Kolmen kovan Kaupin ottelun sarja alkaa seurapäivänä

24/08/2023 TamU
Otteluennakko

Kakkosen B-lohkossa aletaan lähestyä ratkaisun hetkiä. Sarjassa on useimmilla joukkueilla pelaamatta vielä seitsemän ottelua, ja vielä seitsemän joukkuetta on tiukasti mukana taistelussa viiden parhaan joukkoon ja Ykkösen ja Ykkösliigan nousukarsintoihin pääsystä. Tampere United on tällä hetkellä sarjassa nimenomaan viidentenä, ja pelkkä aseman pitäminen edellyttää vähintään tappion välttämistä perjantaina, kun Kaupin jalkapallostadionilla tulee vastaan FC Honka Akatemia. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi Tapiolassa tasalukemiin 1–1, mutta kaikista joukkueista eniten pisteitä kotiotteluista kerännyt TamU ei aio tyytyä perjantaina muuhun kuin kotivoittoon.

TamU – FC Honka Akatemia

  • TamU on ennen ottelua sarjassa viidentenä ja espoolaiset pisteen päässä kuudentena.
  • Asemien pitäminen sarjataulukossa edellyttää käytännössä voittoa.
  • Loukkaantumiset aiheuttavat Sinipaidoille huolta ottelun alla.

Pettymys on paistanut läpi tekemisessä, eikä tappiosta ole aivan päästy ylitse. Onneksi tässä on vielä yksien treenien verran aikaa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kaikki tietävät, miten tärkeä peli on perjantaina. Toivon, että joudumme jopa vähän vetämään narusta jottei lataus mene pelaajilla yli.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Avainasemassa on, miten me pääsemme pelin avaamisessa ja rakentelu­vaiheessa läpi Hongan prässistä. Meiltä löytyy kyllä sitten hyviä variaatioita murtautumis­vaiheeseen.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

FC Honka Akatemian kohtaaminen aloittaa kovan kolmen ottelun sarjan, jossa TamU kohtaa kotikentällään Kaupin jalkapallostadionilla kärkipään joukkueita. FC Honka Akatemian jälkeen TamU kohtaa tasan viikkoa myöhemmin perjantaina 1.9. Ilves-Kissat ja lauantaina 9.9. Kaupissa vierailee Atlantis FC. On selvää, että näistä otteluista TamUn on tarpeen koota mojova pistesaalis.

Ensimmäisenä vastaan tuleva FC Honka Akatemia on otteluista jopa kriittisin, sillä yhden ottelun enemmän pelanneet espoolaiset vaanivat sarjan kuudentena vain yhden pisteen verran TamUn perässä. Edellisissä otteluissa Honka on kohdannut nimenomaan TamUn seuraavat vastustajat eli Ilves-Kissat ja Atlantiksen, ja on hävinnyt nämä molemmat. Honka janoaa siis varmasti paluuta voittojen tielle.

Hongan paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Aleksi Tanninen, joka on osunut seitsemän kertaa. Tilaston toisena on Sinipaitojakin vastaan aiemmissa kohtaamisissa tuhoja tehnyt Baba Haruna, mutta hän on pelikiellossa aiemmassa ottelussa ottamansa punaisen kortin takia.

Hongan rinki on toki niin laaja, että koskaan ei voi ennalta varmasti tietää millainen joukkue vastaan tulee, etenkin kun mukana voi olla myös liigassa pelaavan edustusjoukkueen pelaajia. Tämä pitää TamUn valmennusjohdon varpaillaan, sillä kaikkeen on oltava valmiina.

Loukkaantumishuolet varjostavat valmistautumista

Tampere Unitedilla on viime aikoina ollut isompia ja pienempiä loukkaantumishuolia. Aiemmin uutisoitiin, että Topias Järvelän kausi on kokonaan ohitse leikkausta vaativan jalkavaivan takia. Juho Heikkinen ja Eelis Korhonen puolestaan joutuivat jättämään SexyPöxyt-ottelun väliin edellisessä kotipelissä PIFfiä vastaan sattuneiden loukkaantumisten takia. Lisäksi muutaman muun pelaajan toipuminen pelikuntoon perjantaille on epävarmaa.

”Kyllä meillä joitakin poissaoloja on, mutta osa viime pelistä poissa olleista tulee taas mukaan”, sanoo päävalmentaja Jukka Listenmaa ympäripyöreästi.

Edellinen ottelu SexyPöxyjä vastaan oli TamUlta puolustuksellisesti kauden pohjanoteeraus ja kova pettymys niin kannattajille kuin pelaajillekin. Päävalmentaja Listenmaa kertoo sen näkyneen alkuviikon harjoituksissa.

”Ei se ihan niin timanttia ole ollut kuin se joskus on ollut. Pettymys on paistanut läpi tekemisessä, eikä tappiosta ole aivan päästy ylitse. Onneksi tässä on vielä aikaa. Ei tekeminen huonoa ole ollut, mutta on siinä näkynyt että ihan kaikki ei ole nyt kunnossa. Tappio oli niin ankara pettymys koko joukkueelle”, avaa Listenmaa sitä miten korvien välissä olevat asiat näkyvät harjoittelussa.

Kokeneet pelaajat ja johtajatyypit ovat tällaisissa tilanteissa kullanarvioisia, ja niitä joukkueesta löytyy kapteeni Anton Brightista alkaen.

”Kokeneet pelaajat alkoivat jo tiistaina pumpata tasoa ylöspäin. Muun muassa Arttu Haapalalle ja Biran Jengille täytyy nostaa hattua, he siellä olivat paljon äänessä”, Listenmaa kiittelee.

Edellisen ottelu tappio tarkoittaa myös sitä, että paine ottaa täydet pisteet kotikentällä on entistäkin suurempi.

”Ainakin kaikki tietävät, miten tärkeä peli on perjantaina. Toivon, että joudumme jopa vähän vetämään narusta jottei lataus mene yli”, Listenmaa pohtii.

Avainasemassa puolustuspeli, prässin purkaminen ja kaksinkamppailut

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei yllätä ottelun avainasioista kysyttäessä, vaan mainitsee heti, että puolustuspeli on ykkösasia.

”Sen saaminen kuntoon on avainasemassa”, Listenmaa toteaa ykskantaan.

”Sen jälkeen tulee se, miten me pääsemme pelin avaamisessa ja rakenteluvaiheessa läpi Hongan prässistä. Meiltä löytyy kyllä hyviä variaatioita murtautumisvaiheeseen, kunhan päästään niiden ekasta prässistä ohi.”

Kolmantena Listenmaa nostaa esiin kaksinkamppailut.

”Meidän pitää olla niissä vahvoja ja voittaa palloja, mutta se vaatii sen että meillä on hyvä ja terävä jalka. Ei riitä että on fyysisesti vahvempi jollei keritä kaksinkamppailuihin mukaan.”

”Lisäksi erikoistilanteissa meidän täytyy kyetä dominoimaan. Laaksolahdessakin kulmapotkut olivat hyviä, ja kaikki pallot tulivat kutakuinkin siihen mihin piti, ja löytyi hyviä variaatioita. Tietyllä tapaa tämä on matematiikkaa, eli kun on riittävästi hyviä kulmia, jossain kohtaa maalikin tulee”, avaa Listenmaa lopuksi todennäköisyys­laskelmiaan.

Ottelutapahtuma käyntiin jo klo 17.30

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla perjantaina 25.8. klo 19.00 alkaen. Lipunmyynti alkaa stadionilla jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua klo 17.30, ja samalla hetkellä aukeavat myös ruokapisteet ja Finesportsin pelipiste.

Anniskelualueella on Happy Hour klo 17.30–18.30. Silloin oluet, siiderit ja lonkerot maksavat 5 € / tölkki ja viinit 7 € / pikkupullo.

Seurapäivä täyttää Kaupin pienillä sinipaidoilla

Perjantaina vietetään seurapäivää, joten ennen ottelun alkua kello 18.15 alkaen kenttä täytyy TamUn junioripelaajista, jotka saavat palkintonsa kaudesta 2023. Seurapäivänä junioripelaajien koko perhe on tervetullut otteluun veloituksetta. Junioripelaajille on lisäksi tarjolla ilmainen makkara ja pillimehu, jotka ovat noudettavissa omalta myyntipisteiltään.

Jokainen juniori saa myös arvan, jolla voi voittaa joko Roope Kostiaisen tai Julius Stenroosin aidon pelipaidan kaudelta 2022. Paidat on lahjoittanut tähän tarkoitukseen nimettömäksi tässä yhteydessä jäävä seuratoimija, joka osti ne tänä kesänä pelipaitahuutokaupasta.

Junioripelaajille jaetaan myös nimikirjoitusten keräämiseen tehtyjä TamU-henkisiä lappuja, joihin voi pyytää pelaajilta nimmmareita ottelun jälkeen.

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Lisäksi myynnissä on 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. TamU-junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on vapaa pääsy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä ja ennakkoon TamU-kaupassa. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan.

Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero, puna- ja valkoviiniä sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Palvelut Kaupin jalkapallostadionilla

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä paikalle. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia.

Lisäksi Tampere Unitedin kannattajatuotteet ovat saatavilla omalla myyntipisteellään. Uusimpina tuotteina tarjolla on käyrälippaisia lippalakkeja ja Sinikaartin aiemmin Pyynikillä levittämästä lakanasta designinsa saanut t-paita, joka juhlistaa 25 vuotta tänä vuonna täyttävää Tampere Unitedia. Myös 25-vuotisjuhlakauden huivit ovat myynnissä.

Saapuminen

Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme Kaupissa pelattaessa vierailua Damissa Tammerkosken laidalla.

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksessä ei ole selostusta.

Ottelutapahtumien tarkempi info on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtumat-2023

Tervetuloa sinivihreälle Kaupin jalkapallostadionille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49