Pakettiautojen vuokraukseen liittyvä liiketoiminta Tampere Unitedin haltuun

02/06/2020
Uutinen

Perjantaina 29.5.2020 kirjoitettiin merkittävä luku Tampere Unitedin seurahistoriassa, kun Tampereen Pakunvuokraus Oy:n liiketoiminta siirtyi Sinivihreä Oy:n haltuun. Tampere United perusti jo keväällä Sinivihreä Oy:n yhdessä kahden muun osakkaan kanssa. Yhtiön taustalla toimivat seurayhteisölle jo entuudestaan varsin tutut nimet.

Tamperelainen pakettiautoja vuokraava yritys Tampereen Pakunvuokraus Oy on palvellut tamperelaisia ja sen ympäristökuntien asukkaita jo vuodesta 2011 lähtien. Yrityksen liikeideana on ollut vuokrata pakettiautoja halvalla hinnalla niitä tarvitseville. Se, mikä on ehkä kaluston tuoreudessa säästetty, on tullut asiakkaalle hinnassa vastaan. Pakuvuokraus.fi onkin näiden vuosien aikana löytänyt oman uskollisen asiakaskuntansa.

Perjantaina allekirjoitetulla kauppakirjalla pakettiautojen vuokraukseen liittyvä liiketoiminta siirtyi keväällä varta vasten tätä toimintaa silmällä pitäen perustetun Sinivihreä Oy:n hallintaan. Kaupan yhteydessä Sinivihreä Oy saa käyttöönsä mm. suositun Pakunvuokraus.fi-verkko-osoitteen ja tarvittavan kaluston. Uuden yrityksen omistus menee seuraavasti: Tampere Unitedin osuus on kolmannes ja omilla kolmanneksillaan ovat mukana seuran nykyinen puheenjohtaja Antti Niemistö ja sen entinen puheenjohtaja Heikki Wilen.

”Seuran yritystoiminnan aloittaminen tai mahdollisten liikeideoiden miettiminen kirjattiin seuran strategiaan jo vuonna 2017. Käytännössä ajatus on ollut mielessä jo aiemminkin ja erilaisia mahdollisuuksia on mietitty hallitusta myöten enemmän tai vähemmän vakavasti vuosittain. Pakettiautojen vuokraus on ollut yksi mietityistä vaihtoehdoista jo pitkän aikaa, enemmänkin konseptilla; ostetaan auto ja aletaan vuokraamaan sitä”, Heikki Wilen taustoittaa syntynyttä kauppaa.

”Ajatus juuri tästä nimenomaisesta toiminnasta lähti käyntiin viime syksynä, kun eräs kaverini, jolla on enemmänkin liiketoimintaa, alkoi puhua uusien työtehtävien edessä, että aikoo luopua tästä vuokraustoiminnasta. TamUn hallitukselle esittelin mahdollisen liiketoimintakauppa-asian uuden vuoden jälkeen hallituksen vaihtokokouksessa, ja tämän jälkeen asiat etenivät suhteellisen nopeasti. Korona pysäytti suunnitelmat maaliskuussa pariksi viikoksi, mutta asia päätettiin viedä maaliin tästä huolimatta”, Wilen jatkaa.

Heikki Wilen kuvailee, että tulee olemaan yritystoiminnan aivot ja toinen omistaja Antti Niemistö puolestaan sen peili. Saman kuvailun mukaan monille TamU-TV:n kautta tuttu Tarmo Lyytikäinen tulee toimimaan yrityksen käsinä. Lyytikäinen tulee yritykseen palkattuna työntekijänä, jonka päävastuualueena on Pakunvuokraus.fi-toiminnan päivittäisten asioiden hoitaminen asiakaspalvelusta ja laskutuksesta huoltojärjestelyihin.

”Olin mukana Heikin mainitsemassa hallituksen vaihtokokouksessa, johon kutsuttiin myös seuran vanha hallitus. Hyvin nopeasti tämän jälkeen Heikki kääntyi puoleeni ja kysyi kiinnostustani tähän kyseiseen tehtävään. Asiaa ei tarvinnut omassa päässäni kovin kauaa miettiä”, Lyytikäinen kertoo.

”Saan tämän sopimaan omaan päivärytmiini ja pystyn palvelemaan asiakkaita keskellä päivää. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus logistiikka-alalta, joten ajoneuvo- sekä huoltojärjestelyt ovat tulleet sitä kautta enemmän kuin tutuksi. Isännöitsijän koulutuksen ansiosta olen saanut paljon lisää tietotaitoa asioiden organisoimisesta, ja lisäksi minulla on riittävän sinivihreä sydän lähteä tähän hommaan. Oma viestintäalan yritykseni on ollut mukana tekemässä uutta Pakunvuokraus.fi-ilmettä läpi kevään, joten yritys ja sen toimintatavat ovat tulleet jo tutuiksi. Tästä on hyvä lähteä tekemään”, Lyytikäinen jatkaa.

Sijoitus on seuralle riskitön

Tampere Unitedin puheenjohtaja ja yrityksen osaomistaja Antti Niemistö korostaa, että liiketoiminta on seuralle itsessään riskitön.

”Tampere Unitedin jäsenet saavat alennusta pakettiautojen vuokrauksista, ja se on samalla tapa tukea seuraa. Yhtiön rahoitus on järjestetty siten, että Tampere Unitedilla ei ole tässä minkäänlaisia riskejä, vaan ainoastaan mahdollisuus tuloihin. Tämän mahdollistaa muiden osakkaiden seurarakkaus”, Niemistö linjaa.

Seurarakkaus on ollut myös Antti Niemistön motiivi toimia rahoittajana.

”Minun motivaationi olla mukana Sinivihreä Oy:ssä on mahdollisuus omalla melko pienellä panoksellani auttaa seuraa saamaan käyntiin pienimuotoista yritystoimintaa, josta voi pidemmällä aikavälillä kasvaa merkittävä osa seuran varainhankintaa”, Niemistö kertoo.

Myös Heikki Wilen toppuuttelee jäsenistöä sen suhteen, että nyt aloitettava liiketoiminta olisi välitön kultakaivois seuran varainhankinnassa, vaan nyt lähdetäänkin tekemään työtä pitkäjänteisesti.

”Sijoitushan pitää olla tuottavaa, se on selvä. Ensimmäisten vuosien tehtävä on kuitenkin ensisijaisesti kasvattaa toimintaa, joka luonnollisesti myös syö tuottoa. Ajatus on se, että seura hyötyy liiketoiminnasta pitkällä aikavälillä”, Wilen muotoilee.

Myös mahdolliset kahden jakkaran eturistiriidat ovat huomioitu jo hyvissä ajoin.

”Varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjä edustaa seuraa yhtiökokouksissa, jotta minä en istuisi kahdella pallilla. Viime kädessä tietysti seuran hallitus vastaa yhdessä seuran omistuksesta”, Antti Niemistö avaa seuran omistusosuuden vastuujakoa.

Pakunvuokraus.fi palvelee siis nyt uudessa sinivihreässä omistuksessa. Autoja löytyy tällä hetkellä neljä, ja ne on sijoitettu Kalevaan, Epilään ja Hervantaan. Tutustu tarkemmin ylläolevan linkin kautta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV