Kakkosjoukkuelle tappio sarja­kauden avauksesta

25/04/2017
Otteluraportti

Kakkosjoukkue aloitti kautensa tappiolla, kun PP-70 oli Kaukajärven illassa parempi maalein 1–3 (1–2). Ensimmäisellä puoliajalla TamU oli pelissä mukana, mutta toisella puoliajalla paketti levisi totaalisesti ja PP sai mukaansa lopulta helpot avauspisteet sinipaitojen kustannuksella.

TamU-uutiskuva
Nelonen

1 – 3

Kotijoukkue lähti otteluun aiemmin edustusjoukkueessa pelanneita pelaajia kuhisevalla kokoonpanolla, josta löytyivät muun muassa paluun Sinipaitoihin tehnyt Tommi Lehtimäki sekä Veli-Pekka Franssila, Jonne Keränen, Timo Kauppinen, Tuomas Savinainen sekä pelikuntoon parin vuoden tauon jälkeen toipunut Jacin Dakkaki. Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta erittäin hapuilevaa, joskin kotijoukkue pyrki pelaamaan palloa vierasjoukkueen keskittyessä pitkiin palloihin, vastaiskuihin ja tiiviiseen puolustamiseen. Sinipaidat olivat ensimmäisellä puolikkaalla marginaalisesti enemmän pallossa, mutta puoliajan vei nimiinsä PP maalein 1–2.

Ottelun avausmaali nähtiin reilun 20 minuutin pelin jälkeen. PP sai sivuvapaapotkun noin 20 metristä, ja TamU-puolustuksen täydellisen nukahduksen keskeltä Pyry Haanpää pääsi viimeistelemään avausmaalin matalasta etutolpalle suunnatusta keskityksestä.

Tämän jälkeen kotijoukkue sai pallon kertaalleen tolppaan Jacin Dakkakin puolittaisella syöksypuskulla Ville Toivan keskityksestä. Pallo pomppasi sisätolpasta maalin eteen, mutta Dakkaki ei aivan ehtinyt omaan paluupalloonsa sen suuntautuessa kohti PP-maalivahtia.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Sinipaidat kuitenkin kuittasivat 1–1–tasoituksen kulman jälkitilanteesta. Lyhyen painostusjakson ja muutaman peräkkäisen kulman jälkeen PP:n purku suuntautui noin 20 metrissä odottaneelle Tuukka Juutilaiselle, joka nosti pallon puolivolleystä vasemmalla jalallaan maalin takanurkkaan.

Puoliajan viimeisen sanan sai kuitenkin sanoa PP 1–2–maalillaan. Sinipaidat hävisivät PP-maalivahdin pitkän avauksen jälkeisen pääpallon puolustusalueella, ja PP sai pelattua pallon kentän vasempaan nurkkaan. Nurkasta lähtenyt keskitys otti muutaman kimmokkeen maalin edustalla sekä sinisistä että punaisista pelaajista päätyen lopulta Joona Pohjoismäen ulottuville. Toppari Tuomas Hyrkkänen sai hieman jalkaansa Pohjoismäen laukauksen eteen, mutta pallo lipui maalissa pelanneen Henry Frimanin sormenpäitä hipoen maalin perukoille. Sinipaidat saivat vielä muutaman hyökkäysaihion puoliajan lopussa, mutta maaleja ei enää nähty.

Surkea toinen puoliaika

Jos ensimmäisen puoliajan peli oli hapuilevaa molemmilta joukkueilta, oli toinen puolikas Sinipaidoilta todella heikkoa, ajatuksetonta ja kuritonta puulaakipotkupalloilua. Syötöt päätyivät alituiseen vastustajan jalkoihin, kaksinkamppailuita hävittiin 100–0 tai niihin ei edes menty. Avauspeli oli täysin hukassa ja kahden tai kolmen kotijoukkueen eri pelaajan peräkkäisiä kosketuksia ei juurikaan nähty koko puoliajalla.

Puoliajan ainokaisen maalin teki noin 30 metristä lähteneen vapaapotkun jälkitilanteesta PP. Pitkä ja korkea keskitys leijaili puolustuslinjan yli ja päätyi lopulta Henry Frimanin käden kautta ylärimaan, josta se putosi suoraan aivan yksin jätetyn Muhammed Al-Itawan nenän eteen lähes maaliviivalle. Läpi pelin aktiivisesti pitkien pallojen perässä kirmannut PP-kärki ei tilanteesta erehtynyt ja viimeisteli ottelun loppulukemat 1–3.

TamU ei saanut toisella puolikkaallaan omaa peliään missään vaiheessa kulkemaan ja vierasjoukkue olisi hieman paremmalla tuurilla sekä ilman muutamaa Henry Frimanin hyvää torjuntaa kaunistella numeroita vielä useammalla maalilla.

Paljon työtä tehtävänä

PääValmentaja Mikko Jokela osasi odottaa vaikeaa sarja-avausta, mutta erityisesti toisen puoliajan otteet saivat hänet mietteliääksi. ”Ensimmäisellä puolikkaalla oltiin vielä pelissä mukana, mutta toisen puolikkaan täydellinen avuttomuus tuli hieman puskista. Kaikki sovitut asiat unohdettiin lähes totaalisesti ja erityisesti avaamispeli oli karmivaa. Myös pelistä huokunut tahdottomuus ja hengettömyys mietityttää kovasti. Sininen paita ei ansaitse tuollaista kohtelua”, Jokela suomii.

Kohtalaisen nimekkäästä nipusta huolimatta kotijoukkue jäi pelissä PP:n jalkoihin, mutta yksittäistä syytä Jokelalta ei vielä ottelun jälkeen löytynyt huonoon tulokseen. ”Olemme pelanneet kohtalaisen määrän harjoitusotteluita talven aikana, mutta joukkupeliä ei olla oikein päästy harjoittelemaan missään vaiheessa kunnolla. Vaihtuvuus on ollut suurta ja esimerkiksi eilisessä avauksessa suuri osa pelaajista on pelannut vain muutamissa otteluissa ja keskenään vieläpä eri peleissä”, Jokela pohtii.

”Kausi on nyt jo kuitenkin alkanut, joten yhteisen sävelen täytyy löytyä hyvin nopeasti. Nelosessa ei enää pärjätä kasana yksilöitä, vaan työ ja tulos täytyy tehdä joukkueena. Täytyy kuitenkin muistaa, että joukkueen hitsautuminen on vielä kesken ja suuri osa edustuksestakin tulleista pelaajista on ollut edellisen kauden lähes nollaminuuteilla, joten pelitatsin löytäminen ottaa aikansa”, Jokela analysoi.

Seuraava kakkosjoukkueen ottelu pelataan tulevana torstaina niin ikään avausottelussaan tappion kärsineen FJK:n vieraana. ”Molemmilla joukkueilla on varmasti suuri halu todistaa avausotteluiden tappioiden olleen vain käynnistymisvaikeuksista johtuvaa. Yritetään vielä saada muutamat reenit alle ennen peliä ja lähdetään kääntämään kelkkaa”, Jokela päättää.

Nelonen

1 – 3

( 1 – 2 )

37′ Tuukka Juutilainen

Yleisöä:

20' Pyry Haanpää
42' Juuso Pohjoismäki
75' Muhammed Al-Itawa