Lahdesta jäi valmennus­johdolle mietittävää

04/02/2024 TamU
Otteluraportti

Miesten edustusjoukkue teki sunnuntaina Lahteen matkan, josta ei jäänyt paljoakaan kotona kerrottavaa. Sinipaitojen esitys oli sanalla sanoen ponneton, ja Reipas vei voiton selvin lukemin 3–1 (2–1). Kotijoukkuekaan ei tosin päässyt mitenkään juhlimaan maalipaikoilla, mutta se rankaisi armotta etenkin TamUn virheistä. Sinipaitojen ainokaisen teki Julius Stenroos rangaistupilkulta.

Harjoitusottelu

3 – 1

Prässi tuli niin kuin odotimmekin, emmekä oikein päässeet sen läpi. Kaveri tuli kaksinkamppailuihin miesmäisesti, eikä me pärjätty niissä alkuunkaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ottelu alkoi tasaisena keskialueen vääntönä, eikä kummassakaan nähty varsinaisia tekopaikkoja ennen kuin jakso oli edennyt jo yli puolen välin. Silloin TamUn maalilla pelanneelle Roope Järviselle sattui harmittava harhasyöttö, josta pallo päätyi suoraan Abah Samsonille, jolla oli helppo työ siirtää kotijoukkue 1–0-johtoon.

Reippaan prässi oli koko ottelun ajan vahvaa, eikä TamU pystynyt vastaamaan siihen riittävän hyvin. Vastustajan puolesta ei siis nähty yllätyksiä.

”Prässi tuli niin kuin odotimmekin, emmekä oikein päässeet sen läpi. Kaveri tuli kaksinkamppailuihin miesmäisesti, eikä me pärjätty niissä alkuunkaan. Latauskaan ei ollut oikein täysi, päävalmentaja Jukka Listenmaa suomi ottelun antia.

TamUn vastaus Reippaan johtomaaliin nähtiin kuitenkin nopeasti. Janar Georg murtautui oikealla boksiin ja tuli rapatuksi sen verran selkeästi, ettei tuomari epäröinyt osoittaa pilkkua. Julius Stenroos asteli pallon taakse ja viimeisteli 1–1-tasoituksen varmasti.

Tasalukemissa TamU ei kuitenkaan taukoon asti selvinnyt. Reipas sai riistettyä pallon vasemmalla laidalla ja Onuray Köse antoi hyvän keskityksen boksissa vapaaksi jääneelle Lauri Ala-Kauhaluomalle, joka puski pallon täysin vastustamattomasti verkon perukoille.

”Oli upea keskitys, mutta boksin puolustus oli heikkoa, ja kaveri pääsi puskemaan selän takaa aika vapaasti”, Listenmaa manasi.

Toisella jaksolla molemmissa päissä nähtiin ensimmäistä jaksoa enemmän vaarallisia hyökkäyksiä, mutta Reipas oli koko ajan hiukan niskan päällä.

TamUn tasoitus oli silti lähellä parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Topias Järvelä pääsi laukomaan hyvän hyökkäyksen päätteeksi mukavaan vastapalloon kuudentoista rajan takaa. Pallo painui maaliin, mutta tilanteesta vihellettiin paitsio Toni Toijalan blokattua maalivahdin näkyvyyden paitsioasemassa.

Ottelun loppulukemat 3–1 syntyivät reilu pari minuuttia ennen loppuvihellystä, kun Reipas prässäsi ja Driton Shala pääsi pallonriiston jälkeen ampumaan pallon maalin yläkulmaan.

”Tänään oltiin työmaalla muttei töissä. Suoraan sanoen ottaa päähän, että lähdetään sunnuntaina melkein aamuyöstä istumaan bussiin, ja kentälle mennään puolivaloilla”, Listenmaa totesi ottelun jälkeen.

Seuraavan kerran TamU pelaa vasta kahden viikon päästä sunnuntaina 18.2. kun Pallo-Iirot vierailee Tammelan stadionilla.

3 – 1

( 2 – 1 )

32′ Julius Stenroos

Yleisöä:

27′ Abah Samson
38′ Lauri Ala-Kauhaluoma