Jazzin kanssa väännettiin taas tasaisesti

20/03/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere United ja FC Jazz pelasivat sunnuntai-iltapäivällä Tammelan stadionilla kaksijakoisen ottelun, jossa nähtiin lopulta neljä osumaa. Osumista viimeinen tuli vasta ottelun viimeisellä sekunnilla, mutta sitä kannatti odottaa, sillä Taha Özcelik painoi kaukolaukauksen maalin yläkulmaan ja sinetöi ottelun loppulukemiksi 2–2 (0–1) peräti 302 katsojan iloksi. Sinipaitojen avausmaalin teki aiemmin kapteeni Anton Bright.


Harjoitusottelu

2 – 2

  • Joukkueet kohtasivat toisen kerran tänä harjoituskautena, ja jäälleen pelattiin tasaisesti.
  • Taha Özcelikin tasoitusmaali jätti hyvän tunteen ottelusta, vaikka parannettavaakin jäi.
  • Myös yleisömäärä 302 katsojaa lämmitti kylmässä talvipäivässä.

Aika kaksijakoinen ottelu. Jazz prässäsi ensimmäisen puoliskon myötätuulessa, ja me ei saatu palloa linjan taakse eikä päästy oikeastaan mihinkään.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Toinen jakso taas parantui syöttö­työskentelyn osalta, ja saatiin alotteita selustaan ihan hyvin. Hyökkäys­kolmanneksella oli edelleen vaikeuksia, mutta oli hyvä joukkuekin vastassa.

-

Olosuhteet Tammelan stadionilla olivat erityisen hyytävät, kun räväkkä tuuli piiskasi paikallaolijoita pikkupakkasessa. Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta varsinaisia maalintekotilanteita ei ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin nähty.

Nimenomaan kymmenen minuutin kohdalla Tampere Unitedin maalilla pelannut Joonas Immonen joutui taipumaan ensimmäisen kerran, kun lyhyen maalipotkun ja Jazzin kovan prässin seurauksena Hideyasu Tanaka pääsi laidalta murtautumaan rangaistusalueelle ja sijoittamaan pallon takakulmaan.

Tampere United joutui ajoittain vetäytymään ensimmäisellä jaksolla todella syvälle Jazzin pyörittäessä peliä varsin vapaastikin keskialueella. Vaarallisin tilanne syntyi kuitenkin kulmapotkusta 24 minuutin kohdalla, kun Jazz-pelaaja pääsi puskemaan taka-alueelta varsin vapaasti kohti kotijoukkueen maalia. Maalivahti Immonen kuitenkin tämän takaiskun esti hyvällä torjunnallaan.

Jazz sai ensimmäisellä jaksolla lukuisia kulmapotkuja.

Ensimmäisen jakson maalipaikat jäivät kuitenkin kokonaisuudessaan vähiin. Jazz pääsi muutamaan otteeseen laukomaan kauempaa rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta laukaukset viuhuivat reilusti ohi maalin. Tauolle mentiin tilanteessa 0–1.

Heti toisen jakson alussa nähtiin Jazzin tähtipelaaja Firminon ainoa anti sunnuntain ottelulle, kun brasilialaishyökkääjä löi kyynärpäällään törkeästi TamU-kapteeni Anton Brightia naamaan. Selkeän punakortin arvoinen suoritus jäi kuitenkin ottelun erotuomaristolta huomaamatta. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Bright taklasi Jazz-hyökkääjää rangaistusalueen sisällä rangaistuspotkun arvoisesti, ja Takaya Sasaki laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin ja tilanteeksi 0–2.

Sinikaarti valtasi jälleen päätykatsomon. Etualalla juoksukilpailussa Verneri Maunuksela.

Tämä toimi ottelussa myös tietynlaisena käännekohtana, sillä toisen takaiskun jälkeen vihreissä pelannut kotijoukkue alkoi saamaan syöttöpeliään kuntoon ja painetta vastustajan päätyyn. Paras tilanne nähtiin noin tunnin pelin jälkeen, kun hyökkäyksessä rajusti töitä tehnyt Matias Sarlin pudotti pallon vaihdosta sisään tulleelle Toni Toijalalle. Tämä laukoi suoraan ilmasta terävästi kohti Jazzin maalia vahtinutta Rasmus Simulaa, joka sai torjuttua laukaiuksen vain vaivoin.

Ottelu kerkesi vanhentua 76 minuuttia, kun hyvän ottelun laidalla ravannut Eric Bullock hankki kulmapotkun. Vaihdosta sisään tullut Juho Heikkinen laittoi pallon takatolpalle, josta Anton Bright nikkasi pallon maaliin ja tilanteeksi 1–2.

Paine jatkui ja erityisesti kulmapotkuja tuli liukuhihnalta. Lähimmäksi pääsi Jonne Koistinen jälleen Juho Heikkisen antamasta kulmapotkusta, mutta Koistisen pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä myös Heikkinen pääsi itse yrittämään, mutta laukaus ei aiheuttanut Jazz-maalivahdille ongelmia.

Edellisessä ottelussa neljä maalia tehnyt Toni Toijala päästettiin irti toisella jaksolla.

Ottelu vaikutti jo ratkenneen, kun lisäajan toisella minuutilla Jazz pääsi virittelemään vielä vapaapotkua. Vieraat kuitenkin luopuivat pallosta hieman hövelisti antaen kotijoukkueelle mahdollisuuden hyökätä.

Lisäajan kolmannelle minuutille siirryttäessä Juho Heikkinen toimitti vapaapotkun vastustajan rangaistusalueelle, josta purkupalloon pääsi keskikentän kapellimestari Taha Özcelik. Kaukaa rangaistusalueen takaa lähtenyt upea laukaus leijui vastustamattomasti riman kautta maalin perukoille tasaten ottelun. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi kosketukseksi.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli jokseenkin tyytyväinen ottelun tulokseen.

”Aika kaksijakoinen ottelu. Jazz prässäsi ensimmäisen puoliskon myötätuulessa aika hyvin ja meidän syöttötyöskentely oli saamatonta. Me ei saatu palloa linjan taakse eikä päästy oikeastaan mihinkään”, Listenmaa manasi avausjaksoa.

”Toinen jakso taas parantui syöttötyöskentelyn osalta, ja saatiin alotteita selustaan ihan hyvin. Hyökkäyskolmanneksella oli edelleen vaikeuksia, mutta oli hyvä joukkuekin vastassa. Erikoistilanteista raavittiin ne kaksi maalia ja sikäli tasapeliin voi olla tuloksen osalta tyytyväinen”, Listenmaa summaa.

Tampere Unitedin viimeinen harjoitusottelu ennen Kakkosen sarja-avausta pelataan Pallo-Iirojen vieraana Raumalla lauantaina 23.3. klo 12.00. Yästä ottelusta lähdetään hakemaan viimeistä silausta kohti sarjapelejä.

Kakkonen aloitetaan sunnuntaina 7.4. klo 13.00 kotona Tammelan Stadionilla, jonne vastustajaksi saadaan VJS. Liput otteluun ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi-verkkokaupassa. Lippupisteessä ovat myynnissä myös TamU-klubi-liput ja VIP-liput.

Osta kausikorttisi nyt!

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Harjoitusottelu

2 – 2

( 0 – 1 )

77′ Anton Bright
90+3′ Taha Özcelik

Yleisöä:
302

10′ Hideyasu Tanaka
52′ Takaya Sasaki (rp)

Yleisöä:
302

30 Joonas Immonen
3 Jonne Koistinen
4 Verneri Maunuksela
7 Julius Stenroos 66'
8 Jani Alaperä
9 Eric Bullock
10 Matias Sarlin
11 Eero Lamberg 72'
13 Anton Bright C
17 Taha Özcelik
22 Toni Paukkeri 46'
2 Niklas Kjellbäck
5 Atte Jokinen 72'
6 Miika Havantola
20 Juho Heikkinen 66'
35 Toni Toijala 46'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49