3.10.2016

 
 

Kauden päätös­ottelusta runsas­maalinen tasa­peliTampere United pelasi lauantaina Pyynikillä Tampereen Peli-Tovereiden vieraana sopuisan 4–4 (3–2) tasapelin kauniissa syyssäässä. Ottelu oli molemmille joukkueille kauden viimeinen, eikä kummallakaan ollut ottelussa myöskään minkäänlaista panosta. Ottelusta tulikin näistä lähtökohdista ajatellen varsin tyypillinen. Molempien joukkueiden puolustuspeli oli ajoittain löysää, ja osin tämän seurauksena maaleja nähtiin runsaasti. Sinänsä ottelu oli varsin viihdyttävä ja maalit olivat komeita.

Nousunsa Kakkoseen jo viikkoa aiemmin varmistanut TamU lähti otteluun avauskokoonpanolla, jossa oli mukana monta tällä kaudella vähemmän peliaikaa saanutta pelaajaa. Samalla todennäköisesti nähtiin muutaman Sinipaidan viimeiset minuutit edustusjoukkueen paidassa. Kun pikkuvammoista viime aikoina kärsineet pelaajat eivät lähteneet otteluun lainkaan mukaan, oli kokoonpano myös vaihtopelaajien osalta varsin ohut ja vaihtopenkiltä löytyi vain kolme säännöllisesti tällä kaudella pelannutta pelaajaa. Heidän lisäkseen vaihtopelaajiksi oli merkitty aiemmin tällä kaudella vain muutaman minuutin entisellä kotikentällään Eurassa pelannut valmentaja Markus Halme sekä varamaalivahdin paikan täyttänyt joukkueenjohtaja Sami Koivula.

Riku Oras yrittää maalia Valtteri Uimosen antamasta epäsuorasta vapaapotkusta

Riku Oras yrittää maalia Valtteri Uimosen antamasta epäsuorasta vapaapotkusta

Ottelun alkuminuuteilla pallonhallinta oli TamUlla eikä kotijoukkue TP-T päässyt lainkaan hyökkäyksiin. Ottelun neljännellä minuutilla painostus tuotti epäsuoran vapaapotkun, kun TP-T-maalivahti Elias Peltonen otti puolustajan palauttaman pallon näppeihinsä rangaistusalueen laidalla. Pallon taakse asettui Valtteri Uimonen, joka siirsi pallon viereensä Riku Orakselle. Tämän laukaus oli painumassa vastustamattomasti maaliin, mutta oma pelaaja Eemeli Peltonen pysäytti pallon epäonnisesti hartiallaan aivan maalin edessä.

Eemeli Peltonen taistelee pallosta

Eemeli Peltonen taistelee pallosta

Alkuminuuttien jälkeen peli tasoittui ja myös TP-T sai rakennettua hyökkäyksiä. Avausmaali syntyi terävästä vastahyökkäyksestä, jossa Toni Toijala pelasi pallon Roope Kostiaiselle täyteen vauhtiin vasempaan laitaan. Tämän keskitys löysi maalin edestä Majed Rashedin, joka liukui pallon maaliin voitettuaan kaksinkamppailun toppari Antti Haavistoa vastaan.

Majed Rashedi päästetään laukomaan liian vapaasti

Majed Rashedi päästetään laukomaan liian vapaasti

Ottelua oli pelattu reilu 20 minuuttia, kun pallo oli taas maalissa. Asialla oli jälleen tuttu parivaljakko: nyt Roope Kostiainen syötti pallon Majed Rashedille boksin rajalle. Laitapuolustajana pelannut Jussi Rasva ei päässyt kunnolla Rashedin iholle, ja näin tämä pääsi virittelemään laukaustaan kaikessa rauhassa. Kierteinen veto painui hiukan helpon näköisesti Jussi Siltasen vartioiman maalin takanurkkaan.

United oli lähennä kaventaa heti 2–0-maalin jälkeen, kun Mika Kytöviidan pitkä sivurajaheitto löysi Riku Oraksen etutolpalta. Pallo kimposi kuitenkin Toni Toijalan pään kautta yläriman päälle, ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Jussi Rasva tuo hyökkäystä

Jussi Rasva tuo hyökkäystä

Kavennusmaali syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen kuin varkain. Riku Oras otti pallon haltuunsa keskiympyrässä, ja syötti piikissä pitkästä aikaa pelanneelle Valtteri Uimoselle pomppivan pystypallon. Uimonen sai pallon kiinni rangaistusalueen rajalla, ja sijoitti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan eleettömästi maalin vasempaan alanurkkaan.

Veli-Pekka Franssila puolustaa, taustalla toppari Antti Haavisto ja maalivahti Jussi Siltanen

Veli-Pekka Franssila puolustaa, taustalla toppari Antti Haavisto ja maalivahti Jussi Siltanen

TP-T:n kolmas maali syntyi jälleen TamU-puolustuksen sähläyksen tuloksena. Olli Kuusisto heitti sivurajaheiton nopeasti ja Majed Rashedi pääsi toppari Jesse Tuomiselta karkuun. Maalivahti Jussi Siltanen pelasti vielä Rashedin maalintekoyrityksen, mutta TamUssa takavuosina suomenmestaruudenkin voittanut Jussi Kohtilahti pääsi nikkaamaan korkealle nousseen paluupallon maaliin.

Tuomas Savinainen hakee keskityspaikkaa

Tuomas Savinainen hakee keskityspaikkaa

TamU kavensi tilanteeksi 3–2 heti aloituspotkua seuranneesta hyökkäyksestä. Pallo pelattiin Tuomas Savinaiselle keskityspaikkaan vasemmalle laidalle. Savinainen antoi mainion pallon puolustuslinjan ja maalivahdin väliin, josta Valtteri Uimonen sai puskettua pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan.

TamU nousee tasoihin toisella jaksolla

Toisen jakson alkuminuutteja sävyttivät kaksi maalia. Näistä ensimmäinen eli Unitedin tasoitusmaali syntyi hieman samalla tavalla kuin TP-T:n kolmas maali. Tuomas Savinaisen pitkä sivurajaheitto vapautti Riku Oraksen puolittain läpi. Puolustajan ahdistellessa Oraksen sijoitus kimposi takaisin kentälle takatolpasta, mutta Eemeli Peltonen pääsi tälläämään paluupallon maaliin.

Mika Kytöviita tuo palloa sivurajaa pitkin

Mika Kytöviita tuo palloa sivurajaa pitkin

TP-T siirtyi jälleen johtoon vain parisen minuuttia 3–3-tasoituksen jälkeen. TamU puolusti Pyynikillä aina vaarallisen sivuvaparin lepsusti, ja Mikael Paajanen pääsi sijoittamaan palloon päällään maaliin kenenkään varsinaisesti estämättä.

Maalien jälkeen kentällä nähtiin varsin sekavaa peliä. Reilun parinkymmenen minuutin kohdalla TP-T:n Roope Kostiainen tosin oli lähellä tehdä maalin saatuaan pallon vapaaseen vetopaikkaan kuudentoista rajalle. Maalivahti Jussi Siltanen veti kuitenkin pidemmän korren.

Tuomas Alanen nousee korkeimmalle

Tuomas Alanen nousee korkeimmalle

Toisessa päässä puolestaan Valtteri Uimonen oli lähellä viimeistellä hattutemppunsa, kun Mika Kytöviita syötti pallon hienon nousun jälkeen hyvään vetopaikkaan, ja Uimosen vasuri lähetti pallon takatolpan sisäpinnan kautta maalivahti Elias Peltosen syliin.

Toppari Jesse Tuominen puolustaa

Toppari Jesse Tuominen puolustaa

Kaivattu 4–4-tasoitusmaali syntyi kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia. Keskikentän pohjalla tässä vaiheessa ottelua pelannut Verneri Uimonen lähetti pitkän pallon Riku Orakselle. Tämä sai pallon kiinni rangaistusalueen kulmalla ja syötti toiseen aaltoon Tuomas Lehdelle, joka sijoitti pallon kierteisenä maalin takanurkkaan.

Riku Oras ja Tuomas Lehti tuulettavat tasoitusmaalia

Riku Oras ja Tuomas Lehti tuulettavat tasoitusmaalia

Ottelun loppuhetkillä Tuomas Alasella oli vielä kaksi tilaisuutta tehdä voittomaali. Ensimmäisessä Valtteri Uimosen tutun loistava pitkä pallo vapautti Alasen vetopaikkaan boksissa, mutta maalivahti Elias Peltonen torjui. Torjunnasta pallo putosi tuskastuttavan lähelle takatolpalle juossutta Mika Kytöviitaa, mutta kierteinen pallo ei aivan pudonnut jalkaan siten että maalinteko olisi ollut mahdollista. Näin Tampere Unitedin uuden tulemisen parhaalla maalintekijällä jäi maali tällä kaudella tekemättä.

Tuomas Alanen laukoo

Tuomas Alanen laukoo

Maalivahti Elias Peltonen ehtii Tuomas Alasen vedon tielle

Maalivahti Elias Peltonen ehtii Tuomas Alasen vedon tielle

Alasen toinen maalipaikka syntyi Verneri Uimosen pitkästä avauksesta. Tällä kertaa Alanen lähti kiertämään maalivahti Peltosta, mutta niin vain tämä sai viime hetkellä jalkansa Alasen vedon tielle. Seuranneesta kulmapotkusta ei vaarallista tilannetta saatu aikaan, ja pian kuultiin myös ottelun päätösvihellys. Näin pisteet tasattiin maalein 4–4 (3–2).

Kommentit ottelun jälkeen

Päävalmentaja Mikko Mäkelällä oli ottelun jälkeen päälimmäisenä mielessä se, että pitkä kausi oli saatu pakettiin. ”Viimeisestä pelistä ei suurempia analyysejä tehdä, mutta positiivista oli se ettei hävitty. Haluan kiittää kaikkia pelaajia, seuraa ja ennen kaikkea Sinikaartia kuluneesta kaudesta!”

”Kun asioita tehdään oikein ja sydämellä, eikä rahalla, niin silloin yleensä tapahtuu myös hyviä asioita”, Mäkelä toteaa ja kääntää katseensa tulevaan kauteen: ”Olemme tehneet paljon oikeita asioita tänä vuonna, ja hienoa on että ensi kaudella pääsemme treenaamaan ihmisten aikoihin ja luultavasti valoisaan aikaan.”

Tampere Unitedin kausi 2016 päättyi nousuun Kakkoseen ja nyt on aika siirtyä ansaitulle talvitauolle. Lopullisesti kausi lyödään pakettiin palkintogaalassa ensi lauantaina 8.10. Ravintola 931:ssä. Tervetuloa katsomaan ketkä palkitaan menneen kauden parhaina!

 
 
TP-T logo
4 – 4

(3 – 2)

Tampere Unitedin logo

13' Majed Rashedi
23' Majed Rashedi
40' Jussi Kotilahti
51' Mikael Paajanen

* * * Valtteri Uimonen
* * Riku Oras
* Mika Kytöviita

33' Valtteri Uimonen
41' Valtteri Uimonen
49' Eemeli Peltonen
85' Tuomas Lehti

* * * Valtteri Uimonen
* * Riku Oras
* Mika Kytöviita
2 Joni Valkeeniemi
5 Toni Toijala
6 Amin Chouaib keltainen kortti 54’
8 Olli Kuusisto vaihtoon 46’
14 Jussi Kotilahti C
19 Roope Kostiainen
22 Majed Rashedi
24 Lari Hakanen
30 Samuel Bashmakov
33 Mikael Paajanen
36 Elias Peltonen
3 Timo Lekkermäki vaihdosta 46’
17 Ron Altschuler
20 Badr-Eddin Laouini
1Jussi Siltanen
3Tuomas Savinainen
4Eemeli Peltonen vaihtoon 54'
6Veli-Pekka Franssila vaihtoon 61'
7Jussi Rasva vaihtoon 54'
8Riku OrasC keltainen kortti 80'
10Jonne Keränen vaihtoon 51'
19Valtteri Uimonen
26Mika Kytöviita
28Antti Haavisto
30Jesse Tuominen
24Sami Koivula
9Tuomas Lehti vaihdosta 54'
20Verneri Uimonen vaihdosta 54'
22Tuomas Alanen vaihdosta 51'
23Markus Halme keltainen kortti 90+2' vaihdosta 61'
2 Joni Valkeeniemi
5 Toni Toijala
6 Amin Chouaib keltainen kortti 54’
8 Olli Kuusisto vaihtoon 46’
14 Jussi Kotilahti C
19 Roope Kostiainen
22 Majed Rashedi
24 Lari Hakanen
30 Samuel Bashmakov
33 Mikael Paajanen
36 Elias Peltonen
3 Timo Lekkermäki vaihdosta 46’
17 Ron Altschuler
20 Badr-Eddin Laouini