16.3.2019

 
 

Jere Remeksen hattu­temppu toi voiton paikallis­kilpailijastaTampere United palasi kuukauden mittaiseksi venyneeltä ottelutauolta voitokkaasti, kun Ilveksen kakkosjoukkue kaatui Kaupissa pelatussa ottelussa 2–3 (1–1). Ottelu oli samalla talven ensimmäinen ulkona pelattu ottelu. Ilves loi ottelussa hiukan enemmän hyökkäyksiä kuin TamU, mutta kun kotijoukkue sai tehtyä maalit vain kahdesta vapaapotkusta, Jere Remeksen hattutemppu riitti tuomaan voiton Sinipaidoille.

Ottelun ensimmäinen varttitunti pelattiin hienokseltaan kotikoukkue Ilveksen merkeissä, mutta Sinipaitojen puolustus sai pidettyä vastustajan poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Oikeastaan vaarallisin paikka syntyi pitkästä kaaripallosta. Maalivahti Sami Majan vastaantulo esti hyökkääjän läpiajon, mutta Majan potkaisema pallo pomppasi hyökkääjän selästä vielä Ilveksen pelattavaksi. Puolustus ehti kuitenkin hätiin, ja lopulta tilanteesta seurasi vain kulmapotku.

Pikku hiljaa myös Sinipaidat saivat paremmin pelistä kiinni. Esimakua saatiin jo hiukan ennen vartin täyttymistä, kun tuore sopimuspelaaja Aleksi Sainio pääsi laukomaan boksissa. Ilvesvahti kuitenkin torjui tulisen vedon eteensä. Parisen minuuttia myöhemmin verkko kuitenkin heilui. Silloin Sami Ekmarkin mainio keskitys vasemmalta laidalta löysi Jere Remeksen maalin edestä, eikä tämä erehtynyt ilvespuolustajan estelyistä huolimatta.

Maalin jälkeen peli jatkui tasapäisissä merkeissä, mutta Ilves kehitti vaarallisemmat tilanteet. Tasoitus oli lähellä toteutua heti ensimmäisestä hyökkäyksestä johtomaalin jälkeen, mutta veto viuhui niukasti takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin takaisku oli toistamiseen lähellä kun maalivahti Maja ja puolustuslinja eivät kommunikoineet oikein, ja tilannetta kärkkynyt hyökkääjä oli lähellä päästä kuittaamaan.

Lopulta takaisku koettiin vajaa kymmenen minuuttia ennen puolta aikaa. Tilannetta edelsi Matias Starkin räikeä rike muutama metri boksin ulkopuolella sen oikean nurkan läheisyydessä. Seurauksena oli keltainen kortti ja vaarallinen vapaapotku. Maalivahti Sami Maja oli vedossa hajulla, mutta ei yltänyt pysäyttämään sitä, ja näin peli oli tasan 1–1. Näissä lukemissa lähdettiin myös viettämään lyhyttä taukoa Kaupin viimassa ja lumisateessa.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi joukkueen kokeneesta kaartista Eetu Rahkolan ja Verneri Uimosen pois, ja tilaisuutensa saivat testimies Zec Ajdin sekä melko vähän talven mittaan peliaikaa saanut Niko Äkräs. Lisäksi Oskari Ikonen korvasi maalilla Sami Majan.

Liekö syynä pelaajavaihdot, mutta joka tapauksessa toisen jakson alku oli Sinipaitojen heikoin jakso pelissä. Ensimmäisen vartin aikana palloa ei juurikaan saatu tuotua kontrolloituihin hyökkäyksiin. Tunnin kohdalla tehtiin vielä kaksi lisävaihtoa, kun Elias Harala ja Marcio Severino korvasivat Taavi Abraquahin ja Matias Starkin. Stark tosin palasi kentälle hetkeä myöhemmin laitapuolustajaksi, kun Sami Ekmark pyysi vaihtoa.

Pian vaihtojen jälkeen TamU siirtyi johtoon pienen painostusjakson päätteeksi. Tilanteessa laitapuolustaja Nils Strömsholm tarjoili pallon maata pitkin boksiin, jossa Jere Remes pääsi viimeistelemään iltapäivän toisen täysosumansa.

Maalin jälkeen pelissä oli vaihe, jossa peli aaltoili nopeaan tahtiin päädystä toiseen. Molemmilla joukkueilla tuli useita tilaisuuksia iskeä, mutta vasta Konsta Raittisen loistosyöttö kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa vapautti hyökkääjän vapaaseen maalipaikkaan. Tälläkin kertaa tämä hyökkääjä oli Jere Remes, joka purjehti tyylikkäästi maalivahdin ohi ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Näin ottelu näytti ratkenneen 1–3-lukemiin ja Remeksen hattutemppuun.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut sovulla, vaan haki yhä hanakasti maalia. Lopulta yritys palkittiin lisäajan toisella minuutilla. Pelitilannemaalia ei Sinipaidat kuitenkaan tässä ottelussa suostuneet päästämään, vaan 2–3-kavennus syntyi Ilveksen avausmaalin tapaan vapaapotkusta. Parhaalta sektorilta lähtenyt veto painui maalin alanurkkaan hiukan helpon näköisesti, mutta tämä oli pelkkää kosmetiikkaa, sillä ottelun loppuvihellys soi ennen kuin peliä ehdittiin aloittaa uudelleen keskiympyrästä.

”Kokonaisuutena olen tyytyväinen peliin. Ajoittain meidän pallollisen pelaaminen oli melko hyvää. Annettiin taas peliaikaa muutamalle vähemmän pelanneelle pelaajalle, ja osa heistä on pelasi edukseen”, kommentoi päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun antia.

Seuraavan kerran TamU pelaa harjoitusottelun kahden viikon päästä lauantaina 30.3. Silloin matka vie Poriin FC Jazzin vieraaksi.

 
 
Ilves 2 logo
2 – 3

(1 – 1)

Tampere Unitedin logo

37' Ilves
81' Ilves

Yleisömäärä:
32

16' Jere Remes
66' Jere Remes
81' Jere Remes

Yleisömäärä:
32

 
1Sami Maja vaihtoon 46'
3Sami Ekmark vaihtoon 62'
5Eetu RahkolaC vaihtoon 46'
8Mustafa Hussein Zada
16Aleksi Sainio
18Jere Remes
20Verneri Uimonen vaihtoon 46'
21Konsta Raittinen
22Matias Stark keltainen kortti 36' vaihtoon 59' vaihdosta 62'
27Nils Strömsholm
28Taavi Abruquah vaihtoon 59'
17Oskari Ikonen vaihdosta 46'
2Zec Ajdin keltainen kortti 85' vaihdosta 46'
7Elias Harala vaihdosta 59'
10Marcio Severino vaihdosta 59'
15Niko Äkräs vaihdosta 46'