2.12.2021

 
 

Nikke Partio liittyy miesten edustus­joukkueen tausta­ryhm√§√§n l√§√§k√§riksiTampere United on saanut mieluisan lisän organisaatioonsa, kun ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Nikke Partio tulee mukaan miesten edustusjoukkueen taustoille. Pelaajaurallaan Kakkosen tasolle Jyväskylässä yltänyt Partio otti itse yhteyttä Tampere Unitediin, ja asiat etenivät nopeasti niin, että Partio on ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa jo kuluvalla viikolla. Partio on erikoistunut säären, nilkan ja jalkaterän alueen ongelmiin ja kirurgiaa vaativiin hoitoihin.

Tampereelle Nikke Partion toivat aikoinaan opinnot Tampereen yliopistossa. Nykyisin Partio työskentelee päätoimisesti TAYS:n nilkka ja jalkaterä -yksikössä sekä Urheilu Mehiläisellä. Hän kuuluu myös Suomen Jalkakirurgiayhdistykseen.

”Olen seurannut jalkapalloa Tampereen seudulla jonkin aikaa, ja TamU vaikutti eritt√§in kiinnostavalta seuralta. TamUn luoma yhteis√∂llisyys kiehtoo minua. Sill√§ tavalla otin yhtyett√§, ja homma l√§hti rullaamaan aika nopeasti”, avaa Nikke Partio p√§√§tymist√§√§n mukaan Tampere Unitedin toimintaan.

Partion kiinnostusta jalkapalloseurassa toimimiseen selittää osaltaan oma peliura, joka vei JJK:n paidassa aina A-juniorien SM-tasolle ja Kakkoseen saakka.

”Pelasin Jyv√§skyl√§ss√§ kaikki ik√§luokat ja aina A-juniorien SM-sarjaan asti. Loukkaantumiset sotkivat pelikuviot Kakkosen tasolla, ja loukkaantumiseen minun jalkapallourani sitten my√∂s loppui”, Partio kertaa peliuraansa.

Tampere Unitedilla on jo entuudestaan vahva taustaryhmä, johon kuuluvat myös fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen ja hieroja Petteri Koivunen. Nikke Partio näkee roolinsa siten, että hän tuo lisätukea pelaajien arkeen erityisesti loukkaantumisten ennaltaehkäisemisessä sekä myös silloin, kun tapahtuu loukkaantumisia.

”Oma roolini on antaa yksi osa-alue lis√§√§ TamUn organisaatioon. Toimin pelaajien ja valmentajien kanssa yhteisty√∂ss√§, jotta saadaan pelaajat pysym√§√§n mahdollisimman hyv√§ss√§ kunnossa ja ilman loukkaantumisia koko kauden ajan.”

”Pyrin olemaan helposti l√§hestytt√§v√§, ja uskon ett√§ pystyn antamaan tuen my√∂s Jussin ja Petterin ty√∂h√∂n. Varmasti osaan heit√§ auttaa ja tukea heid√§n ty√∂t√§√§n, kun tulee l√§√§ketieteellisi√§ kysymyksi√§”, kuvailee Partio yhteisty√∂t√§ fysiikkavalmentajan ja hierojan kanssa.

Lääkärin liittyminen joukkueeseen sujuvoittaa myös pelaajien hoitoonpääsyä loukkaantumisen sattuessa.

”Jos pelaaja loukkaantuu, pystyn antamaan nopean ja sujuvan avun, jotta pelaaja voi palata mahdollisimman nopeasti pelikentille”, Partio lupaa lopuksi.

Katso Nikke Partion haastattelu