Paikallis­ottelu päättyi TamUn selvään voittoon

13/03/2023 TamU
Otteluraportti

TPV jäi lopulta vastaantulijaksi kuulaassa pikkupakkasessa pelatussa paikallisvastustajien mittelössä. Ensimmäinen puoliaika oli Kaupissa suhteellisen tasainen: Tampere United loi maalintekopaikkoja, mutta viimeistely jäi vaatimattomaksi. Toisella puoliajalla sarjatasojen välinen ero alkoi näkyä, ja TamU otti lopulta selvän 3–0-voiton. Tampere Unitedin maaleista vastasivat Arttu Raittinen, Juho Heikkinen ja Eetu Räisänen.  

Harjoitusottelu

0 – 3

  • TamU kuittasi tammikuun tapaturmaisen tasapelin selkeällä voitolla.
  • Etenkin ensimmäisen jakson esityksestä jäi silti vielä paljon parannettavaa.
  • Taha Özcelikin ja Eetu Räisäsen peli keskikentän keskustan kaksikkona lupaa hyvää kaudelle.

Eka puoliaika oli vähän sekavaa, ja hätäiltiin pallon kanssa vähän liikaa. Mutta toinen puoliaika oli parempi, sillä peli selkeytyi ja rauhoittui.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Varsinkin avauspelaamisessa onnistuttiin ajoittain hyvin, mutta kyllä se vielä paljon vaatii fiksaamistakin. Siellä on semmoisia pieniä hetkiä, kun keskittyminen vielä vähän herpaantuu.

- Joonas Rantala
Laitapuolustaja

Lauantaina lounasaikaan startannut ottelu näytti taas yhden kulman Suomi-futiksen eksoottisuudesta, kun pääkatsomon vierestä lähti jatkuvana nauhana hiihtäjiä nauttimaan Kaupin urheilupuiston huippukuntoisista laduista. Lämmitettävä tekonurmi ja lähes tuuleton keli takasivat kuitenkin ihan mainiot olot myös jalkapallon pelaamiseen.

Ottelu oli heti alkuminuuteista lähtien Sinipaitojen hallinnassa. Ensimmäinen kunnon maalipaikka aukesi noin vartin pelin jälkeen komeasta coast-to-coast-kuviosta, kun Joonas Rantalan puolenvaihto vapautti laitapuolustajakollega Eino-Veikko Ekin vetopaikkaan. TPV:n maalivahti ehti kuitenkin peittämään Ekin laukauksen.

Viisi minuuttia myöhemmin Anton Bright joutui rikkomaan vastustajan hyökkääjää lähellä Sinipaitojen kuudentoista aluetta. Seuranneen vapaapotkun maalivahti Remu Koikkalainen torjui kuitenkin helposti.

Vajaan puolen tunnin kohdalla TamUlla oli hyvä painostusjakso, jonka aikana sekä Janar Georg että Topias Järvelä pääsivät hätyyttelemään pariinkin kertaan vastustajan maalia. Maalivahti ja puolustajat ehtivät kuitenkin blokkaamaan ne vedot, jotka suuntautuivat maalipuiden väliin.

Aivan jakson lopulla Järvelällä oli kaksikin hyvää maalintekopaikkaa. Ensimmäisessä puolustajan palautus maalivahdille jäi ponnettomaksi, mutta nokakkain TPV-vahdin kanssa päässeen ”Topin” viimeistely oli yhtä ponneton. Vain pari minuuttia tästä Georg pelasi Järvelälle vetopaikan noin rangaistuspilkun kohdalle, mutta lopulta maalivahti ehti peittämään tämänkin viimeistely-yrityksen. Näin tauolle siirryttiin 0–0-lukemissa.

Toisella jaksolla verkko heilui

Tauolla valmennusjohto juoksutti Eetu Räisäsen ja Taha Özcelikin ensimmäisen jakson pelanneiden Arttu Haapalan ja Julius Stenroosin tilalle. Vaihtojen myötä TamU tuntui saavan keskikentän entistä paremmin haltuunsa.

Pian hallinta alkoi näkyä myös tulostaululla. Kun toista puoliaikaa oli pelattu viitisen minuuttia Janar Georg ajoi oikealta boksiin. Keskityspallo ohitti maata pitkin malin edessä olleet pelaajat ja päätyi tyhjälle taka-alueelle, jonne Arttu Raittinen juoksi tilanteessa hiukan nukahtaneen laitapuolustajan ohi, ja tälläsi pallon voimalla verkkoon.

Johtomaalin jälkeen ottelu oli selkeästi Sinipaitojen hallinnassa. Pallo kulki rauhallisesti mieheltä toiselle, eikä vastustajan prässi enää tuottanut isompia ongelmia. Janar Georg oli oikealla laidalla alati vaarallinen, ja kulmapotkuja saatiin useampikin – tosin mitään erityisen vaarallista näistä ei syntynyt.

Reilun tunnin jälkeen TamU siirtyi 2–0-johtoon, kun Juho Heikkinen laukoi kylmänviileästi pallon noin 20 metristä TPV:n maalin alakulmaan. Ottaen huomioon jäisen kentän ja pallon, suoritus oli väistämättä talvikauden kauneimpia.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, Eetu Räisänen pääsi rangaistualueen kaarella palloon. Laukaus muutti suuntaa puolustajan selästä, ja kun maalivahti oli jo tehnyt torjuntaliikkeen toiseen suuntaan, oli Tampere Unitedin kolmas osuma tosiasia.

Tämän jälkeen vielä ainakin Arttu Raittisella ja Taha Özcelikillä oli hyvät paikat numeroiden kaunistelemiseen, mutta tällä kertaa vastustajan maalivahti oli etevämpi.

Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla TPV sai vielä vapaapotkun rangaistusalueen kaarelta. Laukaus suuntautui muuriin, mutta jatkopallosta lähti vielä vaarallisempi kuti, jonka eteen Remu Koikkalainen näyttävästi venytti. Seuranneesta kulmapotkusta punapaidat saivat pallon vielä ylärimaan, mutta eivät kuitenkaan sen lähemmäs, ja näin Koikkalaisen nollapeli säilyi loppuun saakka.

Syytä maltilliseen optimismiin

Heti ottelun jälkeen haastatteluun tavoitettu päävalmentaja Jukka Listenmaa oli tyytyväinen eritoten toisen jakson esitykseen.

”Eka puoliaika oli vähän sekavaa, ja hätäiltiin pallon kanssa vähän liikaa. Mutta toinen puoliaika oli parempi, sillä peli selkeytyi ja rauhoittui. Saatiin ne maalit siihen sitten, eikä TPV saanut mitään kovin vaarallista aikaan.”

Myös aiemmin viikolla jatkosopimuksen tehnyt ja TPV:tä vastaan täydet minuutit puolustuslinjassa kellottanut Joonas Rantala näki ottelun kaksijakoisena:

”Ihan hyvä voitto, ei siinä mitään ihmeempiä. TPV ehkä vähän putosi kyydissä tokalla jaksolla. Ekalla jaksolla ne prässäsi meitä tosi hyvin, ja siinä meillä oli vähän haasteita pelin avaamisessa. Tokalla jaksolla ne saattoi vähän väsyä, ja me saatiin peliä paremmin auki ja sitä kautta aika paljon maalipaikkoja. Olisi siinä voinut pari kolme maalia enemmänkin tehdä.”

Listenmaan mukaan hyökkäyspelissäkin oli jo paikoitellen ideaa:

”Me vähän odotettiin, että TPV olisi tullut kolmen alakerralla, niin kuin ne on tuossa aiemmin talvella pelanneet. Sitä varten käytiin joitain asioita läpi. Niitä ei päästy kokeilemaan, mutta kyllä sieltä löytyi sitten vähän muita kuvioita, joita ollaan ehditty katsoa. Siellä näkyi myös joitain pelejä, joita me käytiin läpi syksyllä Turkissa. Alkaa sitä pallollista peliäkin siis jo löytyä.”

Rantala oli kriittisempi, mutta antoi ymmärtää, että kehityskohteet ovat kyllä tiedossa:

”Varsinkin avauspelaamisessa onnistuttiin ajoittain hyvin, mutta kyllä se vielä paljon vaatii fiksaamistakin. Siellä on semmoisia pieniä hetkiä, kun keskittyminen vielä vähän herpaantuu. Ylipäätään syöttöjen laatua pitää parantaa. Tänään vielä välillä vähän pomppi, ja pari kertaa joutui meidän topparit siitä vähän vaikeuksiin.”

Kaupin lämmitettävä tekonurmikenttä sai pakkaskelistä huolimatta positiivista palautetta:

”En mä usko, että se keli paljon vaikutti. Pallo siinä väistämättä vähän jäätyy, niin ei ole kauhean kimmoisaa se potkiminen. Siihen se varmaan eniten vaikuttaa. Kenttähän oli hyvä ja ilma muutenkin, kun ei nyt tuullut hirveästi. Olosuhteet oli sen puolesta ihan hyvät, ja ulkona on oikein kiva pelata jalkapalloa”, Listenmaa totesi.

Rantala oli samoilla linjoilla eikä laittanut mahdollisia pelillisiä puutteita olosuhteiden piikkiin:

”Aika kylmää oli alkuun, ja oli vaikea päästä liikkeelle alkulämmöissä. Pelin aikana sitä ei sitten enää niin huomannut. Lopulta oli ihan hyvä keli pelata.”

Pelit jatkuvat tiiviiseen tahtiin, sillä torstaina 16.3. TamU matkustaa Nokian Menkalaan, jossa vastaan asettuu Nokian Palloseura kello 20.00 alkavassa ottelussa. Heti perään lauantaina 18.3. vuorossa on talven viimeinen hallipeli HJS:n vieraann Hämeenlinnassa. Tämän ottelun alkamisaikaa on aikaistettu vartin verran, ja pallo potkaistaan liikkeelle Säästöpankki-areenassa jo kello 17.45.

Harjoitusottelu

0 – 3

( 0 – 0 )

50′ Arttu Raittinen
67′ Juho Heikkinen
80′ Eetu Räisänen

Yleisöä:
50

Yleisöä:
50

32 Remu Koikkalainen
4 Eino-Veikko Ek 63'
7 Atte Jokinen
8 Topias Järvelä 63'
13 Anton Bright C 73'
15 Joonas Rantala
17 Juho Heikkinen 73'
19 Arttu Raittinen
20 Arttu Haapala 46'
26 Julius Stenroos 46'
56 Janar Georg
30 Veikka Stålhand
2 Ali Aitbenzanzoun 73'
3 Taha Özcelik 46'
6 Eelis Korhonen 63'
9 Eric Bullock 63'
11 Casper Stenroos 73'
24 Eetu Räisänen 46'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2