Kotiavauksessa Pyynikin urheilukentällä vastassa Piffen

19/04/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä tulevana lauantaina Pargas IF:ää vastaan. Naisten ottelu alkaa klo 14.00, ja samana päivänä pelataan myös miesten edustuksen ottelu klo 19.30 alkaen Tammelan stadionilla. Tammelaan pääsee mukavasti suoraan Pyynikintorin ratikkapysäkiltä, ja TamU-klubi on auki stadionin kolmannessa kerroksessa jo naisten ottelun päättyessä. Naisten joukkue toivookin näkevänsä suuren kannattajajoukon ensin juhlimassa Pyynikillä ja myöhemmin illalla Tammelassa. Pyynikillä yleisöä palvelevat anniskelualue ja TamUn grilli.

TamU – PIF

  • Naisten edustuksen kotiavaus pelataan lauantai-iltapäivällä Pyynikillä.
  • Vastustaja PIF kuuluu TamUn tavoin sarjan nousijasuosikkeihin.
  • Ottelusta ehtii mukavasti TamU-klubille ja miesten edustuksen derbyyn Tammelan stadionille.

Pelin pihvi on tarkassa puolustus­pelaamisessa, ja joukkueen tulee pitää huoli linjojen väleistä. Meidän pitää riistää pallo pois jo keskialueella.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Pargas Idrotsföreningen eli PIF on tuttu TamUlle aiemmilta kausilta. Viime kaudella vieraspelit Piffeniä vastaan päättyivät Sinipaitojen tappioihin ensin Suomen Cupissa ja sitten toisen kerran kesäkuun sarjapelissä. Elokuussa Pyynikillä TamU nappasi sitävastoin pisteet 2–1-voitolla.

Sarjataulukossa PIF taisteli itsensä toiselle sijalle heti sarjan voittaneen HJS:n jälkeen. PIF teki myös enemmän maaleja vastustajan verkkoon kuin yksikään toinen joukkue, ja kokonaismäärä oli huima 76 maalia 18 ottelussa. Maaleista vastasivat isolta osin neljä pelaajaa: Heidi Grönqvist, Minea Järnström, Ellen Alasara-Srömberg ja Matilda Heikkilä ylsivät jokainen yli kymmeneen maaliin.

Menestyminen lauantain pelissä edellyttää Sinipaidoilta tarkkaa puolustamista.

”Pelin pihvi on tarkassa puolustuspelaamisessa, ja joukkueen tulee pitää huoli linjojen väleistä. Erityisesti meidän tulee pitää aisoissa PIFin pelaaja Ellen Alasara-Strömberg, joka on sarjan vaarallisin hyökkääjä”, näkee päävalmentaja Kari Numminen.

”Meidän pitää riistää pallo pois jo keskialueella. PIF on TamUn, LiePan ja TPS:n ohella sarjan voittajasuosikkeja, ja sarja tulee olemaan tasaisempi kuin vuosi sitten, sillä kärkijoukkueet pelaavat varmasti ristiin”, arvioi Numminen.

Sarjakauden avauspeleissä Nummisen mainitsemat nousijasuosikit eivät ole kuitenkaan vielä täysin vakuuttaneet. TPS:n kakkosjoukkue pelasi tasan 5–5 sarjanousija Apassien kanssa Hämeenkyrössä, ja PIF hävisi kotiottelunsa FC Nokialle 0–1. LiePa sen sijaan voitti TamUn tapaan avausotteelunsa, sillä IFK Mariehamn joutui taipumaan Liedossa maalein 4–1.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 20.4. klo 14.00 alkaen. Pyynikin portit ja palvelut aukeavat puoli tuntia ennen ottelun alkua klo 13.30. Otteluun on vapaa pääsy.

Anniskelualueella on tarjolla Salama Brewingin ja Pyynikin Brewing Companyn juomia. TamUn grillillä on tarjolla tuttuja herkkuja Tapolan ja Vegemin grillimakkaroista alkaen.

Ennen ottelu kannattaa vierailla Pyynikintorin laidalla Tuopissa. Ottelun jälkeen voi piipahtaa jälkipeleillä Maja/Talossa korttelin päässä stadionilta.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49