Keskiviikkona vastassa kunto­puntarin ykkönen

11/06/2024 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin pelit Kakkosessa jatkuvat heti keskiviikkona Tammelan stadionilla, jossa vastaan tulee tämän hetken kuumin joukkue FC Honka. Espoolaisjoukkue on ainoana sarjan.joukkueista voittanut neljä viidestä edellisestä ottelustaan, ja on kivunnut vain kolmen pisteen päähän ylempään jatkosarjaan oikeuttavasta sarjan kuudennesta sijasta. Sinipaidoille ottelu on keskimmäinen peli kahdeksan päivän rupeamassa, jossa pelataan kolme ottelua. Ottelussa vietetään samalla valtakunnalista jalkapallopäivää, ja Tammelan stadionille on kutsuttu lähialueen seuroja.

TamU – FC Honka

 • Kauden edellinen kohtaaminen Tapiolassa päättyi tasan 1–1.
 • Ottelussa kohtaavat viiden ottelun kuntopuntarin ykkönen ja kakkonen.
 • Tammelan stadionilla on erityistä TamUn järjestämää valtakunnallisen jalkapallopäivän ohjelmaa.
 • Ottelu on myös osa Manse Pride -viikkoa.

Sarja alkaa ihan positiivisellakin tavalla tasoittua. Honka-peli on meille iso ja hieno haaste. Pelataan rennosti omilla vahvuuksilla, niin eiköhän sieltä hyviä tuloksia ala taas tulla.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Vantaalla hävittiin ihan liikaa kakkospalloja, ja sillä kaksin­kamppailujen voittamisen määrällä meillä tulisi Honkaa vastaan todella hankala peli.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

FC Hongan viime aikojen vire on ollut huomattavan hyvä. Edellisessä ottelussaan se kaatoi nyt sarjassa viidentenä olevan Pallo-Iirot kotonaan lukemin 2–1. Tätä ennen Ilves-Kissat kaatui Tammelassa 0–3 ja sarjakakkonen HJS Tapiolassa 3–1. Tätä ennen Honka hävisi TPV:lle kotonaan maalein 0–3 ja voitti SexyPöxyt Laaksolahdessa samoin lukemin.

Kuntopuntaria katsottaessa TamUn saldo ei toki paljoa kalpene, sillä viidestä edellisestä ottelusta on tilillä kymmenen pistettä. Tämä oikeuttaa kuntopuntarin toiselle sijalle yhdessä HJS:n ja TPV:n kanssa, joskin TamU menee näiden edelle paremmalla maalierollaan.

TamUn kuntopuntarissa on tosin huonona piirteenä se, että kaksi edellistä ottelua on pelattu ilman voittoja. Sekä FC Interin kakkosjoukkuetta että etenkin VJS:ää vastaan voiton avaimet olivat toki tarjolla, mutta tappio ja tasapeli näistä otteluista ei toki ollut mikään vääryys.

Nyt kelkka olisi saatava käännettyä, jotta asemat tiukassa kärkitaistelussa pysyvät hyvinä. TamU on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, mutta sijojen 2–6 joukkueet ovat viiden pisteen sisällä, ja sarjakärki FC Inter 2 on sekin vain viiden pisteen päässä. Sarjan tasaisessa kärkikamppailussa sijoitukset voivat siis muuttua nopeastikin.

Päävalmentaja Tero Suonperä ei halua lähestyä ottelua kelkan kääntämisen tematiikalla, vaan toteaa että voittaminen on aina yhtä tärkeää.

”Faktahan se on, että kaksi kovaa pienten marginaalien peliä on kääntynyt toiseen suuntaan, mutta ei me haluta liiallisia paineita ottaa. Pelataan rennosti omilla vahvuuksilla, niin eiköhän sieltä hyviä tuloksia ala taas tulla.”

Vastassa nuorentunut Honka

FC Hongan sarjapaikan kohtalo oli pitkälle kevättalvella epäselvä edustusjoukkuetta ja Kakkosessa pelannutta akatemiajoukkuetta hallinnoineen osakeyhtiön konkurssin takia. Tästä syystä tänä vuonna Kakkosessa pelaava joukkue on nuorempi ja kokemattomampi kuin viime kauden akatemiajoukkue.

Hongan myllerrykset ovat näkynyt alkukauden tuloksissa, sillä ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan Honka otti vain kaksi pistettä. Tämän jälkeen tahti on kuitenkin muuttunut, sillä seuraavista viidestä ottelusta tilillä on mainitut kaksitoista lisäpistettä.

”Se on ollut varmasti kaikilla tiedossakin, että Honka parantaa mitä pidemmällä kausi etenee. Siellä on kuitenkin taitavia honkalaisen DNA:n saaneita pelaajia, jotka ovat olleet hyvässä valmennuksessa ja ovat myös nyt”, TamU-käskijä Suonperä toteaa.

”Sarja alkaa ihan positiivisellakin tavalla tasoittua. Honka-peli on meille iso ja hieno haaste.”

Hongan puhutuin pelaaja on varmasti vasta 15-vuotias Alberto Velasquez, joka on tehnyt yhdeksässä pelaamassaan Kakkosen ottelussa kahdeksan maalia. Yksi Velasquezin maaleista syntyi rangaistuspotkusta TamUn ja Hongan edellisessä kohtaamisessa Tapiolassa, jossa nuori hyökkääjä oli jo ennen sitä pariin kertaan vaarallisessa tekopaikassa. Kakkosen pelien lisäksi Velasquez on pelannut tänä vuonna yhteensä kymmenen maaottelua Suomen U16- ja U17-maajoukkueissa.

Hongan kaltaiset nuoret joukkueet ovat olleet TamUlle usein haastavia, ja nyt niitä on tulossa otteluruuhkassa kaksi, kun Hongan jälkeen heti lauantaina vastassa on Ilveksen kakkosjoukkeu.

”Meillä on varmasti tekemistä ja haastetta nuoria ja vikkeläjalkaisia joukkueita vastaan. Meidän pitää hyödyntää omat vahvuutemme ja olla pelissä fyysisempiä. Vantaalla hävittiin ihan liikaa kakkospalloja, ja sillä kaksinkamppailujen voittamisen määrällä meillä tulisi Honkaa vastaan todella hankala peli. Meidän täytyy pitää paketti tiiviinä ja onnistua taktisesti hyvin”, päävalmentaja Tero Suonperä arvioi.

Suonperän mukaan tiivis ottelutahti ei sinänsä aiheuta sen suurempia haasteita.

”Meillä on ringissä laajuutta ja laatua, ja Honkakin on pelannut viime viikonloppuna, joten suhteessa heihin meillä ei ole mitään eroa.”

Ottelu pelataan Tammelan stadionilla keskiviikkona 12.6. klo 19.00 alkaen.

”Nyt tarvitaan yleisön tukea. Haluamme olla selkeästi aktiivisempia mitä oltiin Vantaalla ja tarjota yleisölle hyvää hyökkäyspeliä”, lupaa päävalmentaja Suonperä.

Jalkapallopäivä tuo vieraita lähialueen seuroista

Keskiviikkona 12.6. vietetään koko maassa jalkapallopäivää, ja sen kunniaksi Tampere United on kutsunut useiden lähialueen urheiluseurojen toimihenkilöt sekä pelaajat perheineen tutustumaan Tammelan stadioniin. Lisäksi ottelussa on luvassa paljon tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa ja aktiviteetteja.

Jalkapallopäivän vieraat sijoitetaan pääkatsomoa vastapäiseen B-katsomoon, jonne pääsee myös kaikilla pääsylipuilla. B-katsomon käytävällä on tarjolla aktiviteetteja ja myyntipisteitä:

 • PS5-pelipiste
 • Frisbeegolf-puttauskisa
 • Pelipaita-arvonta
 • TamUn fanituotteita
 • Puhdistamon tuotteita
 • Hope ry:n lahjoituspöytä
 • Kirpputori

Tarkemmat tiedot jalkapallopäivästä: tampereunited.fi/jalkapallopaiva

Liput otteluun

Stadionin pääsisäänkäynti Salhojankadun ja Ilmarinkadun kulmassa aukeaa klo 17.30. Samalla aukeaa myös stadionin lipunmyynti Ilmarinkadulla. Liput otteluun ovat myynnissä myös Lippu.fi-verkkokaupassa.

Liput pääkatsomoon (A-katsomo) maksavat 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn (D-katsomo) liput maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä.

TamU-klubi-liput maksavat 20 € aikuisilta ja 15 € alennusryhmiltä, ja istumapaikan saa valita vapaasti pääkatsomosta tai päädystä.

VIP-liput maksavat 70 €. Kausikortin hankkineilla tai muutoin tavallisen lipun jo ostaneilla on mahdollisuus päivittää matsipäivänsä VIP-tasolle 60 €:n hinnalla. VIP-tilaisuus alkaa klo 17.30. Katso lisätiedot: tampereunited.fi/vip

TamU-klubi aukeaa klo 16.00 ja sinne pääsee kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla ja VIP–lipulla. Kulku Salhojankadulla stadionin pitkän sivun keskellä sijaitsevasta VIP-sisäänkäynnistä. Tarjolla on ilmaiseksi pientä naposteltavaa, ilmainen kahvi ja teetarjoilu sekä mahdollisuus pelata erilaisia pelejä. Ennen ottelua klo 18.15 ohjelmassa on pelaajahaastattelu.

TamU-klubi on avoinna myös ottelun jälkeen, ja pian ottelun päättymisen jälkeen klubilla on haastateltavana päävalmentaja Tero Suonperä sekä ottelun paras pelaaja.

Kaikki tarvittavat tiedot järjestelyistä: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Ottelun selostaa Rasmus Junila.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49