NoPS ja kylmä sää jäädyttivät TamUn pelin

17/03/2023 TamU
Otteluraportti

TamU kärsi seurahistoriansa ensimmäisen tappion NoPS:lle, kun Sinipaidat hävisivät Kolmosen kärkijoukkueisiin kuuluvalle nokialaisryhmälle kylmässä illassa Menkalan tekonurmella. Sinipaitojen peli oli tahmeaa, mutta TamU siirtyi Roope Kostiaisen maalilla tauolle 1–0-johdossa. Toisella jaksolla NoPS kuitenkin iski kahdesti ja nappasi paikalle saapuneiden kotikannattajien iloksi voiton TamUn kustannuksella numeroin 2–1 (0–1).

Harjoitusottelu

2 – 1

  • TamU ja NoPS kohtasivat kahdeksannen kerran seurojen historiassa, ja ensimmäistä kertaa voitto meni Nokialle.
  • Avauskokoonpano oli mennyt lähes kokonaan uusiksi edellisen ottelun jälkeen.
  • Pelit jatkuvat jo huomenna lauantaina HJS:n vieraana.

Emme päässeet sille tasolle, mitä olisi pitänyt ja mitä tämä peli olisi vaatinut. Pakotimme liikaa omaa peliämme, emme malttaneet kierrättää palloa riittävästi ja puskettiin samaan laitaan vähän liikaa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Toinen maali johtui osin meidän ylihyökkäämisestä. Kenttätasapainossa ja tilanteenvaihdoissa olimme tänään vähän huonoja.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

NoPS osoitti heti ottelun alussa olevansa vaarallinen vastustaja. Peliä oli pelattu vain pari minuuttia, kun TamU-veskari Veikka Stålhandin avaus lipsahti suoraan NoPS-hyökkääjälle. Kotijoukkue saikin tästä loistavan yrityksen, mutta tyylikäs nosto osui Unitedin onneksi ylärimaan ja sitä kautta turvallisemmille vesille.

Tämä ei ollut NoPS:lta ensimmäisen jakson ainoa tilanne. Joukkue pelasi uhrautuvaa puolustuspeliä, pelasi terävästi ja sai aikaiseksi muutamia riistoja. TamU-puolustus ja Stålhand saivat olla jatkuvasti valppaana ja joutuivat siivoamaan useammankin vaikealta näyttäneen paikan.

TamU oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla vahvempi pallon kanssa, mutta pelin avaamisessa ja murtautumisessa maalipaikoille oli Unitedilla vaikeuksia. Suurin osa TamUn tilanteista tulikin viimeisten kausien aikana useampaan kertaan nähdyllä kaavalla, kun keskikentältä tai puolustuksesta pelataan Roope Kostiainen pystyjuoksuun. Tällä tavalla Kostiainen pääsi laukomaan useampaankin kertaan.

Sinipaitojen maali syntyikin juuri tällaisesta tilanteesta. Kun peliä oli pelattu vajaa parikymmentä minuuttia, Eetu Räisäsen namusyöttö vapautti Kostiaisen vasemmalta läpi ja monivuotinen TamUn luottohyökkääjä vei TamUn 1–0-johtoon tarkalla sijoituksella etukulmaan.

Ensimmäisellä jaksolla TamUlla oli pari muutakin maalipaikkaa. Näistä ehdottomasti paras oli kesken ensimmäisen jakson kentälle tulleen Arttu Raittisen antaman kulman jälkitilanne. Kulmapotkun jälkeen pallo pomppi rangaistusalueen ulkopuolella päivystäneelle Taha Özcelikille. Tämän kaunis laukaus suuntasi suoraan kohti maalin oikeaa reunaa, mutta erinomaista peliä pelannut NoPS-maalivahti Eemeli Päiviö venyi upeaan torjuntaan.

Toisen jakson alussa TamU piti palloa, mutta suurelta osin kovin tehottomasti. Lupaavin aihio syntyi, kun Casper Stenroos keskitti Jesse Oksaselle boksiin, mutta tästäkin tuli tilastomerkinnäksi vain kulmapotku.

NoPS pelasi puolestaan tunnin kohdalla vahvan jakson. TamUa pipovoimaisempi kotijoukkue vyöryi ensin vasemmalta laidalta, ja keskitys maata pitkin löysi kuin löysikin toiselta puolelta NoPS-hyökkääjän, jonka veto kuitenkin epäonnistui sen verran, että toppari Anton Bright sai siivottua pallon pois läheltä maaliviivaa.

Vain hetkeä myöhemmin Julius Stenroos puolestaan kaatoi NoPS-pelaajan rangaistusalueella. Tilanteessa Stenroos ei pelannut erityisen rumasti, mutta rike oli vihellettävissä ja näin NoPS sai rangaistuspotkun. Pilkun iskikin lopulta varmasti sisään TamUssakin aikoinaan esiintynyt Tommi Ala-Hakuni.

Nokialaisten maali herätteli kyllä TamUa, mutta varsinaista uhkaa tiiviisti puolustaneelle NoPS-nipulle ei tullut. Murtautuminen hyökkäysalueelle jatkui koko ottelun tavoin vaikeana, ja United ei millään tahtonut löytää tilaa keskeltä. Kuvaavaa onkin, että parhaat paikat syntyivät vasenta laitaa edenneelle Chuya Uwanolle, jonka laukaukset menivät kuitenkin niukasti ohi tai yli.

NoPS pelasi hyvää peliä ja työ palkittiin reilun kahdeksankymmenen minuutin pelin jälkeen. TamUn puolustuksen merkkaus epäonnistui ja Niilo Jalkanen pääsi antamaan melko vapaasti boksissa sivuttaissyötön Jonne Rosenbergille, joka tuikkasi pallon verkon perukoille paikalle saapuneiden NoPS-kannattajien iloksi. Tilanne oli 2–1.

Tämän jälkeen TamUa ei voinut moittia yrityksen puutteesta. Pallo kyllä kulki ajoittain hienosti pelaajalta toiselle, mutta tiiviin nokialaisnipun ohittamiseen ei eväitä löytynyt. Lähimpänä tasoitusta oli Juho Heikkinen vapaapotkusta, jonka vasemman tolpan viereen suuntautuneen vedon eteen venytti jälleen kerran Eemeli Päiviö. 

Valmennukselle ottelu toi uutta purtavaa

Päävalmentaja Jukka Listenmaata ei illan esitys miellyttänyt, mutta hän antoi samalla kehut voittoon yltäneellä vastustajajoukkueelle.

”Tottakai olen vähän pettynyt suoritukseen. Emme päässeet sille tasolle, mitä olisi pitänyt ja mitä tämä peli olisi vaatinut. Tänään oli hyvä vastustaja kentällä ja he tekivät meidän pelin avaamisen tosi vaikeaksi. Me pakotimme liikaa omaa peliämme, emme malttaneet kierrättää palloa riittävästi ja puskettiin samaan laitaan vähän liikaa”, Listenmaa pohti.

Ottelu toi esille samalla kehityskohteita, joihin TamUn pitää jatkossa pureutua.

”Lopussa rupesi vähän kenttätasapaino pettämään. Toinen maali johtui osin meidän ylihyökkäämisestä. Kenttätasapainossa ja tilanteenvaihdoissa olimme tänään vähän huonoja. Niihin pitää parannusta saada”, Listenmaa totesi,

Sinipaitojen pelistä oli löydettävissä myös joitain hyviäkin elementtejä.

”Kun vastustaja teki maalin, me nostimme muutaman minuutin ajan omaa tasoamme, mutta emme pystyneet tällä kertaa pitämään sitä täyttä aikaa. Maalien jälkeen olimme terävimmillään ja silloin peli näytti ihan hyvältäkin”, Listenmaa kertoi.

Tampere United jättää NoPS-pelin nopeasti taakse, sillä seuraava ottelu odottaa jo nurkan takana. Lauantaina 18.3. TamU matkustaa kolmostietä pitkin Hämeenlinnaan HJS:n vieraaksi, jolloin Tampere United saanee vastaansa vieläkin kovemman haasteen.

Harjoitusottelu

2 – 1

( 0 – 1 )

17′ Roope Kostiainen

Yleisöä:
40

59’ Tommi Ala-Hakuni (rp)
73’ Jonne Rosenberg

Yleisöä:
40

30 Veikka Stålhand
2 Ali Aitbenzanzoun
4 Eino-Veikko Ek
6 Leevi Perkiö 22' 46'
9 Eric Bullock 32'
10 Roope Kostiainen
11 Casper Stenroos 65'
15 Joonas Rantala C 65'
17 Jesse Oksanen 65'
24 Eetu Räisänen 50'
56 Taha Özcelik
32 Antti Kuusinen
3 Eemeli Rantaneva 65'
7 Juho Heikkinen 65'
13 Anton Bright 46'
19 Arttu Raittinen 32'
21 Chuya Uwano 65'
26 Julius Stenroos 50'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2