Kakkosen kärki­kamppailu sunnuntaina Tammelassa

01/06/2024 TamU
Otteluennakko

Kakkosen B-lohkossa alkulohko tulee sunnuntaina puoleen väliinsä, kun kaikilla yhdellätoista joukkueeella tulee täyteen kymmenen ottelua. Tampere United pääsee sunnuntaihin herkullisista asemista, kun kaikki muut kärkijoukkueet hävisivät pelinsä keskiviikon kierroksella. Tammelan stadionilla vastaan tulevan FC Interin kakkosjoukkueen etumatka sarjan kärjessä kutistui kolmeen pisteeseen, joten parhaimmillaan TamU voi voitolla nousta jopa sarjan kärkeen, joskin se edellyttäisi epätodennäköiseltä kuulostavaa kolmen maalin voittoa. Sunnuntaina pelataan muutoinkin jännittävä ottelukierros, sillä kaikki muut lohkon joukkueet paitsi jo kymmenen ottelu täyteen saanut TPV ovat tulessa.

TamU – FC Inter 2

 • Pelissä on sarjan kärki­paikka, sillä TamU nousee voitolla tasa­pisteisiin sarja­kärki Interin kanssa.
 • Joukkueet kohtasivat aiemmin kaudella Suomen Cupissa, ja silloin varsinainen peliaika päättyi maalittomana.
 • Pyynikin Brewingin teema­ottelussa TamU-klubin valikoimassa on yli kymmenen eri Pyynikin olutta.

Haluan lukea peliä ja tilannetta, ja pyrin aina olemaan yhden askel edellä, koska on parempi reagoida liian aikaisin kuin liian myöhään.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Taha on pelannut tähän asti kaikki pelit joten siitä on iso palanen poissa, mutta kyllä me sen pystymme paikkaamaan.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Tampere Unitedin voittoputki on kasvanut jo neljän ottelun mittaiseksi, ja vaikka näitä edeltänyt ottelu oli tappiollinen, Sinipaidat on viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä tasoissa Interin kanssa. Turrkulaisten sarja on kuitenkin käänteinen, sillä heillä tappio on tullut viimeisestä ottelusta. Tätä ennen Inter otti peräti seitsemän peräkkäistä voittoa ja pelasi kaikkiaan kahdeksan sarjaottelua ilman tappiota.

Tätä taustaa vasten Interin keskiviikkoinen tappio oli yllätys, ja erityisen yllättävän siitä teki se, että vastustajana oli kohujoukkue Ilves-Kissat, jolle voitto oli vasta kauden toinen. Tammelaan onkin varmasti tulossa ärsytetty turkulaisnippu.

Toisaalta Tampere Unitedilla on hampaankolossa edellisestä ottelussa, sillä Inter oli TamUn vieraana Tammelassa jo huhtikuussa Suomen Cupin ottelussa, jossa vieraat ottivat jatkopaikan rankkareilla ottamallaan voitolla. Varsinaisella peliajalla ei silloin nähty yhtään maalia.

Sekä Tammerkoskessa että varmaankin myös Aurajoessa on edellisen kohtaamisen jälkeen virrannut runsaasti vettä, ja molempien joukkueiden pelissä on varmasti tapahtunut reilusti kehitystä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miltä voimasuhteen näyttävät näin alkusarjan puolivälissä.

Interin pelaajaluetteloa katsottaessa huomio kiinnittyy väistämättä ensimmäisenä numerolla 10 pelaavaan hyökkääjä Gezim Vocaan, joka on tehnyt yhdeksässä pelaamassaan ottelussa jo kaksitoista maalia. Toisaalta joukkueesta löytyy yksitoista muutakin maalintekijää, joten viimeistelyvastuu ei suinkaan ole ollut yksinomaan Vocan harteilla. Maalintekijätilaston kakkonen on tälläkin kaudella myös liigassa muutaman minuutin pelannut Otto Lehtisalo viidellä maalillaan.

Ainakin yksi muutos kokoonpanoon

Asetelma on joka tapauksessa herkullinen, sillä TamUlla on voitolla mahdollisuus nousta tasapisteisiin sarjakärjessä olevan Interin kanssa.

”Kärkipeli ja kotipeli – onhan se hieno homma kyllä”, kiteyttää päävalmentaja Tero Suonperä.

Edellisessä ottelussa EBK:ta vastaan kotijoukkue antoi pallonhallinnan SInipaidoille ilman suurempaa rimpuilua ja pyrki iskemään suoraviivaisesti vastaiskuilla, mutta Inter on vastustajana toista maata.

”Sunnuntaina tulee vastaan hyvin pallonhallinta­orientoitunut joukkue. Pelin luonne tulee olemaan hyvin erilainen, ja se saattaa näkyä pelaajavalinnoissa”, Suonperä ennakoi.

Tero Suonperältä on totuttu jo hänen ensimmäisten otteluidensa aikana näkemään nopeaa reagointia pelitilanteisiin. Tämä on näkynyt aikaisina vaihtoina ja taktisina muutoksina.

”Sunnuntainakin täytyy olla penkin hereillä. Haluan lukea peliä ja tilannetta, ja pyrin aina olemaan yhden askel edellä, koska on parempi reagoida liian aikaisin kuin liian myöhään”, avaa Suonperä ajatteluaan.

”Meillä on hyvä penkki, ja sitä kannattaa hyödyntää. Viisi vaihtoa on taktisesti meille tosi hyvä ase.”

Avauskokoonpanoon on automaattisesti tulossa yksi merkittävä muutos, sillä Taha Özcelik otti edellisessä ottelussa Espoossa kauden neljännen varoituksensa, ja on näin ollen pelikiellossa. Päävalmentaja Tero Suonperä ei näe vaikeana löytää uusi miehitys keskikentälle.

”Kyllä siinä on ihan selkeät vaihtoehdot, miten tässä tilanteessa mennään. Taha on pelannut tähän asti kaikki pelit joten siitä on iso palanen poissa, mutta kyllä me sen pystymme paikkaamaan, Suonperä vakuuttaa.

”Tämä on myös hyvä testi joukkueelle ja valmennukselle mahdollisuus nähdä myös muita vaihtoehtoja. Poissaolo pitää nähdä myös mahdollisuutena. Esimerkiksi kun Toni Toijala tuli kipeäksi Eero Lamberg nousi avaukseen ja teki kaksi maalia.”

Ottelu avauspotku nähdään Tammelan stadionilla sunnuntaina 2.6. klo 15.00, ja Tero Suonperä toivoo, että yleisö on suurin joukoin Sinipaitojen takana.

”Toivottavasti yleisö löytää taas hyvin paikalle. Joukkueessa on henki korkealla ja kaikki tekevät todella laadukkaasti töitä. Lähdetään tosissaan haastamaan sarjakärki ja voittamaan peli. Siihen yleisön tuki on tarpeen”, Suonperä päättää.

Pyynikin Brewingin teemaottelu

Sunnuntain kärkikamppailu on samalla Pyynikin Brewing Companyn teemaottelu. TamU-klubi aukeaa klo 13.00, ja siellä on tarjolla poikkeuksellisen laaja valikoima Pyynikin oluita:

 • Cascade Lager
 • Citra California Lager
 • Citra Zero
 • Linnainmaa Stout
 • Mandarina Lager
 • Mango Watermelon Milkshake IPA
 • Mosaic Lager
 • Mosaic Zero
 • PowerBeer
 • Pyynikin Lager
 • Rød Berliner Raspberry Wheat
 • Session IPA

TamU-klubille pääsee kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla ja VIP–lipulla. Kulku Salhojankadulla stadionin pitkän sivun keskellä sijaitsevasta VIP-siäänkäynnistä. Tarjolla on ilmaiseksi myös pientä naposteltavaa, ilmainen kahvi ja teetarjoilu sekä mahdollisuuus pelata erilaisia pelejä. Ennen ottelua klo 14.15 ohjelmassa on pelaajahaastattelu.

TamU-klubi on avoinna myös ottelun jälkeen, ja pian ottelun päättymisen jälkeen klubilla on haastateltavana päävalmentaja Tero Suonperä sekä ottelun paras pelaaja.

Liput otteluun

Stadionin pääsisäänkäynti Salhojankadun ja Ilmarinkadun kulmassa aukeaa klo 13.30. Samalla aukeaa myös stadionin lipunmyynti Ilmarinkadulla. Liput otteluun ovat myynnissä myös Lippu.fi-verkkokaupassa.

Liput pääkatsomoon (A-katsomo) maksavat 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn (D-katsomo) liput maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä.

TamU-klubi-liput maksavat 20 € aikuisilta ja 15 € alennusryhmiltä, ja istumapaikan saa valita vapaasti pääkatsomosta tai päädystä.

VIP-liput maksavat 70 €. Kausikortin hankkineilla tai muutoin tavallisen lipun jo ostaneilla on mahdollisuus päivittää matsipäivänsä VIP-tasolle 60 €:n hinnalla. VIP-tilaisuus alkaa klo 17.30. Katso lisätiedot: tampereunited.fi/vip

Kaikki tarvittavat tiedot järjestelyi3stä: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Ottelun selostaa Rasmus Junila.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49