2.6.2020

 
 

Pakettiautojen vuokraukseen liittyvä liiketoiminta Tampere Unitedin haltuunPerjantaina 29.5.2020 kirjoitettiin merkittävä luku Tampere Unitedin seurahistoriassa, kun Tampereen Pakunvuokraus Oy:n liiketoiminta siirtyi Sinivihreä Oy:n haltuun. Tampere United perusti jo keväällä Sinivihreä Oy:n yhdessä kahden muun osakkaan kanssa. Yhtiön taustalla toimivat seurayhteisölle jo entuudestaan varsin tutut nimet.

Tamperelainen pakettiautoja vuokraava yritys Tampereen Pakunvuokraus Oy on palvellut tamperelaisia ja sen ympäristökuntien asukkaita jo vuodesta 2011 lähtien. Yrityksen liikeideana on ollut vuokrata pakettiautoja halvalla hinnalla niitä tarvitseville. Se, mikä on ehkä kaluston tuoreudessa säästetty, on tullut asiakkaalle hinnassa vastaan. Pakuvuokraus.fi onkin näiden vuosien aikana löytänyt oman uskollisen asiakaskuntansa.

Perjantaina allekirjoitetulla kauppakirjalla pakettiautojen vuokraukseen liittyvä liiketoiminta siirtyi keväällä varta vasten tätä toimintaa silmällä pitäen perustetun Sinivihreä Oy:n hallintaan. Kaupan yhteydessä Sinivihreä Oy saa käyttöönsä mm. suositun Pakunvuokraus.fi-verkko-osoitteen ja tarvittavan kaluston. Uuden yrityksen omistus menee seuraavasti: Tampere Unitedin osuus on kolmannes ja omilla kolmanneksillaan ovat mukana seuran nykyinen puheenjohtaja Antti Niemistö ja sen entinen puheenjohtaja Heikki Wilen.

”Seuran yritystoiminnan aloittaminen tai mahdollisten liikeideoiden miettiminen kirjattiin seuran strategiaan jo vuonna 2017. K√§yt√§nn√∂ss√§ ajatus on ollut mieless√§ jo aiemminkin ja erilaisia mahdollisuuksia on mietitty hallitusta my√∂ten enemm√§n tai v√§hemm√§n vakavasti vuosittain. Pakettiautojen vuokraus on ollut yksi mietityist√§ vaihtoehdoista jo pitk√§n aikaa, enemm√§nkin konseptilla; ostetaan auto ja aletaan vuokraamaan sit√§”, Heikki Wilen taustoittaa syntynytt√§ kauppaa.

”Ajatus juuri t√§st√§ nimenomaisesta toiminnasta l√§hti k√§yntiin viime syksyn√§, kun er√§s kaverini, jolla on enemm√§nkin liiketoimintaa, alkoi puhua uusien ty√∂teht√§vien edess√§, ett√§ aikoo luopua t√§st√§ vuokraustoiminnasta. TamUn hallitukselle esittelin mahdollisen liiketoimintakauppa-asian uuden vuoden j√§lkeen hallituksen vaihtokokouksessa, ja t√§m√§n j√§lkeen asiat eteniv√§t suhteellisen nopeasti. Korona pys√§ytti suunnitelmat maaliskuussa pariksi viikoksi, mutta asia p√§√§tettiin vied√§ maaliin t√§st√§ huolimatta”, Wilen jatkaa.

Heikki Wilen kuvailee, että tulee olemaan yritystoiminnan aivot ja toinen omistaja Antti Niemistö puolestaan sen peili. Saman kuvailun mukaan monille TamU-TV:n kautta tuttu Tarmo Lyytikäinen tulee toimimaan yrityksen käsinä. Lyytikäinen tulee yritykseen palkattuna työntekijänä, jonka päävastuualueena on Pakunvuokraus.fi-toiminnan päivittäisten asioiden hoitaminen asiakaspalvelusta ja laskutuksesta huoltojärjestelyihin.

”Olin mukana Heikin mainitsemassa hallituksen vaihtokokouksessa, johon kutsuttiin my√∂s seuran vanha hallitus. Hyvin nopeasti t√§m√§n j√§lkeen Heikki k√§√§ntyi puoleeni ja kysyi kiinnostustani t√§h√§n kyseiseen teht√§v√§√§n. Asiaa ei tarvinnut omassa p√§√§ss√§ni kovin kauaa mietti√§”, Lyytik√§inen kertoo.

”Saan t√§m√§n sopimaan omaan p√§iv√§rytmiini ja pystyn palvelemaan asiakkaita keskell√§ p√§iv√§√§. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus logistiikka-alalta, joten ajoneuvo- sek√§ huoltoj√§rjestelyt ovat tulleet sit√§ kautta enemm√§n kuin tutuksi. Is√§nn√∂itsij√§n koulutuksen ansiosta olen saanut paljon lis√§√§ tietotaitoa asioiden organisoimisesta, ja lis√§ksi minulla on riitt√§v√§n sinivihre√§ syd√§n l√§hte√§ t√§h√§n hommaan. Oma viestint√§alan yritykseni on ollut mukana tekem√§ss√§ uutta Pakunvuokraus.fi-ilmett√§ l√§pi kev√§√§n, joten yritys ja sen toimintatavat ovat tulleet jo tutuiksi. T√§st√§ on hyv√§ l√§hte√§ tekem√§√§n”, Lyytik√§inen jatkaa.

Sijoitus on seuralle riskitön

Tampere Unitedin puheenjohtaja ja yrityksen osaomistaja Antti Niemistö korostaa, että liiketoiminta on seuralle itsessään riskitön.

”Tampere Unitedin j√§senet saavat alennusta pakettiautojen vuokrauksista, ja se on samalla tapa tukea seuraa. Yhti√∂n rahoitus on j√§rjestetty siten, ett√§ Tampere Unitedilla ei ole t√§ss√§ mink√§√§nlaisia riskej√§, vaan ainoastaan mahdollisuus tuloihin. T√§m√§n mahdollistaa muiden osakkaiden seurarakkaus”, Niemist√∂ linjaa.

Seurarakkaus on ollut myös Antti Niemistön motiivi toimia rahoittajana.

”Minun motivaationi olla mukana Sinivihre√§ Oy:ss√§ on mahdollisuus omalla melko pienell√§ panoksellani auttaa seuraa saamaan k√§yntiin pienimuotoista yritystoimintaa, josta voi pidemm√§ll√§ aikav√§lill√§ kasvaa merkitt√§v√§ osa seuran varainhankintaa”, Niemist√∂ kertoo.

Myös Heikki Wilen toppuuttelee jäsenistöä sen suhteen, että nyt aloitettava liiketoiminta olisi välitön kultakaivois seuran varainhankinnassa, vaan nyt lähdetäänkin tekemään työtä pitkäjänteisesti.

”Sijoitushan pit√§√§ olla tuottavaa, se on selv√§. Ensimm√§isten vuosien teht√§v√§ on kuitenkin ensisijaisesti kasvattaa toimintaa, joka luonnollisesti my√∂s sy√∂ tuottoa. Ajatus on se, ett√§ seura hy√∂tyy liiketoiminnasta pitk√§ll√§ aikav√§lill√§”, Wilen muotoilee.

Myös mahdolliset kahden jakkaran eturistiriidat ovat huomioitu jo hyvissä ajoin.

”Varapuheenjohtaja Markus Ky√∂st√§j√§ edustaa seuraa yhti√∂kokouksissa, jotta min√§ en istuisi kahdella pallilla. Viime k√§dess√§ tietysti seuran hallitus vastaa yhdess√§ seuran omistuksesta”, Antti Niemist√∂ avaa seuran omistusosuuden vastuujakoa.

Pakunvuokraus.fi palvelee siis nyt uudessa sinivihreässä omistuksessa. Autoja löytyy tällä hetkellä neljä, ja ne on sijoitettu Kalevaan, Epilään ja Hervantaan. Tutustu tarkemmin ylläolevan linkin kautta.