Naisten vieras­pelit jatkuvat Piikkiössä

04/06/2022 TamU naiset
Otteluennakko

TamU matkaa tulevana sunnuntaina 5.6. PiPSin vieraaksi Piikkiöön, jossa ottelu alkaa klo 13.00 POP-Areenalla. PiPS on tällähetkellä sarjassa viimeisenä, neljällä häviöllä ja 3–26-maalierolla. Sinipaidat taasen ovat sarjassa toisena, neljällä voitolla ja yhdellä häviöllä maalieron ollessa 25-6. TamU ei ole aikaisemmin kohdannut PiPSiä, joten joukkueen pelitapaa on vaikea ennakoida. Sinipaidat pyrkivät lähtemään otteluun kauden aikana tutuksi tulleen pallonhallinnan kautta.

PiPS – TamU

  • PiPS on nousijajoukkue, jota TamU ei ole kohdannut aiemmin.
  • Poissaolot pakottavat TamUn pelaamaan kapealla kokoonpanolla, jossa osa pelaajista pelaa vieraammalla pelipaikalla.
  • Tavoitteena on tuoda joukkueiden oletettu tasoero esiin ja saada se näkymään myös tulostaululla pallonhallinnan kautta.

Pieni vajaus ryhmityksessä ei haittaa, koska pelaajat pystyvät pelaamaan useampia paikkoja tarpeen niin vaatiessa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Viime viikon sunnuntaina Sinipaidat kohtasi Pyynikillä TuTon, ja tämä ottelu päättyi riemukkaisiin 8–2-lukemin. Peli oli erittäin ehjä suoritus joukkueelta alun hankaluuksista huolimatta, ja samalla asenteella vierasjoukkue lähtee tähänkin peliin. TamU on saanut hyvän ja ehjän treeniviikon alle, josta on hyvä lähteä taas taistelemaan tärkeistä pisteistä. Kokoonpano tulevaan otteluun on kuitenkin poissaoloista johtuen ohkainen.

Viikon treeneissä on harjoiteltu viimeisen linjan edessä pelaamista sekä puolustuslinjan kierrättämistä. Kauden aikana keskikentän pohjalla tahtipuikkoa on heiluttanut varakapteeni Emilia Heino, joka on poissa sunnuntain ottelusta. Heinon lisäksi muutamat muut poissaolot aiheuttavat pelipaikoissa pieniä muutoksia, mutta kuten jo Pyynikillä TuToa vastaan nähtiin, pystyy moni pelaaja mukautumaan usealle pelipaikalle ottelun aikana.

”TamU naiset lähtevät sunnuntaina PiPSiä vastaan pisteet mielessä. Pieni vajaus ryhmityksessä ei haittaa, koska pelaajat pystyvät pelaamaan useampia paikkoja tarpeen niin vaatiessa. Pallonhallinta ja pelin rytmittäminen ovat avainteemat pelissä”, ennakoi päävalmentaja Kari Numminen ottelua.

PiPS pelasi viime kaudelle Nelosta samassa lohkossa Peimari Unitedin kanssa. Joukkue sijoittui alkulohkon jälkeen neljänneksi ja pääsi viimeisenä joukkueena yläloppusarjaan. Sen sarjan otteluista he voittivat kaksi peliä ja hävisivät yhden, sijoittuen lopulta sarjan toiseksi.

Kapteeni Mari Virtanen on innoissaan uudesta vastustajasta: ”Reilun kotivoiton jälkeen on hyvä pitää jalat maassa ja lähteä parantamaan omaa peliä joka osa-alueella. Aina on hienoa kohdata meille uusi vastustaja!”

Pikkiön Palloseura ja Tampere United kohtaavat Piikkiön POP-Areenalla sunnuntaina 5.6. klo 13.00 alkaen. Ottelun kulkua voi tällä tietoa seurata vain TamU-naisten instagram-storyn kautta.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.9. TamU - KaaPo 1 – 1

23.9. LeKi-futis - TamU naiset 0 – 6

23.9. TPV - TamU 2 2 – 2

1.10. klo 14 TamU - EPS

klo - TamU naiset

27.9. klo 20 ACE - TamU 2