Naisten edustus avaa sarja­kauden Salossa

12/04/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkueen sarjakausi alkaa tänään perjantaina, kun joukkueen bussi suunnataan ensimmäiseen vieraspeliin kohti Saloa, jossa klo 19.45 alkavan ottelun vastustajana on SalPa. Sinipaidoilla on alla hyvä harjoituskausi ja helppo voitto Suomen Cupin ottelussa Uudenkaupungin Pallokerhoa vastaan. Joukkue lähteekin Saloon luottavaisena ja täynnä voitontahtoa.

SalPa – TamU

  • Naisten edustus avaa sarjakauden vierasottelulla sarjanousija Salon Palloilijoita vastaan.
  • Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen.
  • TamU lähtee otteluun luottavaisina hyvän talviharjoittelun pohjalta.

Tämä kevään ajan TamU on valmistunut loistavalla asenteella tulevaan, ja olemme päässeet treenaamaan kaikkien suunnitelmien mukaisesti hyvissä olosuhteissa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

SalPa kuuluu viimekauden Nelosesta nousseiden joukkueiden kaartiin. Se voitti Nelosen lohkonsa varsin selkein suorituksin ottamalla peräti kuusitoista voittoa ja vain yhden tasapelin sekä yhden tappion. Joukkueesta ei paljon tietoa löydy Palloliiton sivuilta, mutta mistään heppoisesta vastustajasta ei ehkä liene kuitenkaan kysymys, sillä tietojen mukaan joukkue koostuu isolta osin nuorista pitkään yhdessä pelanneista pelaajista.

Viime kausi osoittaa, että Salpa on varmasti päässyt kiinni voittamisen kulttuuriin. Joukkue pelasi 11 nollapeliä ja päästi kauden aikana vain 12 maalia. Joukkueesta löytyy myös kahdelta pelaajalta taitoa tehdä maaleja, sillä Lotta Jokiniemi paukutti viime kaudella 21 maalia ja Peppi Halonenkin 13 maalia. Kaiken kaikkiaan Salpan maalisaldo oli huoma 84 tehtyä maalia 18 ottelussa.

Tampere Unitedin päävalmentaja Kari Numminen ei lähde tekemään pitkälle meneviä arvioita perjantain vastustajasta.

”Uusi vastustaja on toki aina arvoitus. Viime kauden tilastot ovat kyllä tiedossa, ja SalPan nuorella joukkueella on varmaan kova odotus kaudesta. Todennäköisesti tulevat nopeina pelaajina haastamaan meidän puolustusta”, tuumailee Numminen.

Oman tekemisen puolesta Numminen kertoo joukkueen olevan valmis sarjan aloitukseen.

”Tämä kevään ajan TamU on valmistunut loistavalla asenteella tulevaan, ja olemme päässeet treenaamaan kaikkien suunnitelmien mukaisesti hyvissä olosuhteissa”, Numminen toteaa.

Ottelu alkaa Salon urheilupuiston tekonurmella vasta klo 19.45 ja loppuu siis puoli kymmenen maissa. Kaikilla pelaajilla voisi olla muutakin tärkeää tekemistä perjantai-illalle, mutta Numminen ei ole tästä huolissaan.

”Sarjakauden avaukseen motivaatio löytyy vaikka peli alkaisi klo 22.00, ei mikään ongelma. Jos tuollainen tilanne olisi loppukaudesta, tilanne voisi olla toinen. Saloon lähdetään voitto mielessä”, Numminen painottaa.

Sarja-avauksen jälkeen TamU kohtaa ensimmäisessä kotiottelussaan Pargas IF:n lauantaina 20.4. Pyynikin urheilukentällä. Tämän jälkeen vuorossa on todellinen herkkupala, kun paikalliskilpailija Tampereen Pallo-Veikot tulee vastaan Suomen Cupin kotiottelussa tiistaina 23.4. niin ikään Pyynikin urheilukentällä.

”Ei vielä ole mietitty punakoneen kaatamista, vaan se pohdinta tapahtuu lähempänä. Cup-kierroksella toki vastaan tulee hyvä vastustaja, ja uskon että TamU tulee toisenlaisella pöhinällä tähän peliin. Uskomme omaan tekemiseen”, Numminen päättää.

Sarjaotteluihin on vapaa pääsy, mutta pääsyliput Suomen Cupin otteluun ovat myynnissä 5 €:n hintaan TamU-kaupassa. Myös TamUn naisten tukikausikortitt ovat myynnissä 20 €:n hintaan, ja niillä on vapaa pääsy Suomen Cupin otteluun. Osta omasi TamU-kaupasta!

Tampere United matkustaa Saloon ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49