24.5.2019

 
 

Gnistan jätti Sinipaidat vaille mahdollisuuksiaGnistan n√§ytti kovuutensa Tampere Unitedin vieraillessa Mustapekka Areenalla perjantai-iltana. Sinipaidat taistelivat hyvin eiv√§tk√§ olleet ottelussa mitenk√§√§n helisem√§ss√§, mutta Gnistan oli kaikilla mittareilla parempi, ja vei ottelun nimiins√§ maalein 2‚Äď0 (1‚Äď0) isketty√§√§n molemmat maalit Sinipaitojen selkeist√§ virheist√§. Sinipaidoillakin oli ottelussa omat hyv√§t hetkens√§, ja viel√§ ottelun tauolla oli edellytyksi√§ toivoa nousua rinnalle tai jopa ohi. Gnistanin toinen maali kuitenkin k√§yt√§nn√∂ss√§ tappoi pelin jo hyviss√§ ajoin ennen p√§√§t√∂svihellyst√§. Rehellisyyden nimiss√§ on my√∂s todettava, ett√§ maalipuut pelastivat Sinipaidat useampaan otteeseen, ja huonommalla onnella lukeamat olisivat voineet revet√§ pahemmiksikin.

Jere Remes avasi jälleen kärjessä.

TamU oli vaihtanut tavanomaisen koostumuksensa tiiviiseen 4-4-2-muodostelmaan, jossa korkea prässi oli jätetty kokonaan pois. Keskustan tukkiminen toimi melko hyvin, ja TamU sai tiiviistä puolustusmuodosta ensimmäisellä puoliajalla usean hyvän riiston. Riistoja seuranneista vastahyökkäyksista päästiin Omar Kharyn ja Haris Ibrahimovicin johdolla syvälle Gnistanin alueelle, mutta vaarallisille maalintekoalueille TamU ei päässyt murtautumaan.

Kapteeni Eetu Rahkola pelasi yllättäen keskikentän pohjalla.

Jos keskusta pysyi melko hyvin tukittuna, oli laidoilla paljon tilaa, jota Gnistan pääsi käyttämään. Jo ottelun ensimmäisellä minuutilla Gnistan kolisutti tolppia, mutta paluupallosta avautuneesta vapaasta maalipaikasta keltapaitainen hyökkääjä laittoi pallon vieraskannattajien huojennukseksi yli maalin.

Sami Ekmark yrittää pitää Pekka Sihvolan aisoissa.

Ali Al-Fatli yrittää pysäyttää Onni Tiihosen.

Seuraavan kerran kotijoukkue osui maalipuihin 20. minuutilla, kun Jesse Ahonen laittoi linjan taakse pelatun pallon tolppaan. Ottelun avausmaali syntyi vain minuuttia my√∂hemmin. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta keskelle, jossa kulmapotkutilanteen j√§lkeen yl√∂sj√§√§nyt puolustaja Pauli Kuusij√§rvi sai pallon eik√§ erehtynyt maalin edest√§. Gnistan kolisutti tolppaa viel√§ hieman ennen ensimm√§isen jakson loppua, mutta tauolle mentiin lukemissa 1‚Äď0.

Gnistan juhlii 1‚Äď0-maalia.

Haris Ibrahimovic nousee laidalla.

Ottelun ratkaisu nähtiin 64. minuutilla, kun viime kaudella HIFK:ssa tehoilleet Tuomas Mustonen ja Pekka Sihvola aiheuttivat tuhoa TamUn boksissa. Mustonen syötti oikealta pallon TamU-puolustajan längeistä maalin eteen Sihvolalle, joka viimeisteli varmasti takakulmaan.

Tähän ottelu käytännössä päättyi. Gnistan jäädytti peliä hyvin kahden maalin johtoasemassa, eikä TamU löytänyt keinoja päästä maalipaikoille, vaikka ajoittain palloa pystyttiin pitämään hallussa Gnistanin kenttäpuoliskolla. Minkäänlaista loppurynnistystäkään ei nähty, vaan sen sijaan Gnistan oli lähellä tehdä vielä kolmannen maalin, kun
puski pallon maalin ylärimaan ottelun lisäajalla.

Elias Alanen vangitsee pallon ruuhkan keskellä.

Haris Ibrahimovic nostaa hyökkäystä.

Keltapaitainen toppari ehtii palloon juuri ennen Sami Ekmarkia.

P√§√§valmentaja Mourad Seddiki oli ottelun j√§lkeen luonnollisesti harmissaan tuloksesta, mutta n√§ki joukkueen esityksess√§ paljon hyv√§√§kin. ”Vastassa oli kova joukkue jolla on kokeneet pelaajat, emmek√§ miss√§√§n nimess√§ olisi p√§rj√§nneet, jos olisimme l√§hteneet pr√§ss√§√§m√§√§n ylh√§√§lt√§. Suunnitelmamme oli j√§tt√§√§ pallo Gnistanille, ja pyrki√§ keskialueen pr√§ssin kautta k√§ynnist√§m√§√§n vastaiskuja. N√§in me teimmekin, mutta teimme liikaa virheit√§, joista vastustaja p√§√§si tekem√§√§n maaleja.”

”Viel√§ 1‚Äď0-tilanteessa oli toivoa ja siin√§ kohtaa alettiin hiukan pelatakin, mutta toisen maalin j√§lkeen ottelu oli taputeltu”, Seddiki manasi.

Seuraavan kerran TamU taistelee pisteistä helatorstaina 30.5. kun FC Espoo vierailee Pyynikillä. Ottelu potkaistaan käyntiin jo klo 15.00. Tervetuloa silloin mukaan!

Vaihtoon ottelun lopussa otettu Eetu Rahkola ehti ensimmäisenä kiittämään vieraskannattajia.

 
 
Gnistan logo
2 ‚Äď 0

(1 ‚Äď 0)

Tampere Unitedin logo

21’ Pauli Kuusijärvi
64’ Pekka Sihvola

Yleisömäärä:
457

Yleisömäärä:
457

12 Aatu Hakala
3 Tuomas Mustonen C
5 Pauli Kuusijärvi
6 Richard Tiberi
9 Pekka Sihvola
11 Patrick Aaltonen
20 Ilmari Hieta vaihtoon 46’
22 Onni Tiihonen
23 Jesse Ahonen vaihtoon 81’
28 Gullit Zolameso vaihtoon 70’
75 Hidetoshi Wakui
35 Salifu Senghore
7 Benjamin Thurling
14 Zakaria Kibona vaihdosta 70’
18 Saloum Faal
24 Touko Laakkonen
32 Joonas Salmi vaihdosta 46’
77 Arttu Heikka vaihdosta 81’
62Elias Alanen
3Sami Ekmark
5Eetu RahkolaC vaihtoon 82'
10Haris Ibrahimovic
18Jere Remes vaihtoon 82'
20Verneri Uimonen
22Matias Stark
25Omar Khary
28Deng Malwal vaihtoon 63'
29Ali Al-Fatli
32Arttu Mättö
24Oskari Ikonen
7Elias Harala
15Eemil Pasanen
17Taavi Abruquah vaihdosta 82'
21Konsta Raittinen vaihdosta 82'
23Niklas Lindholm vaihdosta 63'
27Nils Strömsholm
12 Aatu Hakala
3 Tuomas Mustonen C
5 Pauli Kuusijärvi
6 Richard Tiberi
9 Pekka Sihvola
11 Patrick Aaltonen
20 Ilmari Hieta vaihtoon 46’
22 Onni Tiihonen
23 Jesse Ahonen vaihtoon 81’
28 Gullit Zolameso vaihtoon 70’
75 Hidetoshi Wakui
35 Salifu Senghore
7 Benjamin Thurling
14 Zakaria Kibona vaihdosta 70’
18 Saloum Faal
24 Touko Laakkonen
32 Joonas Salmi vaihdosta 46’
77 Arttu Heikka vaihdosta 81’