Lauantaina kauden ensimmäinen derby

19/04/2024 TamU
Otteluennakko

Lauantaina klo 19.30 Tammelan stadionilla käydään Tampere Unitedin kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun vastaan astelee Ilveksen kakkosjoukkue. Vähämaalisten pelien jälkeen Tampere Unitedin olisi aika saada maalihanat auki, jotta kurssi kohti nousutavoitetta pysyisi vakaana. Hyvin toiminut puolustuspeli on samalla pidettävä tiiviinä.

TamU – Ilves 2

  • Kauden ensimmäinen derby pelataan prime time -aikaan lauantai-iltana.
  • Molemmat joukkueet on laitettu ennakko­arvioissa Kakkosen B-lohkon kärkipäähän.
  • Avainkysymys: löytääkö TamU vihdoin tehoja hyökkäyspäässä.

Ilveksellä on aika paljon samoja pelaajia kuin viime kaudella, mutta on uusiakin. Aina on kysymysmerkki, tuleeko esimerkiksi liiga-apuja mukaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Puolustuspelaaminen on meidän selkänojamme. Se pitää saada pysymään samalla tasolla kuin tähän mennessä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tammelassa yleisöä hemmotellaan paikallisotteluilla tällä kaudella, sillä Kakkosen B-lohkossa pelaa peräti neljä tamperelaisjoukkuetta. Näin ollen Tampere United pääsee pelaamaan kuusi paikallisottelua jo ennen loppusarjaa. Ensimmäinen hegemoniaotteluista käydään lauantaina, kun Tampere Unitedin vieraaksi saapuu Ilveksen kakkosjoukkue.

Ilveksen kakkosjoukkue on aloittanut Kakkosen kautensa paikallisotteluilla, ja lauantaina vuorossa on jo kolmas putkeen. Kauden avausottelussa TPV vei pidemmän korren lukemin 1–0. Viime viikon torstaina Ilves-Kissat jäi jyrän alle lukemin 5–0. Tosin tässä vaiheessa kautta on vielä vaikea arvioida, millainen mittari sekaisin oleva kissakatras on. 

Ilves-Kissoja vastaan eniten maaleja mätti hattutempun tehnyt 18-vuotias Justus Ojanen, joka oli viime kaudella Ilveksen kakkosjoukkueen paras maalintekijä kuudella osumallaan. Niin ikään kuuteen maaliin ylsi Oskari Paavola, jonka maalitili on tänä vuonna vielä avaamatta.

Tiistaina Ilveksen kakkosjoukkue päihitti Suomen Cupissa Tampere Unitedillekin viime kaudella tutuksi tulleen TPS:n ikämiesjoukkueen, jossa pelasivat mm. Kasper Hämäläinen, Jukka Lehtovaara ja Mikko Hyyrynen. Nuoruus oli kuitenkin valttia, ja Ilves jatkoi cup-taivaltaan 2–3-vierasvoiton myötä. Hattutempun ottelussa paukutti 17-vuotias Rasmus Väisänen, joka ei kuitenkaan ole tällä kaudella pelannut Kakkosen otteluita.

Muutenkin Ilveksen kokoonpano oli cup-ottelussa melko erilainen kuin sarjaotteluissa. Kakkosjoukkueen luonteeseen kuuluu, että kokoonpano saattaa elää paljonkin otteluiden välillä. Vaikka pelaajat saattaisivat vaihtua, voi kokoonpanon odottaa koostuvan myös lauantaina lähinnä teini-ikäisistä pelaajista.

”Aika paljon on samoja pelaajia kuin viime kaudella, mutta on uusiakin. Aina on kysymysmerkki, tuleeko esimerkiksi liiga-apuja mukaan”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa pohtii.

Perussapluuna on kuitenkin joukkueessa pysynyt vuodesta toiseen samana, ja vahvuudet ovat nuorisojoukkueelle tyypilliset.

”He ovat pallollisena hyviä ja juoksuvoimaa riittää”, Listenmaa summaa.

Joukkueet kohtasivat talvikaudella kahdesti harjoitusottelun merkeissä. Tammikuun alussa Ilves oli vahvempi lukemin 2–0. Tuossa ottelussa Sinipaidoilla oli kentällä paljon testipelaajia, mutta helmikuun kohtaamisessa kokoonpanossa oli vain joukkueen nykypelaajia, ja silloin ottelu päättyi tasatulokseen 1–1. Joukkueet ovat muutenkin kohdanneet toisensa usein vuosien saatossa, ja lähes poikkeuksetta ottelut ovat olleet tasaista vääntöä.

Puolustus selkänojana, tehoja haussa

Tampere Unitedin kausi on alkanut vähämaalisesti, sillä huhtikuun kolmessa tosipelissä varsinaisella peliajalla maaleja on nähty yhteensä vain kolme. Maalinteko on tökkinyt, mutta toisaalta päästettyjen sarakkeeseenkin on kirjattu vain yksi maali, ja sekin rangaistuspotkusta. Sinipaitojen puolustuspeli on siis ollut toimivaa.

Kahden sarjakierroksen jälkeen ainoastaan Pallo-Iirot on aloittanut kauden puhtaasti kahdella voitolla. Neljässä pisteessä perässä vaanivat Tampere Unitedin lisäksi FC Inter 2 ja HJS.

”Puolustuspelaaminen on meidän selkänojamme. Se pitää saada pysymään samalla tasolla kuin tähän mennessä”, Listenmaa pohtii.

Vaikka keskiviikon Suomen Cupin ottelu päätyi maalittoman tasatuloksen myötä pilkuille ja sitä kautta turkulaisten voittoon, näki Listenmaa ottelussa myös positiivisia merkkejä.

”Pallollista pelaamista pitää saada parannettua, ja cupin pelissä sitä saatiin jo ylöspäin. Maalipaikat pitää saada näkymään myös tulostaululla.”

Listenmaa toivottaa kaikki tervetulleiksi lauantain iltaotteluun.

”Mukava päästä derbyä pelaamaan. Puitteet on hienot, ja Sinikaartin kannustus kaikuu hyvin stadionin sisällä. Toivotaan hyvää tapahtumaa kaikille. Yritetään hoitaa oma osuutemme, että saadaan hyvä lauantai-ilta kaikille.”

Tammelan stadionilla erikoisjärjestelyjä

Lauantai-illan vieton voi aloittaa sinivihreässä seurassa jo hyvissä ajoin alkuillasta, sillä TamU-klubi avaa ovensa jo klo 15.30 eli neljä tuntia ennen ottelun alkua. TamU-klubille pääsee kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla ja VIP–lipulla.

TamU-klubi on avoinna myös ottelun jälkeen, ja pian ottelun päättymisen jälkeen klubilla on haastateltavana päävalmentaja Jukka Listenmaa sekä ottelun paras pelaaja.

Ennen Tampere Unitedin ottelua Tammelan stadionilla pelataan FC Lahden ja FC Hakan välinen liigaottelu, joka on jouduttu siirtämään lahtelaisten varastadionille. TamU ja FC Lahti ovat yhdistäneet voimansa siten, että stadionin 3. kerroksen VIP-tiloja pidetään auki yhdessä. Myös TamUn klubi- ja VIP-asiakkaat voivat halutessaan katsoa liigaottelun stadionin 3. kerroksesta.

Katsomoihin pääsee noin klo 18.15 alkaen heti FC Lahden pelin päätyttyä ja stadionin tyhjennettyä.

TamU-klubilla on jo tutuksi tulleeseen tapaan myynnissä Pyynikin Brewing Companyn juomia, ja lisäksi nälkäiset voivat jälleen ostaa panineja. Tarjolla on ilmaiseksi myös pientä ilmaista naposteltavaa.

Innokkaimmat TamU-kannattajat aloittavat lauantain vieton toki jo iltapäivällä Pyynikin urheilukentällä, jossa pelataan naisten edustusjoukkueen kotiavaus Pargas IF:ää vastaan kello 14.00 alkaen. Pyynikillä anniskelualue ja TamUn grilli palvelevat jo klo 13.30 alkaen, ja ottelun jälkeen Tammelaan on kätevä siirtyä suoraan Ratikalla.

Liput otteluun ja palvelut stadionilla

Liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa ja klo 18.00 alkaen stadionin lipunmyynnistä Ilmarinkadulta eli Tammelan koulun puolelta. Liput kannattaa ostaa erityisesti derbyissä jo ennakkoon, sillä niissä lippujen hintoihin lisätään stadionilta ostettaessa 3 €:n lisämaksu. Tämä lisämaksu on voimassa vain paikallisotteluissa Ilvestä, TPV:tä ja Ilves-Kissoja vastaan.

Liput pääkatsomoon (A-katsomo) maksavat ennakkoon ostettuna 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä, ja stadionilta ostettuna 14,50 € aikuisilta ja 12 € alennusryhmiltä.

Kannattajapäätyyn (D-katsomo) liput maksavat ennakkon ostettuna 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä, ja stadionilta ostettuna 13 € aikuisilta ja 10 € alennusryhmiltä.

Vieraskannattajille on avattuna oma päätykatsomo (C-katsomo), jonne on oma sisäänkäynti Kalevan puistotien ja Tammelankadun kulmasta. Vierakannattajat voivat ostaa lipun ennakoon Lippu.fi-verkkokaupasta, jossa liput maksavat 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä. Stadionilta ostettuna 14,50 € aikuisilta ja 12 € alennusryhmiltä.

TamU-klubi-liput maksavat 20 € aikuisilta ja 15 € alennusryhmiltä, ja istumapaikan saa valita vapaasti pääkatsomosta tai päädystä. VIP-liput maksavat 70 €.

Myös kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa ja ottelun lipunmyynnissä. Hinta pääkatsomooon 120 € aikuisilta ja 90 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn kausarit maksavat 100 € aikuisilta ja 70 € alennusryhmiltä.

Kautta on jäljellä vielä vähintään 11 ottelun verran, ja kausikortti kattaa myös mahdolliset lisäkotipelit jatkosarjassa ja nousukarsinnoissa. Kausikortin ostaminen siis kannattaa yhä!

Kaikki tarvittavat tiedot järjestelyistä: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksen selostaa Rasmus Junila.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49