17.2.2019

 
 

KaaPo pudotti Sinipaidat Suomen CupistaTampere Unitedin taival Suomen Cupissa p√§√§ttyi sunnuntai-iltana Pirkkahallissa, kun KaaPo haki niukan 0‚Äď1-voiton tiukan taistelun j√§lkeen. Ottelu ainoa maali n√§htiin ensimm√§isell√§ jaksolla, kun KaaPo p√§√§tti pitk√§n hallintajaksonsa hienoon maaliin. Tampere United paransi rutkasti pelaamistaan toiselle jaksolle, mutta silti hy√∂kk√§yspelaamista kuvasti tuskaisuus viimeisell√§ kentt√§kolmanneksella, ja varsinaiset maalipaikat j√§iv√§t minimiin aivan ottelun loppua lukuunottamatta. Kun tulosta ei tullut, Sinipaitojen talvi jatkuu harjoitusotteluiden merkeiss√§.

Pirkkahalliin oli saapunut mukavasti yleisöä seuraamaan kahden Kakkosen joukkueen cup-kohtaamista. Kummatkin joukkueet olivat voittaneet lohkonsa puhtaalla pelillä, ja nyt taisteltiin jatkopaikasta Suomen Cupin karsintavaiheen eli Kakkosen Cupin välieriin, jossa vastaan tulisi, myös TamUlle viime kaudelta tuttu JS Hercules Oulusta.

Topias Järvelä taisteli kärjessä täyden 90 minuuttia.

Ottelu lähti hieman tunnustellen liikkeelle, eikä vaarallisia hyökkäyksiä juurikaan nähty kummaltakaan joukkueelta ensimmäiseen 20 minuuttiin. Hiljalleen pelin edetessä KaaPo alkoi saada peliään entistä paremmin kokonaisuutena rullaamaan ja loi täten painetta kohti TamUn kenttäpäätyä. Erityisesti kaarinalaisten vasemman laidan tuulennopea juoksukone Aleksi Mäki alkoi päästä vauhtiin, ja hänelle pyrittiinkin pelaamaan toistuvasti palloa 1v1-tilanteisiin. TamUn oikea laitapuolustaja Ali Al-Fatli sai huomata, että luvassa olisi erittäin kiireinen iltapuhde Mäen kanssa. Mäki valitettavasti selviytyi voittajana laidallaan melkein jokaisessa tilanteessa ja pääsi näin terrorisoimaan Tampere Unitedin puolustusta jatkuvalla tahdilla.

Elias Harala taistelee kahden kaarinalaisen välissä.

Ensimmäisen jakson puolivälin täyttyessä TamU loi yhden koko pelin harvoista tilanteistaan iskien vastaan KaaPon hyökkäyksen jälkeen pelaamalla pallon kohti yksin kärjessä viilettänyttä Topias Järvelää. Pelin edetessä yhä paremmin kohdepelaajan rooliin sisälle päässyt Järvelä osoitti vahvuuksiaan eli pallon suojaamista, oivaa tekniikkansa ja pelisilmäänsä pudottamalla hienosti pallon Taavi Abruquahin juoksulinjalle. Abruquah oli kaventanut laidaltaan lähemmäs Järvelää eikä aikaillut, vaan ampui tulisesti peittämään tulleiden puolustajien välistä kohti KaaPon maalia. Veto suuntautui kuitenkin liian keskelle ja kaarinalaisten maalivahti Teemu Muurinen selvitti tilanteen ilman mainittavia vaikeuksia.

Taavi Abruquah ei ehdi oman vetonsa karoille.

Tämän jälkeen ensimmäisen jakson loppu olikin yhtä Kaarinan Poikien myllytystä. Vasemman laidan Aleksi Mäki alkoi saada lopullista niskalenkkiä vartijastaan Al-Fatlista, ja lopulta yksi näistä lukuisista samankaltaisista tilanteista johti ottelun voittomaaliin 27. minuutilla. Mäki murtautui jälleen väkisin vasemmalta laidaltaan ja jakoi herkullisen matalan pallon maalille. Tilanteeseen ehti ensimmäisenä Hans Honkasalo, jonka upea ohjaus leijasi TamU-maalin takanurkkaan ohi heittäytyneen Elias Alasen, jolla ei ollut mahdollisuuksia yltää torjuntaan tilanteessa. KaaPo sai ylläpidettyä johtoansa tauolle asti ilman ongelmia, sillä keskikenttä oli visusti vierailijoiden hallussa ja TamUn hyökkäyspelaaminen tukahtui alkuunsa liian helppoihin syöttöharhoihin ja vääriin valintoihin.

Arttu Mättö pelasi jälleen varman pelin topparina kapteeni Eetu Rahkolan rinnalla.

Pirteämpi toinen jakso

Toiselle jaksolle TamUn p√§√§valmentaja Mourad Seddiki reagoi tilanteeseen ja teki tarvittavia muutoksia vaihtamalla pelisysteemin klassiseen 4‚Äď4‚Äď2-muodostelmaan. Kent√§lle tulivat Unitedin uunituore hankinta Haris Ibrahimovic sek√§ Matias Stark. Ibrahimovic otti laitapelaajan paikan Elias Haralan, joka ei ollut kyennyt tukemaan Topias J√§rvel√§√§ piikiss√§ toivotunlaisesti. Stark puolestaan korvasi keskikent√§ll√§ Konsta Raittisen, jolla oli varoitus alla ensimm√§iselt√§ jaksolta. Toiseksi laituriksi siirtyi keskelt√§ Marcio Severino, joka oli ylemm√§n keskikentt√§pelaajan paikalla pahasti hukassa ensimm√§isen 45-minuuttisen. J√§rvel√§n rinnalle toiseksi hy√∂kk√§√§j√§ksi siirrettiin Abruquah. Uuden ryhmityksen mu√∂t√§ toinen jakso l√§htikin liikkeelle enemm√§n TamUn komennossa, mutta hallinta j√§i l√§hinn√§ n√§enn√§iseksi.

Haris Ibrahimovic toi toisella jaksolla säpinää kentälle.

Heti toisen jakson alussa pallo kuitenkin pomppi Tampere Unitedille suotuisasti Ibrahimovicin hienojen pyörähtelyjen jälkeen. Pallo ajautui boksin sisällä hyvään vetopaikkaan Taavi Abruquahille. Tällä kertaa Abruquah ei vetänytkään heti, kuten teki ensimmäisellä jaksolla vaan yritti siirtää pallon parempaan paikkaan, jolloin kaarinalaisten puolustus ehti kunnolla hätiin, ja lupaava tilanne kuivui täysin kokoon.

KaaPo pyrki toisella jaksolla iskemään vastaan TamUn hallitessa palloa, ja suurin osa näistä kontrauksista pyrittiin edelleen pelaamaan vasemmalta Aleksi Mäen kautta. Ensimmäisen jakson aikana Mäen mankelissa ollut Al-Fatli oli kuitenkin saanut tauon aikana juonen päästä paremmin kiinni, ja pystyikin puolustamaan Mäkeä vastaan monessa tilanteessa selkeästi paremmin.

Haris Ibrahimovic nousee laidalla.

Peli oli l√§hell√§ saada ratkaisun tuntua jo 56. minuutilla, kun yksi KaaPon vastahy√∂kk√§yksist√§ ‚Äď t√§ll√§ kertaa oikealta laidalta ‚Äď tuotti t√§ydellisen avopaikan TamUn maalille. Koko ottelun t√§h√§n asti Sami Ekmarkin nuhteessa ollut Juha-Pekka J√§√§skel√§inen onnistui kerrankin puijaamaan itsens√§ laidalta l√§pi ja l√§hetti erinomaisen matalan keskityksen takatolpalle. Siell√§ ottelun hahmo Aleksi M√§ki sai pallon kuitenkin k√§sitt√§m√§tt√∂m√§sti tolppaan TamUn maalin ammottaessa tyhjyytt√§√§n. T√§t√§ tilannetta lukuunottamatta TamU sai katkaistua KaaPon vastahy√∂kk√§ykset kerta toisensa j√§lkeen.

Ottelun lopulla TamU onnostui kehittämään vielä oman kirinsä. Ottelua oli jäljellä vajaat 20 minuuttia, kun TamU teki kolmannen vaihtonsa, ja kentälle pääsi monen jo avaukseenkin odottama Jere Remes. Hän korvasi kentällä erittäin vaikean ja vaisun iltapuhteen esittäneen Marcio Severinon. Remes toikin uutta virtaa kentälle heti ensimmäisillä kosketuksillaan. Valitettavasti myös moni Remeksen viimeisistä ratkaisuista hyökkäyskolmanneksella noudatti joukkueen päivän linjaa osoitteettomuudellaan, ja lupaavatkin hyökkäysaihiot jäivät näin hyödyntämättä.

Sami Ekmark tekopaikassa ottelun loppuhetkillä.

Kellon lähestyessä täyttä aikaa ja TamUn tuskaillessa maalitilanteiden luomisen kanssa, päävalmentaja Seddiki teki viimeisen peliliikkeensä nostamalla väkivahvan Sami Ekmarkin linjasta kärkeen. Loppuun Tampere United sai vihdoinkin haluamansa myllyn päälle ja vyörytti väkisin tilanteita KaaPon maalille.

Lähimpänä tasoitusta oltiin, kun Abruquah löysi hienosti juuri hyökkäykseen nostetun Ekmarkin taskusta. Tämä kääntyi salamannopeasti pitäen puolustajan takanaan ja pääsi laukomaan kohti maalia, mutta maalivahti Muurinen venyi jalkatorjuntaan. Lisäajan viimeinen tilanne tuli erinomaisen ottelun topparina pelanneen kapteeni Eetu Rahkolan rohkeasta ja ovelasta haastosta, josta hän vielä kerran sai toimitettua pallon maalin edustalle. Kunnon laukausta ei kuitenkaan saatu aikaan miesrykelmän keskeltä, ja samalla kun KaaPo purki tilanteen, soi ottelun erotuomarin pilli päättäen ottelun vierasjoukkueen maalin voittoon.

Ottelun viimeinen tilanne KaaPon maalilla.

Kommentit ottelun jälkeen

KaaPon voittoa ja cupin jatkopaikkaa voi lopulta pitää ansaittuna, kun katsoo pelin koko kuvaa. Tampere United ei saanut itsestään parastaan irti, ja erityisesti ensimmäinen jakso oli joukkueelle todella vaikea. Toisen jakson parempi ilme ei johtanut haluttuun tulokseen, vaan Unitedia vaivasivat samat vaikeudet kuin viime kaudella, eli viimeisen kolmanneksen peli oli huolimatonta ja tukkoista.

Cupista putoaminen näkyi pelaajien kasvoilla ottelun jälkeen.

P√§√§valmentaja Mourad Seddiki luonnehti ottelun haasteita odotetuiksi: ”Niin kun odotinkin, vastassa oli hyv√§ ja pelaava joukkue. He osasivat liikuttaa ja k√§ytt√§√§ palloa selke√§sti meit√§ paremmin.”

”Ensimm√§inen jakso oli meilt√§ todella huono. Olimme koko ajan pari askelta j√§ljess√§, pr√§ssi ei toiminut ja pallollisena oli liikaa harhasy√∂tt√∂j√§”, ruotii Seddiki. ”Toisella tehtiin pari vaihtoja, ja sit√§ kautta paransimme selv√§sti. Pelin lopussa meill√§ oli tilanteet tasoittaa, mutta ep√§onnistuimme niiss√§. Onnittelut Kaapolle jatkopaikasta!”

Tampere Unitedin talvi jatkuu harjoitusotteluiden merkiss√§. Ensi viikonlopulle aiottu peli JJK:ta vastaan on peruttu JJK:n taustayhti√∂n konkurssin my√∂t√§. Ottelukalenterissa on siis paljon tilaa ‚Äď tiedotamme seuraavista otteluista kun niit√§ on saatu sovittua.

 
 
Tampere Unitedin logo
0 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 1)

KaaPo logo

Yleisömäärä:
173

27' Hans Honkasalo

Yleisömäärä:
173

35 Teemu Muurinen
5 Teemu Tuominen
7 Rami Ojanperä vaihtoon 68’
13 Niklas Kuusio
14 Jani Jussila keltainen kortti 86’
15 Vili Ruuskanen
17 Juha-Pekka Jääskeläinen vaihtoon 59’
18 Mikko Valtanen
20 Hans Honkasalo vaihtoon 72’
21 Pyry Tenho
27 Aleksi Mäki
30 Riku Tanila
2 Atte Ekholm vaihdosta 68’
8 Aleksi Ojanperä vaihdosta 59’
10 Matias Salminen vaihdosta 72’
62Elias Alanen
2Arttu Mättö
3Sami Ekmark
4Topias Järvelä
5Eetu RahkolaC
6Taavi Abruquah
7Elias Harala vaihtoon 46'
16Marcio Severino vaihtoon 72'
20Verneri Uimonen
21Konsta Raittinen keltainen kortti 36' vaihtoon 46'
23Ali Al-Fatli
17Oskari Ikonen
8Mustafa Hussein Zada
10Haris Ibrahimovic vaihdosta 46'
18Jere Remes vaihdosta 72'
19Valtteri Uimonen
22Matias Stark keltainen kortti 89' vaihdosta 46'
27Nils Strömsholm
35 Teemu Muurinen
5 Teemu Tuominen
7 Rami Ojanperä vaihtoon 68’
13 Niklas Kuusio
14 Jani Jussila keltainen kortti 86’
15 Vili Ruuskanen
17 Juha-Pekka Jääskeläinen vaihtoon 59’
18 Mikko Valtanen
20 Hans Honkasalo vaihtoon 72’
21 Pyry Tenho
27 Aleksi Mäki
30 Riku Tanila
2 Atte Ekholm vaihdosta 68’
8 Aleksi Ojanperä vaihdosta 59’
10 Matias Salminen vaihdosta 72’