11.2.2017

 
 

Maukas revanssi Vaasasta kypsällä esitykselläTampere United kohtasi lauantai-iltapäivänä Vasa IFK:n jo toistamisen parin viikon sisällä. Edellisessä Pirkkahallissa pelatussa ottelussa Sinipaidat olivat jääneet selvästi vaasalaisten jalkoihin, mutta Botniahallissa koko joukkueen prässipeli toimi halutulla tavalla, eikä kotijoukkue päässyt vaarallisiin hyökkäyksiin montakaan kertaa. Kun TamUlla molemmat kärjessä pelanneet pelaajat onnistuivat toisella puoliajalla, ottelu päättyi ilahduttaviin ja monet yllättäneisiinkin 0–2 (0–0) -lukemiin.

Ottelu lähti liikkeelle tyypillisen tunnustelevissa merkeissä. Vasa IFK piti ensimmäisellä vartilla hiukan enemmän palloa, mutta ei saanut kulmapotkua ja paria vapaapotkua vaarallisempia tilanteita.

TamU pääsi uhkaamaan vaasalaismaalia ensimmäisen kerran noin vartin kohdalla, kun Tuomas Lehti haki Dani Gorelovin pitkäksi karanneen keskityksen ja syötti alas laitapuolustaja Mauno Sirénille. Tämän harhautukset purivat ja pallo pelattiin nätisti Lehden ja Riku Oraksen kautta takaisin Sirénille, jonka korkea keskitys löysi Roope Kostiaisen taka-alueelta vetopaikasta. Vaikea laukaus jäi kuitenkin hieman piippuun, ja pallo pomppi lopulta väljemmille vesille.

Pelin hallinta siirtyikin pikkuhiljaa TamUlle, ja VIFK:lla oli yhä enemmän vaikeuksia vieraiden aktiivisen prässipelin kanssa. Muutamaan kertaan TamU pääsi jopa hyökkäyspään pallonriistoihin, jotka olivat lähellä johtaa tekopaikkoihin. Kovin lähelle maalintekoa Sinipaidat eivät kuitenkaan pääseet – eikä päässyt kotijoukkue VIFK:kaan, joten taukolukemat 0–0 kuvailevat pelitapahtumia erittäin hyvin.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä. Ottelun avausmaali syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta hieman ennen tunnin täyttymistä. VIFK:n Mustafa Maki suuntasi sivurajaheiton alaspäin kohti keskiympyrää, jossa Roope Kostiainen riisti pallon ja pelasi itselleen mukavan juoksupallon suoraan pystyyn. Vaasalaispuolustus oli pahasti tuuliajolla, eikä vastaan tullut maalivahtikaan pystynyt estämään Kostiaista tuikkaamasta Sinipaitoja 0–1-johtoon.

Maalin jälkeen ottelussa nähtiin jakso, jonka aikana vaasalaiset yrittivät toistamiseen puskea hyökkäyksiään keskeltä kohti, mutta kerta toisensa jälkeen tila ja aika loppuivat kesken, eikä varsinaista tasoituksen uhkaa päässyt muodostumaan. Ottelussa nähtiin myös lukuisia tilanteita, joissa VIFK:n pitkä pallo karkasi hienosti boksin ulkopuolellekin katkaisemaan tulleelle maalivahti Juuso Auviselle.

Ottelun ratkaisu nähtiin reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Tilanne lähti ensimmäisen maalin tapaan liikkeelle VIFK:n keskialueen pallonmenetyksestä ja nopeasta pelin kääntämisestä. Tällä kertaa Dani Gorelov haistoi tilaisuutensa, kun Niko Ruokankaalta karkasi pallo hetkeksi liian kauaksi omasta jalasta. Gorelovin reaktiomainen pystysyöttö vapautti juuri kentälle vaihdetun testipelaaja Males Lombon rymistelemään vaasalaispuolustuksen keskelle. Tuloksena oli murtautuminen boksiin vetopaikkaan ja sijoitus maalivahdin oikean jalan vierestä maalin takanurkkaan. Lombon kentälletulon ja maalin synnyn välillä ehti kulua vain tasan 30 sekuntia.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella kumpikaan joukkue ei enää luonut vaarallisia maalintekopaikkoja, ja näin ottelu päättyi 0–2-lukemiin. Ottaen huomioon Sinipaitojen olleen matkassa kapealla kokoonpanolla, josta puuttui monia viime otteluissa pelanneita avainpelaajia Mahdi Alin ja Tero Intalan johdolla, joukkueen suoritusta voi pitää jopa yllättävänä.

”Erittäin hyvä ja kurinalainen peli jätkiltä. Jaksettiin toteuttaa niitä asioita mitä oltiin harjoiteltu ja näki selvästi että olemme niissä myös kehittyneet. Hyvin Jaksettiin toteuttaa melko vaativaa pelitapaa läpi ottelun”, kommentoi valmennusvastuussa päävalmentaja Mikko Mäkelän lomamatkan takia ollut Markus Halme.

”Koko joukkueelta loistava onnistuminen! Nyt jätkät pääsee ansaitulle tauolle ja tästä on hyvä jatkaa kun seuraavaksi palataan kentälle”, Halme päättää.

Seuraavan kerran Tampere United pelaa harjoitusottelun sunnuntaina 26.2. klo 16.30 kun liigavuosilta tuttu kilpakumppani KTP vierailee Pirkkahallissa. Silloin myös TamU-TV on jälleen mukana kuvioissa, ja ottelun ennakkostudio alkaa jo tunti ennen ottelun alkua klo 15.30.

 
 
VIFK logo
0 – 2

(0 – 0)

Tampere Unitedin logo

57' Roope Kostiainen
78' Males Lombo

 
17Juuso Auvinen
2Mauno Sirén
6Sampo Ojala keltainen kortti 38'
8Riku OrasC keltainen kortti 50'
9Tuomas Lehti vaihtoon 57'
18Roope Kostiainen vaihtoon 78'
20Verneri Uimonen
21Dani Gorelov
22Tuomas Alanen keltainen kortti 9'
26Konsta Raittinen
30Santeri Salomaa
1Tuomo Hiltunen
3Tuomas Savinainen
7Jussi Rasva vaihdosta 57'
27Males Lombo vaihdosta 78'