Historiallinen kohtaaminen TPV:n kanssa Suomen Cupissa

24/04/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkue osallistuu tällä kaudella toista kertaa Suomen Cupiin, ja saa vastaansa heti toisella kierroksella paikallisvastustaja TPV:n. Maukas arpa on herättänyt innostusta niin joukkueen sisällä kuin seurayhteisössä laajemminkin, sillä ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen virallisessa ottelussa. Pyynikin urheilukentälle toivotaankin torstaina saapuvan ennätysmäärä yleisöä. Liput otteluun maksavat kaikilta katsojilta viisi euroa, ja sen ostaminen on erinomainen tapa antaa tuki naisten edustusjoukkueelle. Otteluun pääsee myös TamU-naisten tukikausikorteilla, jotka maksavat 20 €. Sekä pääsyliput että tukikausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa.

TamU – TPV

  • Kolmosessa pelaava TamU ja Kakkosessa pelaava TPV kohtaavat ensimmäisen kerran virallisessa ottelussa.
  • TamU on aloittanut sarjan kahdella voitolla, kun taas TPV ei ole vielä aloittanut sarjakauttaan.
  • Liput otteluun maksavat 5 € ja ovat myynnissä TamU-kaupassa.

Joukkue on harjoitellut hyvin ja noudattaa pelitapaa oikealla tavalla 90 minuuttia. Aistin joukkueessa sellaisen hengen, että kaikkia pelejä lähdetään aina voittamaan, oli vastassa sitten kuka vaan.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TPV on pelannut edellisen kerran naisten Suomen Cupissa kaudella 2016, jolloin se pelasi tiensä 16 parhaan joukkoon. Joukkue on pääasiassa pelannut Kakkosessa, mutta kaudet 2017 ja 2018 joukkue pelasi Ykkösessä. Tuon ajan joukkueesta pelaavat edelleen TPV:ssä Essi Vilonen ja Niina Huotari.

TPV oli kaudella 2021 periaatteessa lähellä nousta takaisin Ykköseen. Paltsarit olisi päässyt karsimaan noususta, mutta se kieltäytyi nousukarsintoihin osallistumisesta – onhan naisten Ykkönen erittäin kallis sarja pelata. Ratkaisu näytti ulkoa katsoen säteilevän kauteen 2022, jolloin TPV ratkaisi sarjassa säilymisen vasta aivan kauden viimeisissä peleissä. Viime kaudella TPV kuitenkin palasi normaaliin tilanteeseen, ja sijoittui sarjassa mukavasti neljänneksi.

TamU ja TPV kohtasivat harjoitusottelussa helmikuun alkupuolella, ja silloin TPV voitti vakuuttavalla pelillä peräti 7–0. Silloin toki voimakkaasti tälle kaudelle uudistuneen TamUn koukkueen rakentaminen oli vielä pahasti kesken. Kaikki muut ottelunsa TPV yllättäen hävisi. Tiistain koitosta ajatellen ei harjoitusotteluista ehkä siis pysty päättelemään paljoakaan voimasuhteista joukkueiden välillä.

TPV:n pelaajista löytyy tuttuja nimiä, sillä kaudet 2021–22 TamUssa pelanneet Janette Savumaa ja Eeva Veijola siirtyivät punaisiin jo kaudeksi 2023 ja jatkavat edelleen Paltsareissa. Sen sijaan toiseen suuntaan pelaajaliikennettä ei viime vuosina ole nähty, joskin Jessi Hiltusella ja Serena Lehtosella on junioritaustaa TPV:ssä uuseamman vuoden takaa, ja Kiira Kaivolalla myös Ykkösen pelejä kausilta 2017–18.

Asetelma historialliseen TamUn ja TPV:n ensimmäiseen kohtaamiseen on kutkuttava. TamU pääsee haastamaan yhtä sarjataso ylempänä pelaavan TPV:n, ja odotettavissa lienee molemminpuolin hyvää latausta ja jännitystä. Pienen etulyöntiaseman Sinipaidoille antaa se, että joukkue on löytänyt hyvän pelirutiiinin kahden voitetun sarjapelin myötä, kun taas TPV ei ole vielä ehtinyt aloittamaan Kakkosen kauttaan.

Toisaalta TamU tulee otteluun otteluruuhkan keskellä, sillä kahdeksen päivän sisällä pelataan kolme tärkeää peliä, kun sarjapelit osuvat sekä cupin peliä edeltävälle että seuraavalle lauantaille. Päävalmentaja Kari Numminen ei kuitenkaan ole huolissaan rasituksesta.

”Lähtökohdat on hyvät, ja näkisin että PIF-ottelu osoitti, että pystymme hyvänä päivänä haastamaan oman ja ylemmän sarjan joukkueet. Joukkue on harjoitellut hyvin ja noudattaa pelitapaa oikealla tavalla 90 minuuttia”, Numminen sanoo.

”Aistin joukkueessa sellaisen hengen, että kaikkia pelejä lähdetään aina voittamaan, oli vastassa sitten kuka vaan”, jatkaa Numminen.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä torstaina 25.4. klo 19.00 alkaen. Liput otteluun maksavat 5 € kaikilta katsojilta, eli erillisiä alennusryhmiä ei ole. Lisäksi naisten edustusjoukkueen tukikausikortilla on ilmainen sisäänpääsy otteluun.

HUOM! Liput ovat poikkeuksellisesti myynnissä TamUn grillipisteellä stadionin sisällä.

Pyynikin portit ja palvelut aukeavat tunti ennen ottelun alkua klo 18.00. Anniskelualueella on tarjolla Salama Brewingin ja Pyynikin Brewing Companyn juomia. TamUn grillillä on tarjolla tuttuja herkkuja Tapolan ja Vegemin grillimakkaroista alkaen.

Ennen ottelu kannattaa vierailla Pyynikintorin laidalla Tuopissa. Ottelun jälkeen voi piipahtaa Maja/Talossa korttelin päässä stadionilta.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään derbytunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49