Kultsu kumoon Kalatsevin maaleilla

26/03/2017
Otteluraportti

Tampere United otti harjoituskauden viimeisestä halliottelusta mukavan 3–1 (1–1) -voiton Kultsu FC:stä. Vaikka ottelun alku oli Sinipaidoille vaikea ja vieraat ehtivät 0–1-johtoonkin, toisella puoliajalla parantunut peli riitti voittoon. Ottelun ehdoton hahmo oli Niclas Kalatsev, joka teki kaksi ensimmäistä maalia komeilla kaukolaukauksilla ja syötti ottelun loppuhetkillä vielä Tuomas Alasen puskeman 3–1-maalin.

Harjoitusottelu

3 – 1

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli vierasjoukkueen hallintaa. Tästä saatiin ensimmäisiä merkkejä jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun laitapuolustaja Artem Kulesha pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, ja pallo kieri vain niukasti takatolpan ohi. Toisessa päässä hyökkäykset jäivät yksittäisiksi kärkipelaaja Roope Kostiaisen pistoiksi, eikä tämä aktiivisuudestaan huolimatta saanut vaarallisia laukauksia maalia kohti.

Roope Kostiainen pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan.
Testipelaaja Leroy Maluka pelasi täydet minuutit.

Harjoituskauden aiemmista otteluista poiketen TamU ei päässyt ottelun ensimmäisellä puoliajalla prässäämään korkealta. Sinipaitojen hyökkäyspeli perustui pitkien hyökkäyksien sijaan nopeisiin vastaiskuihin, ja liian usein Kultsun korkea prässi pakotti kotijoukkueen pelaajat huonoihin ratkaisuihin pallon kanssa.

Maalihanat aukesivat pian puolen tunnin täyttymisen jälkeen, ja ensin asialla oli Kultsu. Niko Lohen antama vapaapotku jäi pyörimään rangaistusalueelle, jossa Kultsu-pelaaja sai tökättyä pallon alaspäin vapaaseen vetopaikkaan Giorgi Ositashvilille. Liigassakin KTP:n riveissä vain pari vuotta sitten pelannut georgialainen ei avopaikan tullen erehtynyt, vaan tälläsi pallon Juuso Auvisen ulottumattomiin maalin yläkulmaan.

Giorgi Ositashvili tekee 0–1-maalin.

TamU tasoitti pelin vain viitisen minuuttia takaiskumaalin jälkeen. Konsta Raittista rikottiin muutama metri kuudentoista rajan takana, ja Leroy Maluka sekä Niclas Kalatsev aloittivat keskutelun siitä, kumpi vapaapotkun laukoisi. Jälkimmäinen sai tahtonsa läpi, ja tykitti pallon hiukan helpon näköisesti muurin vierestä maalin etukulmaan. Näin peli oli tasan 1–1, ja samoissa lukemissa ottelu meni myös tauolle.

Leroy Maluka ja Niclas Kalatsev juonivat 1–1-tasoitusta.
Niclas Kalatsev tekee 1–1-tasoituksen.

Ottelu kääntyy voitoksi toisella jaksolla

Toisella jaksolla Sinipaitojen piristyneet otteet jatkuivat. Kultsu ei enää prässännyt, ja Sinipaidat pitivät palloa. Parhaat tekopaikat syntyivät pystysyötöistä, joista olivat lähellä maalintekoa testimies Clary Kurs, Riku Oras sekä Tuomas Lehti.

Pian tunnin täyttymisen jälkeen kotijoukkueen nopea suunnanmuutos petasi johtomaalin. Tuomas Alanen katkaisi syötön keskialueella ja pelasti nopeasti pystyy Clary Kursille toppareiden eteen. Tämä siirsi kahdella kosketuksella pallon viereensä Niclas Kalatseville, jonka kierteinen kaukoveto yllätti maalivahti Aatu Lavikaisen täydelliseti. Ansaittu 2–1-johtomaali oli syntynyt.

Tuomas Lehti yrittää maalintekoa.

Kultsun paras toisen jakson paikka syntyi kun ottelua oli jälljellä vartin verran. Mauno Sirén epäonnistui syötön katkossa, ja Kultsu-hyökkääjä pääsi laukomaan. Ensimmäinen laukaus kuitenkin epäonnistui ja toinenkin jäi sen verran löysäksi, että toppariksi kentälle tullut Antti Haavisto sai siivottua pallon maalin edestä väljemmille vesille.

Hässäkkää Kultsu-maalilla.
Riku Oras ja Leroy Maluka hakivat toisiaan keskikentällä.

Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Niclas Kalatsev sai vielä tilaisuuden viimeistellä hattutemppu, kun Topias Järvelän keskitys löysi hänet vapaana takatolpalta. Vaikea laukaus suoraan ilmasta suuntautui kuitenkin melko selvästi maalin yli.

Aivan ottelun loppuminuuteilla Kalatsev paransi kuitenkin tehomerkintöjään, kun hän keskitti Leroy Malukan kanssa juonitun kulman jälkitilanteessa Tuomas Alasen vapaaseen maalintekopaikkaan. Tämä viimeisteli päällään tutun tehokkaasti loppulukemat 3–1.