Lawrence Smith
6 Juho Alasuutari keltainen kortti64’
7 Joni Pakola
8 Jaakko Alasuutari
9 David Carlsson
10 Benjamin Storbacka
17 Arjan Goljahanpoor
20 Lasse Känsälä vaihtoon 46’
34 Aaro Hedman keltainen kortti29’
5 Jossimar Sanchez
11 Mika Hohenthal vaihdosta 61’
14 Tom √Östrand
16 Axel Lindholm
18 Iiro Penttilä
23 Linus Sandell
44 Okko Airiola
62Elias Alanen
3Roope Kostiainen
8Riku OrasC
10Berat Grabovci keltainen kortti 77'
18Jere Remes vaihtoon 74'
20Verneri Uimonen
21Konsta Raittinen
22Matias Stark
24Santeri Salomaa vaihtoon 78'
28Antti Haavisto
52Leroy Maluka keltainen kortti 90'
32Antti Kuusinen
5Eetu Rahkola
6Radwan Moussa keltainen kortti 85' vaihdosta 78'
7Elias Harala
9Tuomas Lehti
15Tommi Ala-Hakuni
19Valtteri Uimonen vaihdosta 74'
1 Olli Nylund C
2 Jussi Roiko
3 Lawrence Smith
6 Juho Alasuutari keltainen kortti64’
7 Joni Pakola
8 Jaakko Alasuutari
9 David Carlsson
10 Benjamin Storbacka
17 Arjan Goljahanpoor
20 Lasse Känsälä vaihtoon 46’
34 Aaro Hedman keltainen kortti29’
5 Jossimar Sanchez
11 Mika Hohenthal vaihdosta 61’
14 Tom √Östrand
16 Axel Lindholm
18 Iiro Penttilä
23 Linus Sandell
44 Okko Airiola