Mukava päänahka pika­vauhdilla järjestetystä ottelusta

08/03/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi torstain alkuillassa erittäin nopealla aikataululla järjestetyn harjoitusottelun Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Division 2:ssa pelaavaa FC Gutea vastaan. Gotlannin saarelta Visbystä kotoisin olevan joukkueen piti pelata Porin leirinsä yhteydessä Musan Salamaa vastaan, mutta kun tämä ottelu peruuntui, joukkue matkustikin Tampere Unitedin vieraaksi Pirkkahalliin. Ottelussa Tampere United oli hiukan alakynnessä ensimmäisellä jaksolla, mutta toisen jakson petraus käänsi ottelun Sinipaitojen 2–0 (0–0) -voitoksi.

Harjoitusottelu

2 – 0

Verneri Uimonen liukuu.

Ottelu pelattiin jälleen harjoitusvuorolla, ja siksi sen kesto oli vain 2×40 minuuttia. Tila ottelulle järjestyi, kun TPV:n kakkosjoukkue perui omat harjoituksensa ja antoi hallista heille varatun kolmanneksen ottelun käyttöön – tästä suuri kiitos punapaitaiselle naapurille. Tampere Unitedin kokoonpanossa lyhyt varoitusaika näkyi muutamina poissaoloina, joista merkittävin oli Leroy Maluka. Alunperin keskikentän taiturin oli tarkoitus ehtiä mukaan toiselle jaksolle, mutta lopulta Maluka jätti ottelun kokonaan väliin.

Ottelun ensimmäinen jakso jäi maalittomaksi. Roope Kostiainen pääsi heti alussa puskemaan läheltä, mutta pallo karkasi maalin yli. Berat Grabovci puolestaan pääsi laukomaan boksista, mutta veto suuntautui päin maalivahtia. Aivan jakson lopussa FC Gutella puolestaan oli parikin terävää vetoa, mutta maalivahti Antti Kuusinen selvitti molemmat tilanteet.

Talvikauden toinen maali maistuu Roope Kostiaiselle.
Leevi Manninen pelasi toisella jaksolla.

TamUn voittomaali syntyi kun toista jaksoa oli pelatu reilu kuusi minuuttia, kun Verneri Uimosen pitkä syöttö löysi Berat Grabovcin boksin tuntumasta. Grabovci vapautti näppärällä siirrolla Roope Kostiaisen nokikkain maalivahdin kanssa, eikä tämä erehtynyt. Sinipaidat johtivat 1–0.

Jakson edetessä TamU sai prässipeliinsä pirteyttä ja syöttöpeliinsä varmuutta, ja ote siirtyi selkeästi Sinipaidoille. Johdon tuplaus oli kuitenkin seurausta komeasta yksilösuorituksesta. Verneri Uimosen todellinen eurogoal syntyi kaukolauksella noin 30 metristä. Pallo painui nätisti vasemman tolpan juureen ja lukemiksi taululle saatiin 2–0.

Berat Grabovci vääntää.
Berat Grabovci karkaa puolustajalta.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä oli tyytyväinen Sinipaitojen esitykseen. ”Peli tuli todella nopealla varoajalla, sillä pyyntö tuli vain noin neljä tuntia ennen peliä. Siihen nähden hyvä esitys!” Mäkelä kehuu.

”Vastassa oli laadukas joukkue, jonka ainoa tavoite tulevalla kaudella on sarjanousu. Meille peli oli hyvä treeni uuden pelitavan hiomiseen ja onnistuimme siinä varsin mallikkaasti. Linjat pysyivät tiiviinä ja kaveri ei päässyt vaarallisiin tilanteisiin. Hyökkäyspelaaminen parantui koko ajan, ja pystyimme luomaan muutaman hyvän paikan maalejen lisäksi. Kaiken kaikkiaan tiivis ja kurinalainen suoritus”, myhäili Mäkelä tyytyväisenä.

Mauno Sirén pelasi toisen jakson vähemmän tutulla pelipaikalla keskikentällä.

Sinipaitojen pelit jatkuvat ensi sunnuntaina 11.3. Hämeenlinnaan Säästöpankki-areenalle siirretyssä ottelussa HJS:sää vastaan. Kakkosen kauteen valmistautuva nousijajoukkue tarjoaa sopivan tasonmittauksen ennen kuin Ykköseen noussut FC KTP laittaa Sinipaidat todelliseen testiin sunnuntaina 25.3. Pirkkahallissa.

2 – 0

( 0 – 0 )

47′ Roope Kostiainen