Kakkos­joukkue haastaa liiga­joukkue EIF:n tiistaina Pyynikillä

14/04/2024 TamU 2
Otteluennakko

Miesten kakkosjoukkueella kävi mojova arpaonni taannoisessa Suomen Cupin arvonnassa, kun kulhosta nousi vastustajaksi liigassa pelaava Ekenäs IF. Arpaonnea voi pitää sekä hyvänä että huonona. Liigajoukkuen kohtaaminen on tietenkin kutkuttavaa, mutta toisaalta toisenlainen arpa olisi antanut paremmat mahdollisuudet taistella pääsystä Suomen Regions' Cupiin, jonne selviytyy kahdeksan pisimmälle Suomen Cupissa päässyttä Kolmosen ja Nelosen joukkuetta. Joka tapauksessa kakkosjoukkue lähtee hakemaan vain voittoa, kun ottelu alkaa huomenna tiistaina klo 18.00 Pyynikin urheilukentällä.

TamU 2 – EIF

  • Pyynikillä nähdään todellinen David vastaan Goljat -kamppailu, kun Kolmosessa pelaava kakkosjoukkue haastaa liigajoukkueen.
  • Sinipaidoilla on alla hyvä talvikausi, kun taas EIF on kulkenut tappiosta toiseen ilman kotikenttää.
  • Liput otteluun maksavat 10 € / 7 €. Osta TamU-kaupasta.

Meillä on ollut hyvä talvi. Pelaajat ovat harjoitelleet sitoutuneesti ja harjoituksissa on ollut aina hyvin pelaajia.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Olemme saaneet mukaan paljon nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia, joilla sattuneesta syystä aika monella on tausta TKT:ssä, mutta on muualtakin tulleita.

- Jani Ristimäki
Valmentaja

Vastustajalla on paine avausmaalin tekemisestä. Pyynikin kenttä antaa meille parhaan mahdollisuuden voittaa, minkä mikään kenttä Tampereella voi meille antaa.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Tietyissä asioissa meidän pitää pystyä parhaimpaamme, mutta meidän ei pidä lähteä ylisuorittamaan tai yrittämään temppuja joita emme osaa, vaan meidän pitää tehdä perusasiat mahdollisimman hyvin.

- Jani Ristimäki
Valmentaja

Upea päästä pelaamaan kovempaa vastustajaa vastaan. Nyt on tulossa vastaan paras joukkue, jota vastaan olen päässyt pelaamaan. Hieno lähteä haastamaan, ja tätä varten sitä cuppia pelataan.

- Matias Stark
Kapteeni

TamU eteni Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle voittamalla ensimmäisen kierroksen ottelussa Ilveksen kolmosjoukkueen maalein 0–3 ja toisella kierroksella FC Kangasalan maalein 2–3. Molemmat vastustajat pelaavat Vitosessa, joten ottelut olivat Suomen Cupin sääntöjen mukaisesti automaattisesti vierasotteluita.

”Meillä on ollut hyvä talvi. Pelaajat ovat harjoitelleet sitoutuneesti ja harjoituksissa on ollut aina hyvin pelaajia”, kertoo päävalmentaja Markus Kopf.

Aiempien Suomen Cupin otteluiden tuloksissa näkyy Kopfin mukaan joukkueen uudistuminen talven aikana.

”Meillä on paljon uusia pelaajia, joten yhteispelin saaminen kuntoon on vaatinut aikaa ja vaatii sitä edelleen. Pikkuhiljaa pelaajat alkavat tuntea toistensa mieltymykset, mihin kukin tykkää juosta ja niin edelleen. Pelillisesti aiemmat cupin ottelut eivät olleet kovin hyviä, mutta tuloksen puolesta teimme sen mitä meiltä odotettiin”, Kopf toteaa.

Pelaajaliikenteen osalta moni on varmasti pannut merkille Ilves-Kissoihin siirtyneet eli Leevi Leinosen ja Niki Patjaksen. Myös mm. Ville Silvennoisen, Juha Unkurin ja Nuno Morgandinhon siirtymiset toisaalle ovat ilman muuta menetyksiä.

Samalla joukkueeseen on tullut paljon uusia pelaajia. Yhtenä vaikuttajana tähän on valmentajaksi mukaan liittynyt Jani Ristimäki, joka on tuonut mukanaan muutamia TKT:ssä viime kaudella pelanneita pelaajia. Kisatoverithan joutui harmillisesti luopumaan Kolmosen paikastaan, ja TamU on tarjonnut uuden kodin niin Ristimäelle kuin muutamalle pelaajallekin.

”Olemme saaneet mukaan paljon nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia, joista aika monella on sattuneesta syystä tausta TKT:ssä, mutta on muualtakin tulleita. Moni pelaaja on talvella saanut myös lisämotivaatiota päästyään mukaan edustuksen harjoituksiin”, Ristimäki toteaa.

Ristimäki ei kuitenkaan halua mennä liiaksi muutos edellä, sillä joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat olleet mukana jo useamman kauden.

”Meillä on vahva runko Matias Starkin, Ville Vähäsen, Pyry Virtasen ja monen muun johdolla.”

Yksi mukava paluumuuttaja on TPV:stä Sinipaitoihin palannut Nils Strömsholm. Toisena TamUn edustusjoukkueessakin pelanneena takaisin rinkiin on tullut Ristimäenkin mainitsema Pyry Virtanen, joka on mukana myös naisten edustusjoukkueen valmennustiimissä. Joukkueen kapteenina jatkaa niin ikään edustuksestakin jo kaudelta 2018 tuttu Matias Stark.

Ennen kaikkea muutos viime kauteen on se, että pelaajarinki on huomattavasti viime kautta laajempi, sillä sopimuksen kakkosjoukkueeseen on jo tässä vaiheessa tehnyt peräti 27 pelaajaa.

Päävalmentaja Markus Kopf on valmiina haasteeseen.

EIF:llä vaikea alkukausi

Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut Ekenäs IF ei ole saanut positiivista alkua debyyttikaudelleen, vaan se on hävinnyt ensin vieraissa IFK Mariehamnille ja sitten FC Hakalle. Myös talvella pelattu Liigacup sujui mollivoittoisesti, sillä tuloksena oli vain yksi voitto ja neljä tappiota, mikä jätti tammisaarelaiset lohkonsa viimeiseksi.

Yksi joukkueen alkukauden ongelmista on se, että sen kotikentällä on käynnissä työt sen saattamiseksi liigakelpoiseksi. Ainakin ensimmäisen kotiottelunsa EIF joutuukin pelaamaan evakossa Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla.

Joukkueen pelaajaluetteloa tutkaillessa listalta osuu silmään tamperelaiselle jalkapalloyleisölle ehkä tutuimpina niminä Salomo Ojala sekä Kalle Katz. Ojala pelasi juniorivuosinaan TKT:ssä ja on sen jälkeen edustanut pirkanmaalaisseuroja ennen Tammisaareen siirtymistä. Viimeiset vuodet Ojalalla menivät FC Hakassa, mutta tätä ennen hän pelasi useamman kauden TPV:ssä ja yhden kauden Ilves-Kissoissa. Katz puolestaan on pelannut Veikkausliigaa yhteensä kuuden kauden verran HJK:ssa, RoPSissa ja Ilveksessä.

Vaikka EIF:llä on liigajoukkueiden pienin pelaajabudjetti, pelaajamateriaali on luonnollisesti aivan eri tasolla kuin Kolmosen joukkueella. Eniten liigakokemusta on FC Hongasta siirtyneellä Lucas Kaufmannilla, Suurin osa EIF:n pelaajista on kuitenkin pelannut Tammisaaressa jo useamman kauden ajan, joten suuri joukko pelaajia on tehnyt tänä keväänä liigadebyyttinsä.

Pyynikin ihmettä hakemaan

Tampere United on liigajoukkuetta vastaan luonnollisesti selkeä altavastaaja. Toisaalta joukkueella ei ole mitään hävittävää, ja se voi lähteä Pyynikin urheilukentälle nauttimaan tilanteesta ilman sen suurempia paineita. Silloin mikä tahansa on mahdollista taivaankappaleiden osuessa kohdilleen.

”Odotamme tietenkin EIF:n olevan paljon meitä laadukkaampi joukkue, joten lähestymme peliä niin, että meidän on tehtävä oma työmme mahdollisimman hyvin. Meidän pitää täyttää aukot, juosta kovaa ja tuoda paras esityksemme pöytään, jotta meillä on pieni mahdollisuus”, Kopf arvioi.

”Vastustajalla on paine avausmaalin tekemisestä, ja silloin se on aina vaikeaa meitä vastaan”, Kopf muistuttaa.

Oman mausteensa ottelulle antaa Pyynikin urheilukentän kova ja pomppuinen postimerkki, joka on aiheuttanut yllätyksiä paljon alemmillakin sarjatasoilla pelaaville joukkueille. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia ovat tammisaarelaisten ensireaktiot kun he astelevat Pyynikin matolle.

”Pyynikin kenttä antaa meille parhaan mahdollisuuden voittaa, minkä mikään kenttä Tampereella voi meille antaa. Kentän pieni koko hyödyttää meitä. Kenttä on myös epätasainen, ja se on tässä pelissä meidän etu. Kenttä ei ole ainoa syy miksi meillä on mahdollisuudet tässä ottelussa, mutta se antaa pienen avun”, Kopf pyörittelee.

Markus Kopfin kommenteista kuuluu myös jalkapalloromantiikka.

”Pidän Pyynikin tunnelmasta puisine katsomoineen. Nyt edessä on vielä erityinen peli. Saksassa olen pelannut ystävyysotteluita ylimmän tason joukkueita vastaan, mutta Suomessa en ole koskaan pelannut tai valmentanut liigajoukkuetta vastaan. Odotan ottelua innoissani, ja toivottavasti paikalle tulee paljon yleisöä ja saadaan Pyynikille hieno tunnelma”, Kopf toivoo.

Myös Kopfin aisapari Jani Ristimäki on innoissaan haasteesta, ja näkee että on hyvä puhua nimenomaan liigajoukkueen haastamisesta.

”Liigajoukkueen vastaan tuleminen pitää käsitellä oikein niin, että ei ole paineita, vaikka tottakai niitä on, koska haluamme pelata hyvän pelin. Tilanne on näkynyt selvästi viimeisen kahden viikon harjoituksissa, eli cup-arvasta on saatu hyvä piikki tekemiseen”, Ristimäki kertoo.

”Peli lähtee tottakai nollasta nollasta ja pelataan yksitoista vastaan yksitoista, ei se sen kummempaa ole. Tietyissä asioissa meidän pitää pystyä parhaimpaamme, mutta meidän ei pidä lähteä ylisuorittamaan tai yrittämään temppuja joita emme osaa, vaan meidän pitää tehdä perusasiat mahdollisimman hyvin”, Ristimäki näkee.

Ristimäki toivoo kovaa kannustusta Pyynikille tiistaille.

”Toivottavasti Sinikaarti on vahvasti paikalla, ja samoin toki koko TamU-yhteisö. Olisi meidän pelaajille tärkeä tuki elämänsä matsiin”, Ristimäki sanoo.

Kapteeni Matias Stark on valmiina suuryllätykseen. Kuva: Jyri Haapanen

Joukkueen monivuotinen kapteeni Matias Stark odottaa haastetta innolla ja on valmis yllättämään Pyynikin oikuista tietämättömät tammisaarelaisvieraat. Myös Stark kertoo arvontatuloksen näkyneen heti joukkueen harjoituksissa.

”Heti arvonnan jälkeisissä reeneissä oli napsun verran kovempi tempo, ja ehkä jopa jossain hetkessä liikaakin intoa. Oli kiva nähdä, että kyllä siitä jengi syttyi”, kapteeni Stark kertoo.

”Upea päästä pelaamaan kovempaa vastustajaa vastaan. Nyt on tulossa vastaan paras joukkue, jota vastaan olen päässyt pelaamaan. Hieno lähteä haastamaan, ja tätä vartenhan cuppia pelataan”, kapteeni Stark toteaa.

Sinivihreällä seurayhteisöllä on tilaisuus antaa tukensa kakkosjoukkueelle.

”Tervetuloa kaikille vaan! Tulkaa mahdollisimman suurella joukolla katsomaan Pyynikin ihmettä”, Stark päättää.

Osta lippusi nyt

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä tiistaina 16.4. klo 18.00 alkaen. Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Alennusryhmiä ovat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Liput ovat myynnissä TamU-kaupassa.

Otteluun on vapaa pääsy miesten kakkosjoukkueen tukikausikortilla. Myös tukikausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa, ja niiden hinta on 20 €.

Pyynikin urheilukentällä yleisöä palvelevat anniskelualue ja grillipiste. Anniskelualueella on myynnissä Pyynikin Brewing Companyn ja Salama Brewingin juomia. Grillipisteeltä löytyvät tutut tuotteet Tapolan ja Vegemin makkaroista alkaen.

Lisäksi paikalla on Iron Pig Food, jonka tarjonnassa on maukkaita hampurilaisia, joita on aiemminkin saanut useasta Tampere Unitedin ottelusta.

Pyynikin urheilukentän portit ja palvelut aukeavat jo klo 17.00. Lippuja on myynnissä TamU-kaupan lisäksi myös stadionin sisäänkäynnillä F. E. Sillanpää kadulla. Tervetuloa Pyynikin sinivihreään cup-huumaan!

Suora ottelulähetys Ruudussa

Koska vastassa on liigajoukkue, ottelu näkyy automaattisesti myös Ruudussa. Suora lähetys alkaa jo klo 17.55.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49