Nikke Partio liittyy miesten edustus­joukkueen tausta­ryhmään lääkäriksi

02/12/2021 TamU
Uutinen

Tampere United on saanut mieluisan lisän organisaatioonsa, kun ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Nikke Partio tulee mukaan miesten edustusjoukkueen taustoille. Pelaajaurallaan Kakkosen tasolle Jyväskylässä yltänyt Partio otti itse yhteyttä Tampere Unitediin, ja asiat etenivät nopeasti niin, että Partio on ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa jo kuluvalla viikolla. Partio on erikoistunut säären, nilkan ja jalkaterän alueen ongelmiin ja kirurgiaa vaativiin hoitoihin.

Tampereelle Nikke Partion toivat aikoinaan opinnot Tampereen yliopistossa. Nykyisin Partio työskentelee päätoimisesti TAYS:n nilkka ja jalkaterä -yksikössä sekä Urheilu Mehiläisellä. Hän kuuluu myös Suomen Jalkakirurgiayhdistykseen.

”Olen seurannut jalkapalloa Tampereen seudulla jonkin aikaa, ja TamU vaikutti erittäin kiinnostavalta seuralta. TamUn luoma yhteisöllisyys kiehtoo minua. Sillä tavalla otin yhtyettä, ja homma lähti rullaamaan aika nopeasti”, avaa Nikke Partio päätymistään mukaan Tampere Unitedin toimintaan.

Partion kiinnostusta jalkapalloseurassa toimimiseen selittää osaltaan oma peliura, joka vei JJK:n paidassa aina A-juniorien SM-tasolle ja Kakkoseen saakka.

”Pelasin Jyväskylässä kaikki ikäluokat ja aina A-juniorien SM-sarjaan asti. Loukkaantumiset sotkivat pelikuviot Kakkosen tasolla, ja loukkaantumiseen minun jalkapallourani sitten myös loppui”, Partio kertaa peliuraansa.

Tampere Unitedilla on jo entuudestaan vahva taustaryhmä, johon kuuluvat myös fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen ja hieroja Petteri Koivunen. Nikke Partio näkee roolinsa siten, että hän tuo lisätukea pelaajien arkeen erityisesti loukkaantumisten ennaltaehkäisemisessä sekä myös silloin, kun tapahtuu loukkaantumisia.

”Oma roolini on antaa yksi osa-alue lisää TamUn organisaatioon. Toimin pelaajien ja valmentajien kanssa yhteistyössä, jotta saadaan pelaajat pysymään mahdollisimman hyvässä kunnossa ja ilman loukkaantumisia koko kauden ajan.”

”Pyrin olemaan helposti lähestyttävä, ja uskon että pystyn antamaan tuen myös Jussin ja Petterin työhön. Varmasti osaan heitä auttaa ja tukea heidän työtään, kun tulee lääketieteellisiä kysymyksiä”, kuvailee Partio yhteistyötä fysiikkavalmentajan ja hierojan kanssa.

Lääkärin liittyminen joukkueeseen sujuvoittaa myös pelaajien hoitoonpääsyä loukkaantumisen sattuessa.

”Jos pelaaja loukkaantuu, pystyn antamaan nopean ja sujuvan avun, jotta pelaaja voi palata mahdollisimman nopeasti pelikentille”, Partio lupaa lopuksi.

Katso Nikke Partion haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49