22.4.2018

 
 

Kenraali­harjoituksesta tasapeli ja tukku onnistumisiaTampere Unitedin perjantainen kenraaliharjoitus ennen ensi lauantaina alkavaa sarajakautta tuotti 2–2 (0–0) -tasapelin FC Espoon kanssa. Kaupissa pelatussa ottelussa tehtiin kolme maalia aivan ottelun viime minuuteilla. Berat Grabovcin kaksi osumaa eivät riittäneet voittoon kun espoolaiset nousivat kahdesti tasoihin. Tasapeli oli kuitenkin Sinipaidoille jo yhdeksäs tappioton peli putkeen.

Ottelun alussa TamU sai useita maalipaikkoja. Molemmat topparit eli Eetu Rahkola ja Ville Puustinen pääsivät kokeilemaan maalintekoa kulmapotkuista, mutta Rahkolan pusku suuntautui niukasti ohi eikä Puustisenkaan yritys tuottanut tulosta. Berat Grabovci puolestaan pääsi kerran irti puolustuslinjasta, mutta läpiajo päättyi epäonnistuneeseen nostoon, joka päätyi suoraan maalivahdin syliin.

Ensimmäisen jakson loppupuolella Antti Kuusisen loistotorjunnat estivät vierasjohdon syntymisen, kun espoolaisten nopeat hyökkäykset alkoivat purra. Kaksikin eri pelaajaa pääsi oikean laidan kautta nokikkain Kuusisen kanssa, mutta tämän loistotorjunnat estivät vierasjohdon syntymisen. Aivan loppuminuuteilla FC Espoon keskityspallo kävi ylärimassakin, mutta tämänkin tilanteen Kuusinen pelasti lopulta aivan maaliviivalta.

Toisella jaksolla Sinipaidat petrasivat peliään selvästi, ja palkinto saatiin 65. minuutilla, kun Berat Grabovcin kliininen viimeistely vei TamUn ansaittuun 1–0-johtoon. Antti Kuusinen puolestaan jatkoi hyviä otteitaan, mutta lopulta reilu kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa napsahti. Espoolaishyökkääjän näyttävä purjehdus päättyi vastustamattomaan viimeistelyyn ja peli näytti olevan menossa kohti 1–1-tasapeliä.

Berat Grabovci oli kuitenkin toista mieltä, ja väänsi itsensän useamman vastustajan keskeltä väkisin tekopaikkaan vielä ottelun viimeisellä minuutilla. Viimeistely oli jälleen kohdillaan ja näin TamU siirtyi 2–1-johtoon. Lisäajalla FC Espoo sai kuitenkin vielä kulmapotkun, ja onnistui tekemään ottelun viimeisetä tilanteesta 2–2-tasoituksen.

”Voitto jäi edelleen saamatta FC Espoosta”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Vastassa oli todella laadukas joukkue jossa oli muutama loustava yksilö.”

Edellisen HJS-ottelun jälkeen joukkueen peliä kriittisesti arvioinut Mäkelä oli erittäin tyytyväinen jokuueen kohentuneeseen ilmeeseen. ”Aloitimme ekan jakson terävästi ja ensimmäinen kymmenminuuttinen oli hyvää aggressiivista peliä. Saimme monta hyvää prässiä, minkä kautta pääsimme ratkaisusektoreille”, Mäkelä kiittelee.

Mäkelä näkee että FC Espoo pääsi peliin mukaan hyvän pallonhallintansa myötä. ”Peli oli hyvin tasainen ja olimme lähellä onnistua teemassamme täydellisesti. Pääsimme 1–0-johtoon, ja halusimme ja pystyimme puolustamaan sitä hyvin. Isoin kiitos siitä kuuluu Eetu Rahkolalle joka johti puolustusta erinomaisesti”, Mäkelä arvioi

”Lisäksi Antti Kuusisto oli maalissa hyvä, sekä Topias Järvelä rupeaa omaksumaan uuden roolinsa todella hyvin ja uskon että nousee kauden mittaan pelipaikkansa parhaimmistoon”, Mäkelä kehuu ja toteaa että onnistujia oli useita. ”Grabovci teki kaksi maalia, joten enempää ei voi hyökkääjältä pyytää. Uudet vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat kuten Matias Stark, Elias Harala ja Tommi Ala-Hakuni näyttivät asenteellaan että haluavat nousta pelaavaan kokoonpanoon.”

”Olen todella tyytyväinen joukkueen pelilliseen ilmeeseen. Se oli juuri sitä mitä halutaan sen olevan. Siitä kiitos pelaajille”, Mäkelä kiittelee ja kääntää katseensa päättyneeseen harjoituskauteen. ”Talvemme on ollut pitkä ja haastava joukkueen uudistuttua todella paljon, mutta tulos on ollut erinomainen. Talven 13 ottelusta vain 2 tappiota ja 9 tappiotonta peliä putkeen. Uskon että olemme tehneet enemmän oikeita kuin vääriä asioita, ja kiitos kuuluu joukkueelle joka on jaksanut tehdä töitä joka päivä noin 4,5 kuukauden ajan. Nyt on aika nauttia talven työstä ja päästä pelaamaan oikeita pelejä!”

Sarjakausi alkaa jo alle viikon päästä lauantaina 28.4. klo 17 kun TamU kohtaa pietarsaarelaisen JBK:n. Silloin on siis tosi kyseessä. Nähdään silloin katsomossa!

 
 
Tampere Unitedin logo
2 – 2

(0 – 0)

FC Espoo logo

65' Berat Grabovci
90' Berat Grabovci

88' FC Espoo
90+2' FC Espoo

 
25Antti Kuusinen
3Roope Kostiainen vaihtoon 46'
4Topias Järvelä
5Eetu RahkolaC
6Radwan Moussa
8Riku Oras
9Tommi Ala-Hakuni vaihtoon 60'
10Berat Grabovci
13Ville Puustinen keltainen kortti 15' vaihtoon 46'
20Verneri Uimonen
26Matias Stark vaihtoon 60'
17Juuso Auvinen
7Elias Harala vaihdosta 60'
18Jere Remes vaihdosta 46'
19Valtteri Uimonen
28Antti Haavisto vaihdosta 46'
29Aleksi Inkinen vaihdosta 60'
31Leevi Manninen