Inter oli vahvempi kärki­kamppailussa

04/06/2024 TamU
Otteluraportti

Kakkosen B-lohkon kärkikamppailu Tampere Unitedin ja FC Interin kakkosjoukkueen välillä päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 1–3 (0–1). Ensimmäisellä jaksolla TamU oli niskan päällä, mutta kun paikoista ei saatu sisään, vastustaja rokotti jakson viime minuuteilla. Toni Toijalan toisen jakson kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun pisteet matkasivat Turkuun.


Kakkonen

1 – 3

  • Inter osoittautui kovimmaksi tällä kaudella kohdatuksi joukkueeksi.
  • Ensimmäisellä jaksolla TamUlla oli tilaisuudet mennä johtoon, ja Interin johtomaali tuli pahimpaan mahdolliseen paikkaan aivan jakson loppuun.
  • Toisella jaksolla TamU ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle.

Maalia edeltänyt tilanne ei mennyt tuomarilta ihan putkeen, mutta turha sitä liikaa on selitellä, koska meillä oli itsellä monta mahdollisuutta purkaa pallo pois.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Toisella jaksolla etäisyydet kasvoivat liian isoiksi, eikä meidän syöttöpeli ja kentän täyttäminen ollut enää niin hyvällä tasolla.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Avauspeli olisi voinut toimia paremminkin. Tuntuu, että jäin vähän yksin välillä eikä meillä ollut oikein tukea tarpeeksi lähellä.

- Toni Toijala
Hyökkääjä

Reippaan kesäsateen raikastamaan Tammelaan saapui sunnuntai-iltapäivänä reilu 700 katsojaa seuraamaan Kakkosen kärkijoukkueiden välistä ottelua.

TamU rakensi ensimmäisen hyvän maalitilanteen jo ottelun kolmannella minuutilla. Juho Heikkinen pääsi keskittämään laidasta, ja Eric Bullock oli aivan vapaana maalin etukulmalla. Laukaus nousi harmittavasti yli maalin, ja näin nopea avausosuma jäi syntymättä.

Juho Heikkinen tarjoili useita hyviä palloja hyökkääjille.

Inter otti ottelun hallinnan itselleen alkuminuuteista lähtien, mutta TamUn kolmen topparin linjaan ryhmittynyt puolustus ja viimeisenä lukkona maalivahti Joonas Immonen pystyivät peittämään vastustajan viimeistely-yritykset.

Seuraavan kerran Sinipaidat oli lähellä maalintekoa, kun reilun 20 minuutin pelin jälkeen Juho Heikkisen kulmapotku löysi takatolpalle hiipineen Anton Brightin pään. Kapteenin pusku suuntautui oikeaoppisesti maan kautta kohti maalin alakulmaa, mutta lopulta pallo livahti niukasti ohi maalin.

Jonne Koistinen luuti keskimmäisenä topparina.

Puolen tunnin kohdalla TamU oli äärimmäisen lähellä ottelun avausmaalia, kun Joonas Rantala ryöväsi pallon keskialueella ja syötti Toni Toijalan vapaaseen paikkaan boksissa. Kotikatsomon harmiksi Toijalan viimeistely kolahti pystytolpan sisäpinnasta takaisin kentälle, ja ottelu säilyi maalittomissa lukemissa.

”Meillä siinä prässi toimi hyvin ja saatiin katko. Se oli ihan hyvä liike, mutta ei vaan mennyt sisään. Jotenkin tää oli päivän sana, että ei vaan mennyt sisään”, Toijala kommentoi tilannetta.

Toni Tojala pääsi TamU-pelaajista parhaille tekopaikoille.
Toni Toijala hakee laukausta.

Tampere Unitedilla oli jakson lopussa vielä pari puolittaista paikkaa, mutta mitään erityisen vaarallista näistä ei saatu aikaan. Inter 2 pystyttiin pitämään varsin hyvin pois maalintekopaikoista aivan ensimmäisen jakson viimeisille minuuteille asti.

Ensin päätuomari Osman Mohammadi näki pallontavoittelutilanteessa Anton Brightin rikkoneen kortin arvoisesti. Hyvästä paikasta annettu vapaapotku suuntautui TamUn muuriin, mutta jatkotilanteesta Immonen joutui torjumaan pallon päätyrajasta yli.

Tuomarin ratkaisut ennen Interin avausmaalia menivät tunteisiin.
Interi vapaapotku käynnisti tapahtumasarjan, joka johti takaiskumaaliin.
Joonas Immonen työntää pallon kulmapotkuksi.

Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui Interin maaliruisku Gezim Vocalle, jonka viimeistely oli vastustamaton. Hyökkääjän kauden maalisaldo nousi jo kolmeentoista, ja niin tauolle mentiin lukemissa 0–1.

”Se maalia edeltänyt tilanne ei mennyt tuomarilta ihan putkeen. Ensin Toijalaa rikottiin, ja sitten Bright ei rikkonut. Mutta turha sitä liikaa on selitellä. Meillä oli itsellä monta mahdollisuutta purkaa pallo pois”, kommentoi päävalmentaja Tero Suonperä maaliin johtaneita vaiheita.

Joonas Rantala joutui antautumaan Gezim Vocan vedolle.

Suonperä näki ensimmäisessä jaksossa kuitenkin paljon hyvää:

”Meidän pelin rakenne oli vastustajan maaliin asti tosi hyvä, ja saatiin hyviä paikkojakin. Alussa oli se Bullockin tilanne, ja sitten oli Toijalan sisätolppa, ja sitten oli pari laukausta niukasti ohi maalista. Lisäksi oli varmaan kolme läpiajoa, jotka me missattiin, koska se viimeinen syöttö oli huono. Vastustaja oli kuitenkin terävämpi, ja laittoi pallon maaliin, kun paikka tuli”, näki Suonperä ensimmäisen jakson.

Toinen jakso ei tuo palkintoa

Kotijoukkue otti tauolla pari vaihtoa, kun Eric Bullock ja Eelis Korhonen tekivät tilaa Eero Lambergille ja Janar Georgille. Ensimmäisenä iski kuitenkin Inter.

Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Inter käänsi nopeasti keskialueen harhasyötöstä. Kahdella syötöllä Anton Aaltonen oli maalipaikassa, ja kun laukaus suuntautui tarkasti taka-alanurkkaan, yhtäkkiä vierasjoukkue oli jo kahden maalin johdossa.

Jonne Koistinen puolustaa.

TamU ei kuitenkaan antanut periksi, ja kavennus nähtiin jo muutaman minuutin päästä. Toni Toijala haisteli laidalla Inter-puolustuksen lyhyeksi jääneen syötön, eteni ryminällä keskelle vetopaikkaan ja upotti pallon tarkasti maalin alakulmaan.

”Meillä oli siinä aika hyvä prässi, ja sitten vastustajalle tuli vähän huono syöttö, jonka pääsin katkaisemaan. Tein siinä boksissa pienen feikkihämyn ja siitä sitten vasurilla takakulmaan. Kun ekalla puoliajalla pallo tuli ulos tolpasta, tämä meni sitten sisään tolpan kautta”, maalintekijä kertasi.

Heti maalin jälkeen tilanne vaikutti ihan toiveikkaalta. Aikaa oli jäljellä yli puoli tuntia, ja varsinkin erikoistilanteista saatiin ihan kelvollista painetta vastustajan boksiin.

Joonas Rantala puolustustöissä.

Lisää hyökkäysvoimaa kentälle haettiin myös vaihtojen kautta. Matias Sarlin toi Juho Heikkisen tilalle suoraviivaisemman vaihtoehdon ja Erkka Helmisen tilalle kirmannut Julius Stenroos lisää juoksuvoimaa ja juonikkuutta.

Inter kuitenkin puolusti huolellisesti, ja TamUn vaaralliset maalipaikat jäivät lopulta vähiin. Kun kotijoukkue ei onnistunut tasoittamaan, Interin Juuso Enbuska kävi minuuttia ennen täyttä peliaikaa kuittaamassa ottelun lopullisesti ratkaisseen osuman.

”Toisella jaksolla etäisyydet kasvoivat liian isoiksi, eikä meidän syöttöpeli ja kentän täyttäminen ollut enää niin hyvällä tasolla. Tuli jotenkin kiire, kun me jäätiin häviölle. Ei peli pysynyt täysin kasassa, vaikka sitä koitettiin painottaa”, päävalmentaja Suonperä summasi.

Suonperä ja Toijala näkivät hyvääkin

”Kauden paras joukkue tähän mennessä oli vastassa ehdottomasti. Niillä on hyvin organisoitu ryhmä ja hyviä yksilöitä. Mun mielestä meilläkin oli ihan hyvää tekemistä tänään. Pitkiä jaksoja me oltiin jopa parempia, mutta maalit teki vastustaja”, Toni Toijala tuumi ottelun jälkeen.

Interin prässin alla kotijoukkue heitti aika paljon pitkää palloa Toijalalle.

”Avauspeli olisi voinut toimia paremminkin. Tuntuu, että jäin vähän yksin välillä eikä meillä ollut oikein tukea tarpeeksi lähellä. En tosin itsekään ihan kaikkia palloja voittanut tänään”, Toijala analysoi.

Tappio tuntui Julius Stenroosista raskaalta.

Päävalmentaja Tero Suonperä näki joukkueen välisen eron viimeistelyssä ja oman rangaistusalueen puolustamisessa.

”Tottakai voitto oli tavoite kotiyleisön edessä, ja mun mielestä meillä oli periaatteessa realistiset mahdollisuudet siihen. Mutta peli ratkeaa bokseissa, ja Inter oli molemmissa bokseissa kliinisempi. Se on lopulta niin yksinkertaista, että vastustaja teki kaksi maalia enemmän kuin me ja voitti pelin. Täysin voitettavissa oleva peli, mutta ei ihan sitten ansaittu niitä pisteitä kuitenkaan”, Suonperä harmitteli.

Suonperän mukaan oli selvillä, miten Interiä voidaan haavoittaa, ja hetkittäin se onnistuikin.

”Tiedettiin ihan tosi tarkkaan, miten vastustaja prässää, ja tiedettiin missä ne tilat on. Interin laitapakit pelaa tosi ylhäällä, ja me tiedettiin, että siellä on topparien ja laitapakkien välissä isoja tiloja. Samaten meidän ’kymppitaskuissa’ oli isoja tiloja, ja me pystyttiin ekalla puoliajalla pelaamaan nopeasti heidän prässin läpi tai sitten tultiin semmoisella puolipitkällä sinne tyhjiin tiloihin”, Suonperä analysoi.

Kehityskohteetkin olivat varsin selvinä päävalmentajan mielessä:

”Oli liian kiire pallon kanssa, ja se menee osin omaankin piikkiini. Meidän hallinta on ollut vähän hidasta, ja mä oon halunnut tuoda siihen nopeutta.”

”Siinä vaan käy helposti niin, että siellä on liiankin vahvasti se ajatus, että mennään koko ajan eteenpäin. Palloon tullaan vähän yliaggressiivisesti ja kun voisi antaa ihan kevyen syötön, se sitten helposti karkaa. Prosessi on vielä vähän vaiheessa, että opitaan tunnistamaan, kuinka voimakas syöttö mihinkin tilanteeseen valitaan.”

Seuraavaksi VJS:n vieraaksi

Tampere Unitedin kausi jatkuu seuraavaksi Vantaan Jalkapalloseuran vieraana. VJS kohdataan alkaneen viikon lauantaina klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Toni Toijalan mukaan peliin ei kuitenkaan tarvita mitään suuria muutoksia, vaan vain laatua päivittäiseen tekemiseen.

”Meidän pitää vaan jatkaa samalla lailla. Jos ei meitä lasketa, Inter on sarjan ylivoimaisesti kovin joukkue. Jos me pelataan samanlainen peli, mitä me tänään pelattiin, se tuo kyllä useimmiten kolme pistettä”, Toijala kiteytti.

SInikaartin bussissa Vantaalle on vielä paikkoja vapaana, ja niitä voi tiedustella yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

Seuraavan kotiottelun TamU pelaa jo keskiviikkona 12.6. klo 19.00 Tammelan stadionilla. Manse Pride -viikon ottelussa vastaan asettuu FC Honka. Liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa.

Kakkonen

1 – 3

( 0 – 1 )

53′ Toni Toijala

Yleisöä:
713

45+1′ Gezim Voca
49′ Anton Aaltonen
88′ Juuso Enbuska

Yleisöä:
713

1 Joonas Immonen
3 Jonne Koistinen
4 Jani Alaperä 90' +1
13 Anton Bright C 44'
15 Joonas Rantala 89'
16 Erkka Helminen 79'
20 Eric Bullock 46'
22 Toni Toijala
24 Arttu Mättö
25 Eelis Korhonen 46'
30 Juho Heikkinen 79'
33 Roope Järvinen
7 Julius Stenroos 79'
9 Janar Georg 46'
11 Arttu Raittinen
21 Eero Lamberg 46'
23 Matias Sarlin 79'
29 Verneri Maunuksela 89'
13Aati Marttinen
3Oliver Kangaslahti
4Mikke Louhela
6Joel Vainionpää
8Tuukka Pahkala
10Gezim Voca C
16Djoully Nzoko 73'
26Otto Lehtisalo 73'
28Anssi Lehtonen 79' 69'
30Valentin Purosalo
32Anton Aaltonen 90' 63'
12Oscar Sillanpää
19Joona Hämäläinen
20Juuso Enbuska 73'
21Valter Enberg 73'
23Lauri Hulkkonen
27Bämo Ahmadi 90'
34Ricardo Giler 79'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49