Espoosta tuotiin kotiin se mikä piti

09/05/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere Unitedilla oli SexyPöxyjen vieraana vain hävittävää, ja se ehkä näkyi joukkueen otteissa aivan alussa. Hyvin tunnustelevan alun jälkeen johtomaali syntyi kuitenkin jo ennen kymmenen minuutin täyttyimistä, mutta tämä ei vielä maalihanoja sen enempää avannut. Myös toisen jakson alussa tehtiin maali, ja lopulta viimeisen vartin kolme osumaa siivittivät TamUn murskalukemiin 0–5 (0–1). Tuloksen lisäksi hyvä uutinen oli erityisesti laitahyökkääjä Eero Lambergin avausmaali Sinipaidoissa. Myös toppari Jonne Koistinen osui ensimmäistä kertaa TamU-paidassa.


Kakkonen

0 – 5

  • Sinipaitojen voitto ei ollut missään kohtaa varsinaisesti uhattuna, vaikka lopullinen voiton varmistus tapahtuikin vasta toisen jakson lopulle.
  • SexyPöxyillä oli muutama ihan hyvä hyökkäys, mutta suurta uhkaa takaisku­maalista ei ollut.
  • Vieraskiertueen jälkeen TamU pelaa kaksi seuraavaa otteluaan kotona Tammelassa.

Ottelun ensimmäiset tilanteet loi kotijoukkue SexyPöxyt erikoistilanteista. Erfan Zenelin sivuvapari tuli pahan näköisesti maalille, mutta Anton Bright pääsi katkomaan kulmakpotkuksi. Zeneli antoi myös kulmapotkun, mutta loukkaantui pallo potkaistessaan, ja joutui jättämään kentän ehdittyään pelata alle kaksi minuuttia.

Tämän jälkeen aloite oli Sinipaidoilla, ja kolmas vaarallinen hyökkäys tuotti tulosta. Tilanne lähti Anton Brightin katkosta, josta hän käänsi pallon Taha Özcelikille keskiympyrään. Viisi syöttöä myöhemmin Özcelik oli 20 metriä lähempänä maalia ja antoi namupallon boksiin Toni Toijalalle, joka laukoi pallon suoraan ilmasta maalin takakulmaan.

Toni Toijala laukoo ottelun avausmaalin suoraan ilmasta.

Johtomaali ei erityisesti vapauttanut TamUn peliä. Tosin heti pari minuuttia maalin jälkeen Toni Toijala toi palloa hyvin oikealta laidalta ja löysi boksiin topparien väliin hyvän juoksun tehneen Niilo Jalkasen. Nuori hyökkääjä päätyi kentän pintaan toppari ahdistaessa, ja joutui turhaan katselemaan ruohonjuuritasolta kohti tuomareita.

Mitenkään liukuhihnalta TamU ei tämän jälkeen tekopaikkoja luonut, ja kotijoukkuekin pääsi aika ajoin pelaamaan pallon kanssa vaarallisen oloisesti. Yhden parhaista tekopaikoista sai Erkka Helminen vielä ennen puolen tunnin täyttymistä, kun pallo tuli hänelle vetopaikkaan TamUn voitettua kakkospallon boksissa. Maalivahti Toni Korkiakoski otti kuitenkin hyvän torjunnan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Erkka Helminen syötti Niilo Jalkasen läpijuoksuun vasemmalta. Etukulmassa näytti olevan tilaa, mutta laukaus jäi maalivahdin ulottuville, ja jalkatorjunta esti TamUn johdon tuplaantumisen. Pari muutakin hyökkäystä TamUlta vielä nähtiin, ja kerran Toni Toijala oli päästä tuikkaamaan pallon maaliin aivan lähietäisyydeltä Niilo Jalkasen keskityksestä, mutta tauolle mentiin 0–1-johtolukemissa.

Niilo Jalkanen etenee tekopaikkaan.

Ketsuppipullo aukesi lopussa

Toisen jakson alku näytti jälleen siltä, että maalien uhka ei ol välitön. Sitten Janar Georg iski laidaltaan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Georg katkaisi topparin syötön laitapuolustajalle, ja juoksi pallon kanssa boksiin ohittaen samaisen topparin. Laitahyökkääjän matala keskitys tavoitteli takatolpalle juossutta Toni Toijalaa. Toinen toppari kuitenkin ohjasi pallon kantapäällään suoraan omiin ja TamU johti 0–2.

Maalit maistuivat Sinipaidoille Laaksolahdessa.

Tämän jälkeen pelattiin lähemmäs puoli tuntia maaleitta, sillä verkko heilui seuraavan kerran iloisesti vasta vartti ennen täyttä aikaa. Silloin TamU sai sinänsä vaarattoman vapaapotkun omalta alueeltaan, kun Taha Özcelikiä käytiin koppaamassa ikävän näköisesti keskialueella. Keltainen kortti ei noussut, mutta kotijoukkue sai vielä paremman rangaistuksen.

Maalivahti Joonas Immonen nimittäin asettui pallon taakse, ja lähetti loistopallon vastustajan boksiin. Pöxypuolustus oli hiukan unessa, ja Janar Gerog pääsi pommittamaan ensimmäisestä pompusta pallon yläriman kautta maaliin, ja näin lukemat olivat jo 0–3.

Eero Lamberg laukoo ensimmäisen maalinsa Tampere Unitedissa.

Neljännessä maalissa puolestaan saatiin yksi pieni apina harteilta, kun vaihdosta sisään tullut Eero Lamberg pääsi sivaltamaan pallon verkon perukoille Niilo Jalkasen loistavasta syötöstä. Ensimmäinen maali Sinipaidoissa maistui selvästi makealta.

Myös 0–5-maali oli tekijänsä ensimmäinen Tampere Unitedissa, sillä Jonne Koistinen puski pallon verkon perukoille, kun Juho Heikkinen antoi hyvin kulmapotkun takatolpalle aivan ottelun lopussa.

Tiistaina takaisin Tammelaan

Tampere United palaa kahden vierasottelun jälkeen takaisin kotikentälle Tammelan stadionille tiistaina 14.5. kun klo 19.00 alkavaan otteluun tulee vastaan Hämeenlinnan jalkapalloseura. Viikolla pelataan Tammelassa myös toisen kerran, sillä vierasottelu paikalliskilpailija Ilves-Kissoja vastaan on vuorossa sunnuntaina 19.5. klo 15.00. Liput molempiin otteluihin ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa.

Kakkonen

0 – 5

( 0 – 1 )

9′ Toni Toijala
50′ Oma maali
75′ Janar Georg
83′ Eero Lamberg
90′ Jonne Koistinen

Yleisöä:
150

Yleisöä:
150

1 Joonas Immonen
4 Jani Alaperä
7 Julius Stenroos 69'
9 Janar Georg 78'
10 Taha Özcelik 39' 78'
13 Anton Bright C
15 Joonas Rantala
16 Erkka Helminen 62'
18 Niilo Jalkanen 74'
20 Eric Bullock 62'
22 Toni Toijala
31 Remu Koikkalainen
3 Jonne Koistinen 78'
5 Atte Jokinen 62'
21 Eero Lamberg 78'
23 Matias Sarlin
24 Arttu Mättö 62'
30 Juho Heikkinen 69'
93Toni Korkiakoski
10 Dudu 65'
11Janne Leivo 16' 83'
24Ahmed Alaeddine 27'
28Thomas Saarinen C
30Meysam Hajizadeh 83'
37Otto Ollikainen 65'
53Emil Vanhanen
61Alexander Moen
65Oliverr Kulp
80Erfan Zeneli 5'
1Axel Terävä
3Niklas Ahvonen 5'
5Konstantin Lyback
7Mustafa Mukhlis 65'
23Jonni Lindström 83'
27Ermir Suka 84' 65'
29Arthur Isohanni 88' 83'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49