Nälkäinen TamU lähtee piste­jahtiin Espooseen

17/08/2023 TamU
Otteluennakko

Lauantaina kaksi edellistä Suomen Regions' Cupin voittajaa kohtaavat Espoossa Laaksolahden urheilupuistossa, kun SexyPöxyt isännöi TamUa. Molemmille joukkueille pisteet tulevat tarpeeseen, sillä kotijoukkue keikkuu juuri putoamisviivan yläpuolella, ja TamU haluaa vankistaa asemiaan lohkon kärkiviisikossa. Ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16.00, ja paikalle on tulossa jälleen hyvä edustus myös TamU-kannattajia.

SexyPöxyt – TamU

  • TamU voitti kevätkierroksen ottelun Kaupissa 3–0, mutta SexyPöxyt on vahvistunut tuon ottelun jälkeen.
  • Edellisottelun loukkaantumiset verottavat kokoonpanoa, mutta avainpelaajia myös palaa kokoonpanoon.
  • Laaksolahdessa katsojia odottaa hyvä ottelutapahtuma ruoka- ja juomapalveluineen.

SexyPöxyillä on paljon liigakokemusta, mutta on vähän ikääkin. Jos kokeneet pelaajat ovat iskussa, niin todella kovia pelaajia ovat tähän sarjaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Potentiaalinen vedenjakaja­kierros saattaa olla tulossa eli eroja voi syntyä, jos kaikki menee meidän kannaltamme hyvin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Joukkueet kohtasivat historiansa ensimmäisen kerran virallisessa ottelussa Kaupissa Toukokuun lopulla, ja tuolloin TamU piti kolme pistettä Tampereella vakuuttavan 3–0-voiton myötä.

”Hyvä joukkue oli Kaupissa vastassa. Nättiä peliä pyrkivät pelaamaan, mutta meidän kuntopohja ratkaisi ottelun”, TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa käy läpi toukokuisen kohtaamisen muistoja.

SexyPöxyt markkinoi itseään erilaisena jalkapalloseurana. Vuonna 1985 perustettuun seuraan mahtuu miesten edustuksen lisäksi SM-karsintaa pelannut A-juniorijoukkue, ikämiesjoukkue sekä naisten joukkue.

Seurahistoriansa ensimmäistä Kakkosen kautta pelaava SexyPöxyt tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa, sillä espoolaiset miehittävät tällä hetkellä viimeistä säilyjän paikkaa, ja viivan alapuolella HJS ja Pargas IF vaanivat vain pisteen päässä. Pöxyt lähtee lauantain otteluun kolme tappiota niskassaan, mutta ottelut ovat kaikki olleet lohkon kärkipään joukkueita vastaan. Lauantaina kovien ottelujen sarja jatkuu, kun lohkonelonen TamU saapuu vierailulle.

Kokeneita veteraaneja ja uusia hankintoja

Espoolaisten paras maalintekijä on neljän maalin Niklas Geitlin. Geitlin on löytänyt kesällä hyvän vireen, sillä neljän edellisen ottelun saldo on kolme osumaa. Geitlinin lisäksi yli yhden maalin ovat yltäneet Ville Makkonen ja Jonas Zaknoun, jotka ovat molemmat kirjauttaneet kaksi maalia. Joukkueen saldo 14 tehtyä maalia 14 ottelussa on lohkon vähiten, ja samalla 37 päästettyä maalia ovat yhdessä Ilveksen kakkosjoukkueen kanssa lohkon kärkilukema.

Pöxyjen kokeneesta kalustosta ex-huuhkaja Markus Halsti palasi pitkän pelaamattomuuden jälkeen edellisessä ottelussa kokoonpanoon ja kirjautti 71 minuuttia Atlantista vastaan. HJK-uralta muistettu Erfan Zeneli on pelannut tällä kaudella kahdeksassa sarjaottelussa, ja YouTube-videoistaan tunnettu maalivahti Lassi Hurskainen kahdessa, joista toinen oli juuri edellinen Atlantis-ottelu. 

Atlantista vastaan debytoi 38-vuotias Dudu. Nigerialainen hyökkääjä on pelannut urallaan mm. Hakassa, KuPS:ssa, Hongassa sekä Intian liigassa. Jos Dudu ja muut veteraanit ovat lauantaina kokoonpanossa, voidaan heidän nykykuntoaan arvioida lähemmin.

”Liigakokemusta on paljon, mutta on vähän ikääkin. Jos kokeneet pelaajat ovat iskussa, niin todella kovia pelaajia ovat tähän sarjaan”, Listenmaa pohdiskelee.

Vaikka Pöxyissä on useampi erittäin meritoitunut pelaaja, ei joukkue ole mikään ikämiesnippu, vaan joukkueesta löytyy rutkasti myös nuorta verta. Tällä viikolla seuran nuoriso-osastolle on tullut uusia pelaajia veikkausliigaringistä, kun FC Haka lainasi loppukaudeksi Pöxyihin hyökkääjä Oiva Laaksosen ja puolustaja Thomas Saarisen, jotka ovat jo lauantaina käytettävissä.

Liikettä oli myös toiseen suuntaan, kun Valkeakoskelle samalla ovenavauksella lähti keskikenttä Eemeli Mäkelä, joka ehti loukkaantumisesta toivuttuaan pelata vain yhden ottelun SexyPöxyissä.

Vierassaldoa parantamaan

TamU käänsi katkeran Rauman vierailun jälkeen kurssin taas parempaan, kun Sinipaidat kaivoivat Kaupissa voiton Pargas IF:stä lukemin 3–1. Tasaisessa B-lohkossa jokainen piste on kullanarvoinen. TamU tähyää neljänneltä sijalta ylemmäs, mutta myös alempana useampi joukkue vaanii vain muutaman pisteen sisällä TamUn paikkaa jatkokarsintaan oikeuttavassa viiden kärjessä. Täysi pistepotti Espoosta tulisikin Sinipaidoille tarpeeseen.

”Potentiaalinen vedenjakajakierros saattaa olla tulossa eli eroja voi syntyä, jos kaikki menee meidän kannaltamme hyvin”, Listenmaa pohdiskelee.

Listenmaa kertoo harjoituksissa olleen tällä viikolla hyvä tekemisen meininki. Edellispelissä loukkaantuneet Eelis Korhonen ja Juho Heikkinen ovat poissa lauantain kokoonpanosta. Hyvinä uutisina puolestaan Anton Bright ja Joonas Rantala tekevät paluun tositoimiin.

Kauden vieraspeleistä TamU on raapinut ainoastaan Paraisilta täyden pistepotin. Tähtäimessä lauantaille onkin kolme pistettä.

”Vierassaldoa pitää saada parannettua samoin kuin vieraspelien puolustuspeliä. Liian monta maalia olemme niissä päästäneet.”

SexyPöxyt järjestää Laaksolahteen ottelutapahtuman, jossa on tarjolla ruokaa ja juomaa prosenteilla tai ilman, joten senkin puolesta lauantaina kannattaa suunnata paikan päälle Espooseen.

”Kiva tapahtuma tiedossa. Toivottavasti Sinikaartia on paikalla runsain joukoin niin saadaan hyvätunnelmainen ottelu lauantaille”, Listenmaa sanoo.

Sinikaarti järjestää otteluun bussimatkan, jolle paikkoja voi tiedustella yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49