Naisten edustus keski­viikkona sarja­kärjen vieraaksi

17/05/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Tampere Unitedin ottelut jatkuvat jo heti keskiviikkona Raisiossa, jossa ottelu RaiFua vastaan potkaistaan käyntiin klo 20.00 Kisapuiston kentällä. Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti Pyynikillä RaiFun vieden molemmat ottelut, joten Raisiossa on tilaisuus hakea revanssi. Ottelu on tärkeä myös mahdollista nousutaistelua ajatellen.

RaiFu – TamU

  • Molemmat joukkueet hakevat sarjanousua ja ovat pelanneet tähän asti ilman pistemenetyksiä
  • Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja TamU hävisi molemmat ottelut
  • Yksi avainkysymyksistä on, miten TamU-puolustus pystyy vastaamaan RaiFun kovaan juoksupeliin

Odotan todella tiukkaa matsia, jossa päästään hakemaan revanssia viime vuoden tappioista.

- Venla Numminen
Toppari

Viime kaudella TamU oli alkusarjan ottelussa vastaanottavana osapuolena lähes koko ottelun ajan lukuun ottamatta aivan alkua, ja loppulukemat olivat lopulta 1–3. Yläloppusarjan otteluun TamUn peli oli kehittynyt huomattavasti, ja Sinipaidat hallitsivat pelin ensimmäistä jaksoa. TamU johti ottelua kahdesti, mutta lopulta vierasjoukkue teki 2–3 ratkaisumaalin viimeisten minuuttien aikana.

Kausi 2022 on kuitenkin TamUlla lähtenyt viime kautta paremmin käyntiin, ja etenkin pallollinen peli on parantunut. Kolmen ottelun jälkeen saldona kolme voittoa ja täydet yhdeksän pistettä. Kotijoukkue RaiFu on aloittanut kautensa yhtä vahvasti kuin Sinipaidat, neljä pelattua ottelua ilman pistemenetyksiä. RaiFu onkin TamUn yksi suurimmista haastajista sarjanousua ajatellen. Yhdelle ottelulle ei saa antaa liikaa painoarvoa, mutta on silti sanomattakin selvää, että keskiviikon kärkitaistelu antaa askelmerkkejä sarjataulukon sijoituksiin.

RaiFu jäi viime kaudella sarjakakkoseksi häviten ainoastaan kahdesti nousijajoukkue MuSalle. Joukkue oli myös kaudella 2020 sarjataulukossa sijalla kaksi kauden päätteeksi. TamUn tavoitteena on parantaa peliään viime kauden kohtaamisista ja raapia pisteet Raisiosta matkaansa sarjan ennakkosuosikilta. Joukkue on saanut myös avainpelaajiaan takaisin, mikä on erittäin hyvä asia, koska sunnuntain ottelu pelattiin erittäin kapealla kokoonpanolla. Kokonaiskuormitus nousee monella pelaajalla korkeaksi, kun pelataan kaksi tiukkaa ottelua neljään päivään.

TamU ei viime kaudella vieraillut Raisiossa ollenkaan, joten kentän koko ja RaiFun pelitapa kotikentällä on pieni mysteeri tamperelaisille. Näiden ei kuitenkaan ole annettu häiritä joukkueen valmistautumista keskiviikon koitokseen, vaan TamU on valmistautunut otteluun samaan tapaan kuin kauden aikaisempiinkin peleihin. Viime kauden kohtaamisista joukkueella on muistissa raisiolaisten nopeat kärjet, joille pyrittiin toimittamaan palloa linjan taakse. TamUn puolustuslinjan tulee olla hereillä ja he saattavat joutua kauden ensimmäiseen todelliseen testiin Raision keskiviikkoillassa.

Venla Numminen tiedostaa vastustajan vahvuudet, mutta luotto omaan joukkueeseen on kova:

”Odotan todella tiukkaa matsia, jossa päästään hakemaan revanssia viime vuoden tappioista. PaiHa-peli saatiin pelattua yhtenäisesti ja siitä on hyvä jatkaa kohti RaiFu-peliä. Tuttu vastustaja, joten on syytä olettaa kovia juoksupeliä, jossa pystypallot puolustuslinjan taakse ovat herkässä.”

Ottelu pelataan siis Kisapuiston kentällä Raisiossa keskiviikkona 18.5. klo 20.00 alkaen. Ottelun kulkua voi tällä tietoa seurata vain TamU-naisten instagram-storyn kautta.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV