21.8.2016

 
 

Lis√§ajan maalilla otettu tasapeli­piste piti Sinipaidat kuskin paikalla


Tampere United k√§rsi lauantaina yll√§tt√§v√§n pistemenetyksen, kun Tampereen Kisatoverit pakotti Sinipaidat 2‚Äď2 (1‚Äď1) -tasapeliin Pyynikill√§ pelatussa ottelussa. Unitedin esitys ei parhaimmillaankaan ollut l√§hell√§k√§√§n parasta t√§ll√§ kaudella n√§hty√§ TamUa. Kotijoukkueen huonoimpina hetkin√§ TKT hallitsi ottelua, ja lopussa n√§ytti jopa silt√§, ett√§ omaa pelisuunnitelmaansa hyvin toteuttanut vierasjoukkue ansaitsisi voiton. Lopulta kuitenkin Riku Oras tasoitti ottelun sen aivan viimeisest√§ tilanteesta. Tuskainen ottelu p√§√§ttyi n√§in suureen riemuun, sill√§ lis√§ajan maalilla saatu piste pit√§√§ sarjanousun TamUn omissa k√§siss√§.

United otti ottelun alussa pallonhallinnan itselleen, ja peliä pelattiin pääasiassa Kisatovereiden puolustuspäässä. Alkuminuuttien paras paikka syntyi vasemmalta annetusta kulmapotkusta, jossa Matti Saari löysi veljensä Lauri Saaren pään etutolpalta. Maalivahti Juuso Saikkonen kuitenkin torjui pallon hyvin etukulmalta tolpan juuresta, ja puolustus selvitti irtopallon.

Joukkueet tulivat kentälle Tampereen Icehearts-joukkueiden poikien saattelemana

Joukkueet tulivat kentälle Tampereen Icehearts-joukkueiden poikien saattelemana

Ensimm√§isen vartin aikana TKT ei p√§√§ssyt kertaakaan hy√∂kk√§√§m√§√§n, vaikka varsinaisesta bussimuodostelmastakaan ei voitu puhua. My√∂sk√§√§n toisessa p√§√§ss√§ ei n√§hty pahoja maalipaikkoja pelitilanteista, vaan ottelua v√§rittiv√§t TamUn lukuisat kulmapotkut, joita tuli pelk√§st√§√§n ensimm√§isen vartin aikana kuusi kappaletta. Paras kulmapotkuista syntynyt maalintekoyritys oli Tuomas Alasen yl√§riman kautta yli pamahtanut pusku suoraan Matti Saaren mainiosta kulmapotkusta. Hetke√§ my√∂hemmin Alanen p√§√§si yritt√§m√§√§n uudelleen ‚Äď t√§ll√§ kertaa Valtteri Uimosen oikealta l√§hteneest√§ kulmasta ‚Äď mutta maalivahti nyrkkeili pallon uudeksi kulmapotkuksi.

Juuso Saikkonen torjuu pallon tolpan juuresta

Juuso Saikkonen torjuu pallon tolpan juuresta

Lauri Saari nousee kulmatilanteessa korkeimmalle

Lauri Saari nousee kulmatilanteessa korkeimmalle

Ottelun edetessä myös Kisatoverit pääsivät jonkin verran hyökkäyksiin. Eppu Yliruusi sai pariinkin otteeseen tilaisuutensa, mutta varsinaista uhkaa ei TamU-maalille syntynyt. Samalla Unitedille aukesi mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Näistä parhaassa Lauri Saari näytti nopeuttaan ja murtautui laidaltaan vetopaikkaan. Kulma jäi kuitenkin pieneksi, ja viuhuva laukaus jäi sivuverkkoon.

Juuso Auvinen antaa maalipotkun

Juuso Auvinen antaa maalipotkun

Ottelun avausmaali syntyi muutama minuutti puolen tunnin t√§yttymisen j√§lkeen Unitedin hiukan pidemm√§st√§ hy√∂kk√§yksest√§, jossa ratkaisevaksi muodostui Niclas Kalatsevin loistava tsippisy√∂tt√∂ linjan taakse juosseelle Matti Saarelle. T√§m√§ l√∂ysi keskelt√§ Riku Oraksen, joka joutui ottamaan pallon haltuunsa selk√§ maaliin p√§in. Py√∂r√§hdys ymp√§ri vapautti jalan vetoon, ja sek√§ iholla ollut toppari Markus Silvennoinen ett√§ maalivahti Juuso Saikkonen olivat voimattomia. N√§in Tamu siirtyi ansaittuun 1‚Äď0-johtoon.

TamU juhlii johtomaalia

TamU juhlii johtomaalia

Kisatovereiden tasoitusmaali syntyi harmillisen pian johtomaalin j√§lkeen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Pirte√§sti l√§pi ottelun laitalinkkin√§ pelannut Eppu Yliruusi loi vasemmalla laidalla keskityspaikan ja antoi mainion pallon takatolpalle, jossa k√§rkipelaaja Mohammed Said Muse p√§√§si puskemaan pallon aivan vapaasti maaliin. Tilanteessa l√§himp√§n√§ Musea oli uusi topparihankinta Jesse Tuominen, joka ei aivan ylett√§nyt p√§ineen katkaisemaan keskityst√§. N√§in peli oli tasalukemissa 1‚Äď1.

Riku Oras oli ottelun hahmo

Riku Oras oli ottelun hahmo

Tasoitusmaalin jälkeen TamUlla oli suuria vaikeuksia muutamassa puolustuspään tilanteessa, kun TKT vyörytti miehiä maalille, eivätkä Sinipaidat osanneet tyytyä nöyriin purkupalloihin. Päävalmentaja Mikko Mäkelä antoikin asiasta kuuluvaa palautetta jo pelin ollessa vielä käynnissä. Myöskään hyökkäyspeli ei jakson loppuminuuteilla toiminut lainkaan. Tuomarin pilli lopulta pelasti Sinipaidat lisänöyryytykseltä, ja taukoa lähdettiin viettämään tasalukemissa.

Kipsi valtaa kotijoukkueen toisella jaksolla

Toinen jakso sai Unitedin kannalta painajaismaisen alun. Omaa peli√§ ei oltu saatu kulkemaan ollenkaan, kun pallo oli jo omassa maalissa. Tilanne l√§hti Valtteri Uimosen hienoisesta rikkeest√§, jonka seurauksena Teeemu Kurinlahti kynti maata rangaistusalueen kulman tuntumassa. Vapaapotkun antoi TKT:n t√§m√§n kauden paras maalintekij√§ Topias Perki√∂, jonka pallo kimposi ep√§onnekkaasti toppari Jesse Tuomisen etumuksesta maaliin. Maali merkittiin Eppu Yliruusille, mutta videokuvan perusteella on ep√§selv√§√§, koskiko h√§n palloon, joskin tuuletuksista voisi p√§√§tell√§ ett√§ koski. Joka tapauksessa lukemat olivat 1‚Äď2 Kisatovereille.

Topias Perkiö tuulettaa johtomaalia

Topias Perkiö tuulettaa johtomaalia

Ottelu jatkui vaikeana myös maalin jälkeen. TKT piti enemmän palloa ja rakensi kohtalaisen vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä. Toisaalta Unitedin pelinrakentelu oli sekaisin, kun TKT pakotti Sinipaidat pitkiin avauksiin tukkimalla keskikentän. Vaikka TamU sai pikkuhiljaa jonkinlaisia hyökkäyksiäkin rakennettua, kovin lähellä maalia ei käyty. Yksi parhaista tilaisuuksista oli Matti Saaren kierteinen sivuvapari, joka ei kuitenkaan pudonnut ajoissa riman alle.

Laurin Saaren laitanousut eivät tuottaneet tulosta

Laurin Saaren laitanousut eivät tuottaneet tulosta

Mehdi Fennane rynnii maalille

Mehdi Fennane rynnii maalille

TKT:n paras paikka tuplata johto syntyi Hariwan Salim Mohammadin pitkän kuljetuksen jälkeisestä oivalluksesta. Mies löi liinat kiinni ennen kuudentoista rajaa ja löysi loistosyötöllään Eppu Yliruusin boksista. Tämän laukaus kuitenkin epäonnistui hienoisesti, ja pallo pomppi ohi maalin takakulman. Tilanne oli samalla hyvä esimerkki siitä, miten helppo TamUn keskikenttä oli ylittää keskeltä, kun välimatka puolustuslinjaa mainiosti suojannen Veli-Pekka Franssilan ja muiden keskikenttäpelaajien välillä pääsi kasvamaan liian suureksi.

Niclas Kalatsev pallossa

Niclas Kalatsev pallossa

Kokonaisuutena Sinpaitojen toisen puoliajan otteita kuvaa parhaiten sana kipsi. Silloinkin kun palloa saatiin pidettyä omilla, pelistä puuttui normaali luovuus ja iloisuus. Kärkeen tauolla vaihdettu Mehdi Fennane toi uudenlaisia mahdollisuuksia target-ominaisuuksiensa myötä, mutta näitä ei päästy täysimääräisesti hyödyntämään, kun välimatkat kasvoivat keskialueella liian pitkiksi. Keskialueen pelinrakentelusta normaalisti vastaavat Riku Oras ja Niclas Kalatsev olivat pitkiä aikoja hyökkäyspelin ulkopuolella, ja hyökkäyspeli oli lähes täysin laitapelaajien varassa, ja erityisesti Matti Saaren poikkeuksellinen taito ja nopeus loi jonkinlaisia tilanteita. Paras väläytys oli spurtti päätyrajalle boksiin ja keskitys maalille, mutta niin Lauri Saareen kuin Riku Oraksenkin askelmerkit olivat sen verran pielessä, että laukaus maalia kohti jäi näkemättä.

Veli-Pekka Franssila purkaa akrboaattisesti

Veli-Pekka Franssila purkaa akrboaattisesti

Matti Saari oli puolustukselle totutun vaikea pideltävä

Matti Saari oli puolustukselle totutun vaikea pideltävä

Sinipaidat löytävät uuden vaihteen lopussa

TamU sai tilaisuutensa tasoittaa ottelu noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun toppari Zada Mustafa Hussein katkaisi Lauri Saaren kulun boksissa, ja tuomari osoitti rangaistuspilkkua. Tilanne oli Kisatovereiden kannalta sikäli epäonnekas, että pallo olisi ilman rikettäkin karannut Saarelta yli päätyrajasta. Yhtä kaikki, pallo vietiin pilkulle, ja kapteenin nauhaa Eetu Rahkolan poissa ollessa kantanut Riku Oras asettui pallon taakse. Tasoitusmaali jäi kuitenkin tässä vaiheessa syntymättä, kun maalivahti Juuso Saikkonen sai torjuttua pallon yli maalin. Lähes koko vierasjoukkue kerääntyi kasaksi onnittelemaan maalivahtiaan samaan aikaan kun Oras luhistui hetkeksi kentän pintaan.

Riku Oras epäonnistuu rankkarissa ja luhistuu kentän pintaan

Riku Oras epäonnistuu rankkarissa ja luhistuu kentän pintaan

Vierasjoukkueen riemu oli kuitenkin ennenaikaista, sillä epäonnistuneesta rangaistuspotkusta muodostui ottelulle eräänlainen käännekohta. TamU sai seuraavan maalipaikan heti kulmapotkusta, kun NIclas Kalatsev löysi Riku Oraksen rangaistuspilkun tuntumasta. Tämän pusku suuntautui kuitenkin yläriman kautta yli. Painostus jatkui, mutta kovin lähellä maalia pallo ei käynyt, vaikka muun muassa Mehdi Fennane pääsi kerran puskemaan aivan lähietäisyydeltä.

Riku Oras puskee yläriman kautta yli

Riku Oras puskee yläriman kautta yli

Lopussa saatiin kulma. Pelattiin jo lisäajan neljättä minuuttia, kun Lauri Saari taisteli boksissa, ja pakotti TKT-puolustajan purkamaan rajasta yli. Kulmapotku oli TamUlle jo ottelun neljästoista ja tuotti vihdoin riemastuttavan tuloksen. Matti Saari lähetti jälleen pallon luukulle, ja rangaistuslaukauksessa epäonnistumisensa raskaasti ottanut Riku Oras puski pallon etualalta maalin takanurkkaan. Pyynikin koko katsomo repesi liitoksistaan, ja joukkue juoksi pallon kanssa juhlien keskiympyrän kautta omalle kenttäpuoliskolleen valmiina iskemään vielä voittomaali.

Lauri Saari taistelee TamUlle ottelun viimeisen kulmapotkun

Lauri Saari taistelee TamUlle ottelun viimeisen kulmapotkun

Riku Oras puskee pallon maaliin

Riku Oras puskee pallon maaliin

Tuomari ei kuitenkaan en√§√§ antanut tilaisuutta l√§hte√§ hakemaan voittomaalia, vaan ottelun p√§√§t√∂svihellys kuultiin v√§litt√∂m√§sti sen j√§lkeen kun pallo potkaistiin liikkeelle keskiympyr√§st√§. N√§in ottelu p√§√§ttyi tasanumeroihin 2‚Äď2. Tuloksen my√∂t√§ Tampere United jatkaa sarjak√§rjess√§ ja sarjanousu on edelleen omissa k√§siss√§. Varaa uusiin pistemenetyksiin ei kuitenkaan ole, jollei my√∂s Pallo-Iirot menet√§ pisteit√§ loppukauden otteluissaan. Kaula yht√§ monta ottelua TamUn kanssa pelanneeseen Ilves-Kissoihin on kuusi pistett√§ ja kaksi peli√§ v√§hemm√§n pelannut Pallo-Iirot on seitsem√§n pisteen p√§√§ss√§.

Kommentit ottelun jälkeen

Riemukkaan ja kenties kullanarvoiseksi osoittautuvan tasoitusmaalin tehnyt Riku Oras ei peitellyt pettymyst√§√§n ottelun j√§lkeisess√§ haastattelussa. ”Pallo tuli ja sit m√§ vaan p√§√§tin tehd√§ maalin”, kommentoi Oras tasoitusmaalia √§√§ni v√§risten. ”Ensimm√§isell√§ puoliajalla me ei saatu omaa peli√§ rullaamaan, vaikka puoli tuntia oli paine kuitenkin vastustajan p√§√§ss√§ ja saatiin melkein kymmenen kulmaa. Pelaamalla ei p√§√§sty paikoille, mutta peli oli ihan hallussa. En tied√§ mik√§ ekan puoliajan lopussa tuli kun v√§limatkat alkoi kasvamaan ja TKT alkoi saamaan painetta.”

”TKT on n√∂yr√§ joukkue, joka puolustaa ihan kurinalaisesti ja sinne on vaikea murtautua, mutta ei se saisi olla n√§in vaikeaa mit√§ se nyt oli meille. Hyv√§ ett√§ sarjanousu on viel√§ omissa k√§siss√§, vaikka tuli itsekin v√§h√§n avitettua munaamalla pilkku. N√§ist√§ noustaan ja tullaan voimakkaampina takaisin”, p√§√§tt√§√§ Oras ruoskintansa.

Ottelun tulos ei tyydyttänyt joukkuetta

Ottelun tulos ei tyydyttänyt joukkuetta

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kuvaili joukkueensa esityst√§ haluttomaksi. ”Sarjasijoituksilla ei ole merkityst√§, kun pelataan halusta voittaa. TKT pelasi maksimisuorituksensa ja n√§ytti mit√§ on taistelutahto. Annan kaiken kunnian TKT:lle, jonka hieno taistelu tuotti pisteen vaikka enemm√§nkin oli tarjolla.”

”Me emme rehellisesti edes ansainneet kolmea pistett√§ omalla esityksell√§mme”, analysoi M√§kel√§ ottelua sunnuntaina. ”Onhan t√§ss√§ viime y√∂ mietitty, mit√§ tehtiin v√§√§rin peliin valmistautuessa ja mit√§ olisin voinut tehd√§ toisin. Poissaolot kuuluu jalkapalloon, mutta kyll√§ kapteeni Rahkolan poissaolo n√§kyi peliryhdiss√§ kent√§ll√§. Kokonaiskuvaksi j√§i tahmea ja haluton TamU”

”Vaikka Pyynikill√§ ei pysty pelaamaan meid√§n parasta pallollista peli√§, niin halu ja tahto pit√§√§ olla aina 100 %. Silloin ei j√§√§ selityksille sijaa ja silloin riitt√§√§ se niin sanottu rutiinipelikin voittoon. Jos ei ole tahtoa voittaa irtopaloja, kaksinkamppailuita ja kakkospalloja, niin silloin on turha odottaa tulosta”, M√§kel√§ ruotii.

”Olemme edelleen kuskin paikalla ja kaikki on omissa k√§siss√§, mutta nyt t√§ytyy jokaisen tehd√§ sen asian eteen todella paljon t√∂it√§”, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§ kommenttinsa.

Ilmeet olivat ottelun päätyttyä apeat

Ilmeet olivat ottelun päätyttyä apeat

Seuraava mahdollisuus työmoraalin näyttämiseen joukkueella on jo tiistain harjoituksissa ja sen jälkeen jo torstaina tulevassa seuraavassa ottelussa. Ottelu Tampereen seudulla jatkuvat, sillä tällä kertaa vuorossa on vierasottelu Loisketta vastaan Sääksjärven tekonurmella. Ottelu alkaa mukavaan aikaan klo 20, ja paikalle pääsee kätevästi bussilla numero 50, joten nyt kannattaa tulla antamaan kaikki tuki sarjanoususta taisteleville Sinipaidoille.

 
 
Tampere Unitedin logo
2 ‚Äď 2

(1 ‚Äď 1)

TKT logo

33' Riku Oras
90+4' Riku Oras

Yleisömäärä:
301

* * * Riku Oras
* * Mehdi Fennane
* Matti Saari

38' Mohammed Said Muse
48' Eppu Yliruusi

Yleisömäärä:
301

* * * Riku Oras
* * Mehdi Fennane
* Matti Saari
1 Juuso Saikkonen
2 Teemu Kurinlahti keltainen kortti 26’
4 Nestori Kilpi
8 Mohammed Said Muse
10 Hariwan Salim Mohammed keltainen kortti 68’
11 Minel Sehic
18 Eppu Yliruusi
20 Sajad Ahmadi
22 Topias Perkiö
24 Zada Mustafa Hussein
26 Markus Silvennoinen
5 Pasi Sinisalo
9 Ville Werner
12 Tuukka Toivanen
19 Eemi Mäenpää
23 Moktar Laouini
25 Merza Kadhum Ale
27 Kasmir Ojala
17Juuso Auvinen
6Veli-Pekka Franssila
8Riku OrasC
9Tuomas Lehti vaihtoon 46'
11Lauri Saari
15Niclas Kalatsev
19Valtteri Uimonen
20Verneri Uimonen keltainen kortti 44' vaihtoon 46'
21Matti Saari
22Tuomas Alanen
30Jesse Tuominen
1Jussi Siltanen
3Tuomas Savinainen vaihdosta 46'
7Jussi Rasva
10Jonne Keränen
16Mehdi Fennane keltainen kortti 66' vaihdosta 46'
25Jan Riikonen
28Antti Haavisto
1 Juuso Saikkonen
2 Teemu Kurinlahti keltainen kortti 26’
4 Nestori Kilpi
8 Mohammed Said Muse
10 Hariwan Salim Mohammed keltainen kortti 68’
11 Minel Sehic
18 Eppu Yliruusi
20 Sajad Ahmadi
22 Topias Perkiö
24 Zada Mustafa Hussein
26 Markus Silvennoinen
5 Pasi Sinisalo
9 Ville Werner
12 Tuukka Toivanen
19 Eemi Mäenpää
23 Moktar Laouini
25 Merza Kadhum Ale
27 Kasmir Ojala