Kärkikamppailusta arvokas vieraspiste

06/05/2024 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue kohtasi sarjakärki FC Nokian Menkalan tekonurmella aurinkoisessa perjantai-illassa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun sarjassa kaikki kolme otteluaan voittaneena, ja Menkalassa nähtiinkin odotusten mukainen tasainen taistelu, joka lopulta päättyi pistejakoon molempien joukkueiden tehtyä yhden maalin. Tuloksen myötä joukkueet jatkavat tasapisteissä sarjan ainoina tappiottomina joukkueina. FC Nokia jatkaa sarjan kärjessä paremman maalieronsa ansiosta.

Naisten Kolmonen

1 – 1

  • Nokialla nähtiin tasainen kärkikamppailu, jossa TamU oli lopulta tyytyväisempi tasapeliin.
  • Molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista.
  • Tasatuloksen myötä kumpikin joukkue jatkaa tappiottomana.

Koko peli oli hieman hermostunutta ja vaikeutettiin omaa pelaamista aika paljon helpoilla virheillä. Ei ollut meidän parasta peliä, mutta se yksikin piste oli tärkeä.

- Kiira Kaivola
Maalivahti

Heti ottelun ensiminuuttien aikana TamU yritti rakennella peliä maltilla. FC Nokia oli kuitenkin tehnyt erinomaisen suunnitelman prässipeliinsä ja tiesi, miten tehdä TamUn pelin avaamisesta mahdollisimman haasteellista. TamU pyrki korkeasta prässistä huolimatta liikuttelemaan palloa linja kerrallaan, mutta Menkalan huomattavasti Pyynikin tekonurmea pidempi tekonurmi asetti vierasjoukkueelle hieman haasteita. Pallo liikkui ensimmäisellä jaksolla liian hitaasti, ja FC Nokia ehti ryhmittäytyä pallon alle kierrätyksien aikana.

TamU sai ensimmäisen jakson aikana pallon liikuteltua useampaan otteeseen kuudentoista alueen tuntumaan asti, mutta laukauksia ei juurikaan saatu aikaiseksi. Sinipaidoilla oli kiire viimeisen linjan murtamisessa, ja pallot karkasivat hyökkääjien ohi.

Sinipaidat hankaloittivat omaa peliään turhan paljon lukuisilla harhasyötöillä, joista nokialaiset pääsivät rakentelemaan vaarallisia vastahyökkäyksiä. Maalivahti Kiira Kaivola jatkoi jo edellisissä otteluissa nähtyjä varmoja otteitaan, ja torjui FC Nokian nopeiden vastahyökkäyksien viimeistelyyritykset.

Jakson ensimmäinen puolikas oli tamperelaisten hallintaa, mutta jakson edetessä FC Nokia otti pallonhallinnasta parempaa otetta Sinipaitojen pelin ollessa sekaisin. Taukovihellys pelasti Sinipaidat paineen alla ja tauolle siirryttiin 0–0-lukemissa.

Toiselle jaksolle FC Nokia nosti prässitasoaan ja pakotti TamUn nopeisiin hyökkäyksiinlähtöihin alakerrasta. TamU yritti purkaa prässin kaksi linjaa ohittavilla syötöillä. Peliä ei kuitenkaan pystytty jatkamaan ensimmäisen syötön jälkeen toivotulla tavalla ja FC Nokia sai käännettyä pelin takaisin kohti TamUn maalia keskialueella. Pelin painopiste pysyi Sinipaitojen puolustuspäässä lukuunottamatta yksittäisiä hyökkäystilanteita, joita TamU sai luotua.

Ottelun avausmaali nähtiin kotijoukkueen rangaistuspotkusta parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Tilanne lähti FC Nokian puolustuspäästä, jossa TamUn prässin epäonnistuttua joukkueen kenttätasapaino oli heikko. FC Nokia pääsi ylivoimahyökkäykseen viidellä kolmea vastaan, ja boksissa tapahtunut jalankopautus johti rangaistuspotkuun. Jenna Koskinen upotti pilkusta pallon ohi Kiira Kaivolan.

Vastustajan maali toimi TamUn pelaajille herätteenä, ja joukkue kaivoi taisteluilmettä takataskusta. Pelin painopiste siirtyi lähemmäksi keskialuetta, ja TamU sai luotua paremmin painetta myös FC Nokian puolustukseen.

Maalintekoon päästiin 76 peliminuutin kohdalla kulmapotkusta. Sinipaitojen erikoistilannemestari Johanna Heikkinen antoi sisäänpäin kierteisen kulmapotkun, jonka nokialaisten täysin vapaaksi taka-alueellle unohtama toppari Emilia Numminen upotti puskullaan verkon perukoille.

Peli jatkui 1–1-tilanteessa tasaisena, mutta FC Nokian johtomaali oli viimeisten viidentoista peliminuutin aikana lähempänä kuin TamUn maali. Sikäli yksi vieraspiste kärkikamppailusta maistui Sinipaidoille hyvin.

Myös maalivahti Kiira Kaivola näki yhden pisteen arvokkaaana saaliina.

”Koko peli oli hieman hermostunutta ja vaikeutettiin omaa pelaamista aika paljon helpoilla virheillä. Hienoa oli kuitenkin, että myös tässä pelissä jokainen jaksoi puolustaa ihan viimeiseen tilanteeseen asti. Ei ollut meidän parasta peliä, mutta se yksikin piste oli tärkeä”, Kaivola arvioi.

Seuraavaksi Sinipaidoilla on edessä odotettu matka Maarianhaminaan lauantaina 11.5. Tämän jälkeen vieraskiertue vie Lietoon lauantaina 18.5. ennen seuraavaa kotiottelua, joka pelataan Pyynikin urheilukentällä Apasseja vastaan lauantaina 25.5. klo 14.00.

Naisten Kolmonen

1 – 1

( 0 – 0 )

76′ Emilia Numminen

Yleisöä:

70′ Jenna Koskinen (rp)

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49