Kaksijakoinen ottelu päättyi selvään voittoon

05/03/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi varsin kaksijakoisen ottelun Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Pirkkahallissa maanantain harjoitusvuorolla pelatussa 2x40 minuutin ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla kentällä nähtiin pääasiassa vähemmän peliaikaa talven otteluissa saaneita pelaajia, ja nuoret ilvekset hallitsivat kenttätapahtumia hienoisesti. Toiselle jaksolle TamU teki jopa seitsemän vaihtoa, joiden myötä ottelun luonne muuttui täysin, ja lopulta Sinipaidat käänsivät 1–0-tappiolukemat ansaituksi 2–4-voitoksi.

Harjoitusottelu

2 – 4

Ensimmäisestä jaksosta ei paljoa kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Ottelun ensimmäisellä kympillä molemmissa päissä kärkipelaaja toki pääsi karkuun linjan taakse. Ensin Tommi Ala-Hakunin tilanne päättyi vetoon yli ilvesmaalin, ja sitten toisessa päässä hiukan vastaava karkumatka päättyi maalivahti Jani Rantalan vastaantuloon ja jalkatorjuntaan.

Tommi Ala-Hakuni karkaa puolittain läpi.

Jakson synkin hetki koettiin 25. minuutilla, kun Ilveksen Felix Suihko pelattiin helponnäköisesti karkumatkalle. Tällä kertaa Jani Rantalan vastaantulo ei päättynyt torjuntaan, vaan Suihko pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin vielä apuihin ehtineen toppari Ville Puustisen estelyistä huolimatta.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi kentällä kovimman kalustonsa, kun Berat Grabovci, Leroy Maluka, Santeri Salomaa, Verneri Uimonen, Mauno Sirén, Roope Kostiainen ja Elias Harala tulivat kentälle. Vain maalivahti Jani Rantala, topparit Ville Puustinen ja Antti Haavisto sekä keskikentän keskustan Radwan Moussa saivat jatkaa.

Berat Grabovci ja Leroy Maluka juonivat vapaapotkua.

Tämä muuttikin pelin luonteen välittömästi, ja heti toisen jakson toisella minuutilla Berat Graobovci tarjoili pienellä siirrolla pallon vetopaikkaan Leroy Malukalle kuudentoista rajan takana. Eleetön laukaus heilutti verkkoa ja peli oli tasan 1–1.

Pelin tempo oli vaihtojen ansiosta aivan eri tasolla kuin ensimmäisellä jaksolla, ja pelin hallinta siirtyi selkeästi Sinipaidoille. Johtomaaliakaan ei tarvinnut kauaa odotella, vaan Leroy Maluka iski toisen maalinsa kaukovedolla boksin kulmalta jo ennen kuin toista jaksoa oli pelattu varttiakaan.

Jakson puolen välin paikkeilla Ilveksellä oli tilaisuutensa vielä tasoittaa ottelu, mutta lopulta lukemat kääntyivät selvästi Sinipaidoille. Voittomaaliksi lopulta jääneessä 1–3-maalissa oli hiukan onneakin mukana. Verneri Uimosen keskitys löysi Radwan Moussan täysin vapaana boksissa. Maali näytti vääjäämättömältä, mutta kun Moussan laukaus epäonnistui, maalintekoon pääsikin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut Berat Grabovci, joka teki talvikauden helpoimman maalinsa siirtämällä pallon täysin tyhjään maaliin lähietäisyydeltä.

Berat Grabovci näkee Elias Haralan vapaana.
Elias Harala laukoo 1–4-johtomaalin.

Neljäs TamU-maali nähtiin vielä vajaa viisi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun pitkä hyökkäys päättyi tyylikkääseen suoritukseen maalin edessä. Berat Grabovcin syöttö Elias Haralalle ei tarjonnut mahdollisuutta suoraan vetoon, mutta haltuunotto ilmasta ja veto toisella kosketuksella johtivat 1–4-lukemiin.

Loppuminuuteilla myös Roope Kostiainen oli lähellä tuikata pallon pienehköstä kulmasta maalin takanurkkaan. Veto valui kuitenkin maalin ohi, ja maalipotkusta lähteneesä vastahyökkäyksestä Ilveksen Juho Heikkinen kävi vielä tuikkamassa loppulukemiksi 2–4.

Roope Kostiainen näkee vetonsa lipuvan ohi maalin.

Myös päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa heti, että ottelussa pelattiin kaksi täysin erillaista jaksoa. ”Ensimmäinen jakso oli luvalla sanottuna todella heikko, haluton ja ei missään nimessä logon arvoinen. Kentältä puuttui se kaikista tärkein eli sydän. ”Pusu” (Ville Puustinen) kantoi kapteenin nauhaa muiden kapteeneiden poissaollessa ja yritti omalla esimerkillään sytyttää muitakin. Etäisyydet, tiiviys, pallottoman liike ja pallon liike kaikki puuttuivat kentältä ja Ilves oli parempi joukkue ensimmäisellä jaksolla”, Mäkelä suomii.

”Lyhyt ja selkeä puhe puoliajalla sekä tehdyt vaihdot muuttivat pelin kuvan täysin. Kentällä näkyi se tasoero mikä joukkueiden välillä pitäisikin olla, mitenkään väheksymättä Ilvestä. Päin vastoin siellä tehdään hyvää duunia, mutta Kakkosen ja Kolmosen ero täytyy näkyä kentällä”, Mäkelä toteaa.

”Toinen jakso oli paljon parempaa kaikilla osa-alueilla. Uskallettiin pelata, puhua, liikkua ja sitä kautta peli yleensä aukeaakin. Toiseen jaksoon olen tyytyväinen. Erityismaininnat Pusulle ja Grabolle mahtavasta asenteesta. Jokainen voi ottaa mallia näistä herroista. Lisäksi Lee(roy Maluka) toi pallollisen pelaamisen kentälle ja myös kaksi maalia”, Mäkelä päättää

Seuraavan kerran TamU pelaa jo ensi sunnuntaina 11.3. Hämeenlinnaan Säästöpankki-areenalle siirretyssä ottelussa HJS:sää vastaan. Kakkosen kauteen valmistautuva nousijajoukkue tarjoaa sopivan tasonmittauksen ennen kuin Ykköseen noussut FC KTP laittaa Sinipaidat todelliseen testiin sunnuntaina 25.3. Pirkkahallissa.