Ensimmäinen sarja­kierros päätökseen Turussa

19/06/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Viikonlopun maalijuhlan jälkeen naisten edustus vierailee vielä Turussa ennen juhannuksen viettoon pääsyä. Kotijoukkueena Urheilupuiston yläkentällä on Sinipaidoille tuttu vastus Turun Toverit, joka säilytti viime kaudella paikkansa Kolmosessa vasta täydennysmenettelyn kautta. Tällä hetkellä turkulaisjoukkue on pisteen verran putoamisviivan yläpuolella, joten tarve pisteille on kova. TamU puolestaan pyrkii pitämään tappiottoman rekordinsa puhtaana.

TuTo – TamU

  • Joukkueet kohtaavat kuudetta kertaa, eikä TamU ole hävinnyt yhtäkään aiemmista kohtaamisista.
  • Ottelu päättää ensimmäisen sarjakierroksen, ja TamUn pelit jatkuvat vasta reilun kuukauden tauon jälkeen heinäkuun loppupuolella

Viime kaudella TuTo pelasi todella fyysistä peliä ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen samalla tavalla, rauhallista pallonhallintapelillä unohtamatta.

- Jenni Särö
Keskikenttäpelaaja

TuTon kausi on joka tapauksessa sujunut tähän mennessä hieman paremmin kuin viime vuonna. Ensimmäisen viiden ottelun jälkeen tilanne näytti jopa oikeinkin hyvältä, sillä silloin koossa oli seitsemän pistettä.

Hyvän alun jälkeen TuTo on kuitenkin hävinnyt neljä putkeen, ja joukkue on valunut sarjassa kahdeksanneksi. Voittonsa TuTo on ottanut LiePasta ja MaPSista ja pisteen jäljessä olevan TPS:n kakkosjoukkueen kanssa joukkue pelasi tasan.

TuTo on pelannut Naisten Kolmosessa vuodesta 2018 lähtien ja sijoittunut parhaimmillaan sarjan kolmanneksi vuonna 2020. Tämän jälkeen on ollut vaikeampaa, ja TamU on menneiden kolmen kauden aikana voittanut viidestä kohtaamisesta kolme, ja kaksi kertaa on pelattu tasan.

Turkulaisten pelaajaluettelosta erottuu hyökkääjä Oona Aaltonen, joka on tehnyt kahdeksassa tällä kaudella pelaamassaan ottelussa yhtä monta maalia. TamUn kovin maalintekijä on Jenni Särö, jolla on yhdeksästä pelistä seitsemän maalia.

Keskikentällä pelaava Jenni Särö odottaa TuTon olevan fyysinen vastustaja.

”Viime kaudella TuTo pelasi todella fyysistä peliä ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen samalla tavalla, rauhallista pallonhallintapelillä unohtamatta. Viimeistelyn täytyy myös onnistua”, Särö pohtii.

”Joukkueemme tulee myös pystyä nollaamaan MaPS-peli ja suunnata katse heti tulevaan Turun reissuun.

Ottelu alkaa Turun Urheilupuiston yläkentällä keskiviikkona 19.6. klo 19.00. Pelin jälkeen sarjan ensimmäinen puolisko on TamUn osalta pelattu ja pelikentille palataan vasta heinäkuun lopulla. Toisella sarjakierroksella Sinipaidoilla on ilahduttavan paljon pelejä kotona Pyynikillä, sillä edessä on vain neljä vierasreissua, kun taas Pyynikin urheilukentällä pelataan kuudesti.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49