Kakkosen päätös­kierroksella jättimäiset panokset EPS:n vieraana

06/10/2023 TamU
Otteluennakko

Kakkosen B-lohko saa arvoisensa huipennuksen lauantain päätöskierroksella, kun auki ovat niin lohkovoittaja, nousukarsintapaikat kuin toinen sarjasta putoajakin. TamU saattaa olla sarjan päättyessa parhaimmillaan kolmannella sijalla, mutta pahimmassa tapauksessa Sinipaidat voivat jäädä nousukarsintojen ulkopuolelle kuudenneksi. Nousukarsintapaikan sinetöimiseen TamUlle riittää piste lauantain ottelua isännöivää sarjakärki EPS:ää vastaan. Myös EPS:llä on ottelussa isot panokset, sillä se tarvitsee sarjan voittaakseen ja Ykkösliigan nousukarsintoihin päästäkseen vähintään tasapelin.

EPS – TamU

  • TamU taistelee nousu­karsintoihin pääsystä ja EPS sarjan voitosta.
  • Parhaimmillaan TamU voi päätyä jopa sarjan kolmanneksi, mikä toisi lähtö­kohtaisesti helpomman vastuksen nousu­karsinnoissa.
  • EPS tulee otteluun 10 ottelun voitto­putkessa, eikä se ole päästänyt yhtään maalia 5 viimeisessä ottelussaan.

Vastaan tulee erittäin hyvin puolustava joukkue, joka lähtee hyvin vastahyökkäyksiin. Voittoputken myötä itseluottamus ja henkinen puoli ovat varmasti siellä tapissa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tietysti olisi voinut helpompikin vastustaja tulla, mutta on tässä sarjakärkiä tullut kohdattua ennenkin, eli positiivisella fiiliksellä lähdemme reissuun.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere United pelasi viime perjantaina yhden kauden vahvimmista otteluistaan ja päihitti sarjakärjessä olleen FC Jazzin lukemin 2–1. Voitto olisi voinut parhaimmillaan jo varmistaa TamUlle nousukarsintapaikan, mutta kun kuudennella sijalla väijyvä Grankulla IFK voitti sunnuntaina omassa ottelussaan HJS:n, jää tulevalle lauantaille vielä roimasti jännitystä.

Sinipaitoja takaa ajava GrIFK matkaa lauantaina omaan otteluunsa FC Jazzin vieraaksi Poriin. Tämän ottelun voittamalla Jazz voi vielä nousta koko sarjan voittajaksi, jos TamU voittaa EPS:n, joten porilaisilla riittää varmasti paljon motivaatiota omassa ottelussaan. Kauniaislaisilla on toisaalta Porissa pakkovoiton paikka, jos he mielivät nousukarsintoihin. Jos Jazz voittaa tai Porissa päädytään tasatulokseen, TamU pysyy Granin edellä riippumatta Espoon ottelun tuloksesta. 

Sekä EPS:lle että TamUlle riittää lauantaina piste omien tavoitteidensa täyttämiseen. Jokainen joukkue lähtee voittamaan ottelunsa, mutta jos ottelun loppupuolella tilanne on tasan, ei kumpikaan välttämättä lähde yltiöpäisellä riskillä hakemaan voittoa. 

Kolme pistettä voisi kuitenkin nousta TamUlle arvoon arvaamattomaan. Jos Ilves-Kissat häviää lauantaina ja Atlantis ei voita omaa otteluaan, voi TamU voitolla nousta kolmanneksi, mikä luultavasti tarkoittaisi piirun verran helpompaa vastustajaa nousukarsintoihin. Myös neljäs sija voisi olla samalla tapaa arvokas.

Vastassa voittoputkessa viilettävä sarjakärki

TamUn lauantainen vastustaja EPS on vuonna 1970 perustettu seura, joka toimii erityisesti Espoonlahden alueella. EPS:n historiassa Kakkonen on seuran korkein sarjataso, jolle se nousi ensimmäistä kertaa kaudeksi 2019, joten lohkovoitolla espoonlahtelaiset varmistaisivat historiallisen nousun.

EPS porhaltaa kymmenen ottelun voittoputkessa, johon mahtuu voitot kaikista muista Kakkosen B-lohkon joukkueista paitsi TamUsta. Huiman syyskauden myötä espoolaiset ovat nousseet puskista lohkon kärkeen. EPS nojaa erityisesti kivikovaan puolustukseen, ja joukkue on päästänyt lohkon ylivoimaisesti vähiten maaleja. Edellisestä takaiskusta on vierähtänyt jo aikaa, sillä edellinen maali espoolaisten verkkoon tehtiin elokuussa Pallo-Iirojen vieraillessa Espoonlahdessa.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa tietää EPS:n vahvuudet.

”Vastaan tulee erittäin hyvin puolustava joukkue, joka lähtee hyvin vastahyökkäyksiin. Voittoputken myötä itseluottamus ja henkinen puoli ovat varmasti siellä tapissa”, Listenmaa tuumailee.

EPS:n hyökkäyspään kaksi syömähammasta ovat olleet kymmenen maalin Ville Kiiski sekä yhdeksän osumaa iskenyt Ayuub Ahmed-Nur.

Heinäkuussa TamU ja EPS kohtasivat Pyynikillä, jolloin TamU vei riemukkaan 2–0-voiton, kun Anton Bright ja Joonas Rantala viimeistelivät maalin mieheen kulmapotkun jälkitilanteista. Tämän ottelun jälkeen EPS onkin sitten voittanut kaikki kymmenen pelaamansa ottelua.

”Erittäin hyvä joukkue oli silloin jo vastassa. Heidän tilanteenvaihtopelinsä ei pienellä kentällä päässyt oikeuksiinsa, joten sikäli Pyynikin pieni kenttä palveli meitä. EPS on fyysinen joukkue, mikä toisaalta oli heille apuna pienemmällä kentällä.”

Voitto mielessä Espooseen

Vaikka piste riittäisi nousukarsintapaikan varmistamiseksi, ei TamU ole lähdössä hakemaan tasapeliä lauantain pelistä.   

”Voittoa lähdetään hakemaan kuten kaikissa muissakin peleissä. On niin vaikea lähteä hakemaan nolla-nollaa, joten mieluummin pelataan omaa peliä.”

Laitahyökkääjä Janar Georg on varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa lauantain pelistä. Lisäksi pitkäaikaisloukkaantuneiden Topias Järvelän ja Arttu Mätön lisäksi Biran Jeng ei ole käytettävissä. Kaikki muut pelaajat pyritään saamaan pelikuntoon. 

”Tässä kohtaa kautta melkein kaikilla on pientä vaivaa, joillakin enemmän ja toisilla vähemmän. Katsotaan ketkä kaikki saadaan parsittua kasaan.”

Kausi on kääntynyt loppusuoralle ja vastus ei viimeisen runkosarjan ottelun osalta ole helpoimmasta päästä, kun vastassa on vieraskentällä pitkässä voittoputkessa seilaava sarjakärki.

”Tietysti olisi voinut helpompikin vastustaja tulla, mutta on tässä sarjakärkiä tullut kohdattua ennenkin, eli positiivisella fiiliksellä lähdemme reissuun”, Listenmaa vakuuttaa.

Lauantaina on siis tiukat paikat, kun ratkeaa, jatkuuko kausi nousukarsinnoissa vai päättyykö Sinipaitojen taival tällä kertaa pettymykseen.  

”Vähiin käy ennen kuin loppuu. Toivottavasti saadaan lisäaikaa vielä pari viikkoa!”

Lähde mukaan Espoonlahteen

Ottelu pelataan lauantaina 7.10. klo 14.00 samalla kellonlyömällä kuin kaikki muutkin Kakkosen B-lohkon ottelut. EPS:n ottelutapahtuma Espoonlahden urheilupuistossa on hiukan askeettisista puitteista huolimatta laadukas, sillä ruokapuolesta vastaavat EPS:n oma buffet sekä Hodarikeisari. Täysi-ikäisille on myynnissä myös Espoon Oma Panimon tuotteita. Liput otteluun maksavat 5 €.

Kotiyleisö on lauantaina varmasti paikalla runsain joukoin ja elää ottelussa vahvasti mukana. Kauden mittaan Espoonlahdessa on nähty muutaman kerran jopa yli 500 hengen yleisömääriä, ja tämä lukema ylittyy varmasti myös lauantaina.

TamU tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Helppo tapa tulla mukaan on Sinikaarti bussi, johon voi tiedustella paikkoja yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49