Lauantaina Raumalle kärki­joukkueen vieraaksi

03/05/2024 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin kiivas ottelutahti jatkuu, sillä tiistaisen derbyn ja seuraavan ottelun väliin jää vain kolme päivää. Lauantaina bussin nokka käännetään kohti Raumaa, jossa vastaan tulee toistaiseksi tappioton Pallo-Iirot. Sinipaidoilla on viime vuosilta lähinnä ikäviä muistoja Raumalta, ja viimeisin näistä on vain puolentoista kuukauden takaa talvikauden viimeisestä harjoitusottelussa, jossa TamU kärsi tappion Pallo-Iiroille rumin lukemin. Derbytappion jälkeen joukkueella onkin kaksinkertainen kasvojen pesun paikka.

Pallo-Iirot – TamU

  • Pallo-Iirot on sarja kärjessä ilman tappioita.
  • Toisaalta voitto nostaisi TamUn tasapisteisiin Iirojen kanssa.
  • TamU hakee revanssia harjoituskauden viimeisessä ottelussa koetusta rökäletappiosta.

Aika hyvä peli meidän täytyy pelata, jotta saadaan pisteitä. Yksi kauden pahimmista paikoista on edessä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Pallo-IIrot on ollut huhtikuussa juuri niin vahva kuin mitä jo ennen kauden alkua osattiin ennakoida. Saldona raumalaisilla on kolme voittoa ja yksi tasapeli, ja maaleja joukkue on tehnyt jo peräti kaksitoista. Eniten maaleja on tehnyt TamUakin vastaan harjoitusottelussa osunut Elias Ahde, jolla on tilillään neljä osumaa, joista toki kolme juuri edellisessä ottelussa Ilves-Kissojen vieraana Tammelassa.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ei mitenkään erityisesti ole korostanut aiempia otteluita tulevaan koitokseen valmistauduttaessa.

”Torstain harjoituksissa katseltiin klippejä, ja siinä tottakai asia mainittiin. Aika hyvä peli meidän täytyy pelata, jotta saadaan pisteitä, eli sen verran muistutettiin kevään pelistä. Kaikki tosin muutenkin tietävät, että yksi kauden pahimmista paikoista on lauantaina edessä”, Listenmaa toteaa.

Pallo-Iirojen pelitapa on sinänsä hyvin tiedossa, mutta haasteena on se, että he tekevät sen erittäin hyvin.

”IIroilla on selkeät mallit, joilla he pyrkivät hyökkäämään, ja niitä me käymme lävitse tämän viikon harjoituksissa”, Listenmaa sanoo.

Tiistaina heti derbyn jälkeen Listenmaa tuntui olevan hiukan huolissaan, miten joukkue kokoaa itsensä torstain harjoituksiin kovan pettymyksen ja yhden vapaapäivän jälkeen. Tämä huoli näyttää osoittautuneen aiheettomaksi.

”Kyllä siellä oltiin päästy jo ylitse, ja torstain harjoituksissa oli ihan hyvä meininki”, Listenmaa toteaa.

”Torstaina harjoiteltiin hyökkäyspeliä. Perjantaina osa keskittyy Iiroja vastaan puolustamiseen, ja osa keskittyy toisessa päässä hyökkäyspeliin”, kuvailee Listenmaa fokuksen nopeaa siirtämistä seuraavaan vastustajaan.

Joukkueen terveystilanne on sikäli hyvä, että lauantain pelistä ovat varmuudella pois vain pidemmästä loukkaantumisesta kärsivä Toni Paukkeri sekä tiistain ulosajon myötä pelikiellossa oleva Toni Toijala.

Lähde mukaan Raumalle

Ottelu pelataan Äijänsuon stadionilla lauantaina 4.5. klo 16.00. Tampere Unitedin kannattajille on tuttuun tapaan varattu oma katsomo jäähallin puolelta kenttää, jossa palvelee myös oma kioski ja grilli.

Sinikaarti järjestää otteluun bussimatkan, johon on vielä paikkoja vapaana. Oman paikan voi varata yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun yhteistyössä Satakunnan Kansan kanssa suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksen selostaa Ari Anteroinen.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49