Naisten edustuksen kausi käyntiin cup-ottelulla pääsiäis­maanantaina

31/03/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen kausi alkaa toisena pääsiäispäivänä Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelulla Nelosessa pelaavaa Uudenkaupungin Pallokerhoa vastaan. Ottelu on UPK:n kotiottelu, mutta Uudenkaupungin huonojen kenttäolosuhteiden takia ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla. Ottelu potkaistaan käyntiin huomenna maanantaina 1.4. klo 17.00. Sarjakausi alkaa kaksi viikkoa myöhemmin, ja silloin päästään pelaamaan tunnelmallisella Pyynikin urheilukentällä.

TamU-naiset 2024

  • Edustusjoukkueen Kolmosessa ja kakkosjoukkuen Nelosessa.
  • Edustuksen kausi alkaa Suomen Cupilla ma 1.4. ja sarjapelit alkavat pe 12.4. SalPan vieraana.
  • Kakkosjoukkueen ensimmäinen sarjapeli pelataan pe 12.4. PP-70:tä vastaan.

Odotamme lisää yleisöä tapahtumiin Pyynikille, ja lupaamme pelikentälle Sinistä tsunamia, viihdyttävää ja laadukasta pelaamista sekä runsaasti maaleja kotijoukkueelle.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Meillä on hyvä joukkue, jolla on yhteiset arvot ja selvät tavoitteet nousta Kakkoseen viihdyttävällä ja hauskalla pelillä.

- Mari Virtanen
Kapteeni

Suomen Cupissa vastaan tuleva UPK pelasi kaudella 2023 Varsinais-Suomen ja Satakunnan joukkueita vastaan Nelosessa, ja sijoittui lopulta sarjataulukon puoleen väliin viidenneksi.

Joukkueen menestys olisi voinut olla parempikin, mutta syyskuussa UPK hävisi sarjan viisi viimeistä peliä, joista vieraspeli MuSan kakkosjoukkuetta vastaan päättyi luovutukseen. Arvatenkin syyt syksyn pelaajakatoon olivat niitä alasarjajalkapallon perinteisiä syitä, kuten opiskelut tai työt toisella paikkakunnalla.

Tampere United puolestaan valmistautuu neljänteen peräkkäiseen kauteensa Kolmosessa, joten se on Suomen Cupin ottelussa ennakkosuosikki. Alemmassa sarjassa pelaavaa vastustajaa ei kuitenkaan voi aliarvioida, sillä joukkueiden voimasuhteet voivat muuttua kaudesta toiseen paljonkin.

Oman kysymysmerkkinsä kauden alla tuo joukkueen voimakas uudistuminen. Vanhoista pelaajista yhdeksän maalia naiseen tehneet Nea Vironmäki ja Pinja Aaltonen eivät ole enää mukana, joten muut pelaajat saavat kantaa aiempaa suuremman vastuun maalinteosta.

Uusia kasvoja edustusjoukkueessa on lähemmäs kymmenen. Paaluumuuttajana nähdään kaudella 2020 TamUlle jopa 13 maalia Nelosessa tehnyt Laura Toivainen, joka on pelannut viime vuosina Kolmosen pelejä HIFK:ssa.

Päävalmentajana jatkavan Kari Nummisen mukaan uudet pelaajat ovat jo nyt sisäistäneet hyvin TamUn pelisysteemin.

”Kevään harjoituslupelejä on päästy pelaamaan siten, että jokaisen pelaajan yksilölliset taidot on pystytty huomioimaan, ja niitä on myös päästy kehittämään”, Numminen kertoo.

Numminen ei peittele tyytyväisyyttään sanoessaan, että TamUlla on nyt se paras mahdollinen joukkue hänen valmennusuransa aikana.

”Me haluamme pelata Pyynikin linnoituksessa runsasmaalista ja viihdyttävää jalkapalloa”, Numminen lupaa.

”Odotamme lisää yleisöä tapahtumiin ja lupaamme pelikentälle Sinistä tsunamia, viihdyttävää ja laadukasta pelaamista sekä runsaasti maaleja kotijoukkueelle.”

Kaudesta 2017 eli joukkueen perustamisesta asti mukana ollut kapteeni Mari Virtanen komppaa päävalmentajaa.

Meillä on hyvä joukkue, jolla on yhteiset arvot ja selvät tavoitteet nousta Kakkoseen viihdyttävällä ja hauskalla pelillä.

Kolmonen alkaa kahden viikon päästä Pyynikillä

Sinipaitojen varsinainen sarjakausi Kolmosessa kahden viikon päästä perjantaina 12.4. vieraspelillä kolmoseen noussutta SalPaa vastaan. Salon bussireissun jälkeen ensimmäinen kotiottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 20.4. klo 14.00. Sillon saadaan vieraita Paraisilta, eli vastaan asettuu vanha tuttu PIF.

Naisten Kolmosen läntisen alueen lohkossa A+B on kaudella 2024 yhteensä kaksitoista joukkuetta, kun viime vuonna joukkueita oli vain kymmenen. Tampereen lähialueilta mukana ovat kova paikalliskilpailija FC Nokia sekä kolmoseen noussut hämeenkyröläinen Apassit. Muut joukkueet tulevat pääsääntöisesti Varsinais-Suomen suunnalta.

IFK Mariehamn kohdataan vieraissa jo lauantaina 11.5. Seura järjestää kannattajille jo perinteeksi tulleen matkan Maarianhaminaan, joten SInikaarti nähtäneen jälleen joukkueen mukana kauden odotetuimmassa vierasottelussa.

TamU on tavoitellut sarjanousua Kakkoseen jo kolmena edellisenä kautena. Kakkosessa palaa kaksi tamperelaisjoukkuetta eli TPV ja TKT, ja nousu samaan sarjaan toisi herkullisia paikallisotteluita.

Seura on pystynyt luomaan naisten edustukselle parhaat mahdolliset olosuhteet tälle keväälle, ja se on osaltaan mahdollistanut joukkueen parhaan mahdollisen valmistautumisen tulevaan kauteen”, kiittelee päävalmentaja Kari Numminen.

”Tavoitteena on nyt nousu Kakkoseen. Se saavutetaan määrätietoisella työllä siten, että joukkueen sisäinen harmonia viedään sille tasolle, jossa jokaisella pelaajalle on palava halu pelata joukkueelle”, Numminen jatkaa.

Myös kapteeni Mari Virtanen on tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen kauteen

”Verrattuna kauden 2023 kevääseen nyt on riittänyt hyvin harjoitusvuoroja. Olemme päässeet treenaamaan enemmän ja säännöllisemmin, ja joukkueessa on luja usko parempaan ja tasapainoisempaan kauteen”, Virtanen kertoo.

Naisten edustuksen kotiotteluihin on ilmainen sisäänpääsy, ja aiempien vuosien tapaan peleissä on anniskelu, grilli ja kioskimyynti. Pyynikin merkitys TamUn kotilinnakkeena on tatuoitu kannattajien sydämiin, ja seuralla on halu saada Pyynikin ottelutapahtumiin sama yhteisöllinen kokemus, minkä miesten edustusjoukkue useamman vuoden sai aikaiseksi pelatessaan Pyynikillä. Tule mukaan!

Otteluohjelmat

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49