Ensimmäinen ottelu Tammelan stadionilla toi selvän voiton

22/01/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere Unitedin ensimmäinen ottelu uudella Tammelan stadionilla toi komean 4–1 (2–1) -voiton Kakkosessa tällä kaudella pelaavasta SJK Akatemian kakkosjoukkueesta. Ottelun alku oli Sinipaidoille vaikea, ja pallonhallinta oli täysin vierasjoukkueella. Tämä tuottikin takaiskumaalin reilun kymmenen minuutin kohdalla, eikä siinä kohtaa monikaan olisi lähtenyt veikkaamaan kotivoittoa. Ensimmäisen jakson edetessä peli kuitenkin kääntyi, ja jakson lopussa TamU siirtyi johtoon kahdella nopealla maalilla. Toisella jaksolla TamU vielä tuplasi maalimääränsä, ja otti selvän ja ansaitun voiton.


Harjoitusottelu

4 – 1

  • Alku oli vaikea, mutta lopulta TamU purjehti helppoon voittoon.
  • TamUn ensimmäisen maalin Tammelan stadionilla teki Juho Heikkinen.

Vastustaja oli alussa vähän valmiimpi, mutta me puolustettiin se aika nöyrästi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kenenkään paikka joukkueessa tai ainakaan avauskokoonpanossa ei ole varma. On hyvä nähdä että pelaajat käyttävät näyttöpaikkansa hyväksi.

- Anton Bright
Kapteeni

arsinkin toisella jaksolla alkoi tulla tilaa kentälle, ja pallolinen peli alkoi löytyä. Prässissä saatiin ensimmäiselläkin jaksolla muutama ihan hyvä riisto.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja
-

Ottelun alussa TamU oli suurissa vaikeuksissa, eikä oma pallollinen peli lähtenyt lainkaan käyntiin. SJK vyörytti hyökkäyksiään, mutta TamU sai katkottua keskitykset boksissa.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen takaisku oli kuitenkin tosiasia. SJK pyöritti peliä hyvin vasemmalla laidalla, ja lopulta keskitys löysi hyökkääjän maalin edestä. Tämän laukauksen testissä ollut laitapuolustaja Jeremi Rajala vielä sai blokattua, mutta pallo kimposi tästä juuri sopivaan vetopaikkaan boksin rajalle, ja laukaus livahti maalivahti Remu Koikkalaisen kainalon alta verkon perukoille.

”Vastustaja oli alussa vähän valmiimpi, mutta me puolustettiin se aika nöyrästi.”, näki päävalmentaja Jukka Listenmaa takaiskusta huolimatta.

”En oikein tiedä mistä se johtui. Kaveri taisi olla aika innokas siinä alussa ja niillä liikkui jalka hyvin. Me otettiin ihan hyvin vastaan, mutta pallon kanssa olisi pitänyt parantaa”, totesi puolestaan kapteeni Anton Bright.

Kohta mennään ensimmäistä kertaa uudessa Tammelassa.

Jakson puolivälin paikkeilla peli alkoi kääntyä TamUlle, ja lähimpänä tasoitusta oltiin parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Janar Georg laukoi takatolppaan näppärän kuvion päätteeksi. Puolen tunnin kohdalla myös Juho Heikkinen laukoi terävästi, mutta pallo viuhahti etukulmasta ohi.

TamUn tasoitus nähtiin reilu viisi minuuttia ennen puolta aikaa. Julius Stenroos syöttii keskiympyrästä ristiin, mutta SJK:n laitapuolustaja pääsi katkoon. Irtopalloon ryntäsi kuitenkin Arttu Raittinen, jonka mainio syöttö vapautti Juho Heikkisen vetopaikkaan boksissa. Tästä ”Jusu” ei erehtynyt, vaan sijoitti 1–1-tasoituksen varmasti maalin takakulmaan.

Johtomaalia ei tarvinnut monta minuuttia odottaa. Eelis Korhonen katkoi SJK:n maalipotkun päällään ja lähetti Janar Georgin juoksuun kohti kulmalippua oikealla laidalla. Georg leikkasi päätyrajaa pitkin keskemmälle ja löysi Eetu Räisäsen boksin kulmalta. Tämän kaunis nosto takayläkulmaan muutti taukolukemiksi 2–1.

Eetu Räisänen teki voittomaaliksi jääneen 2–1-maalin.

Kaksi lisämaalia toisella jaksolla

Toinen jakso sai parhaan mahdollisen alun, kun TamU to hyökkäyksen vasemmalta heti toisella minuutilla. Toiselle jaksolle sisään vaihdettu Toni Paukkeri toi pallon väkevästi kahden vastustajan välistä ja syötti viereensä Juho Heikkiselle lähellä boksin kulmaa. Heikkinen murtautui boksiin ja sijoitti pallon maalin takakulmaan. Pallo näytti ohittavan maalivahdin hiukan helpon näköisesti, mutta joka tapauksessa TamU johti nyt 3–1.

Juho Heikkinen teki talven ensimmäisessä ottelussaan heti kaksi maalia.

Jakson edetessä ottelu pysyi hyvin Sinipaitojen hallussa. Vaihdotkaan eivät suinkaan menoa hidastaneet, kun maaleista vastanneiden Juho Heikkisen ja Eetu Räisäsen tilalle tulivat sarjan eliittiin kuuluvat Taha Özcelik ja Erkka Helminen.

”Aika kovia kavereita tuli vaihdosta kentälle. Hyviä kentällemenoja taas muutamalla”, näki Listenmaa.

Taha Özcelik pelasi ottelun viimeisen puolituntisen.

Loppulukemat 4–1 syntyivät parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Taha Özecelik sai pallon keskiympyrässä, ja tästä pallo sahattiin Erkka Helmisen, Julius Stenroosiin ja juuri kentälle tulleen Matias Sarlinin kautta takaisin Helmiselle, joka laukoi pallon niukasti boksin sisältä tarkasti takakulmaan. Ensimmäistä kertaa TamU-paidan pukeneelle Sarlinille tämä oli ottelu ensimmäinen kosketus palloon.

”Sarlinilta uutena poikana ihan vahvaa tekemistä, vaikka vasta yhdet harjoitukset oli alla. Muutama muukin sopimukseton pelaaja nosti päätään”, päävalmentaja Listenmaa näki.

”Kenenkään paikka joukkueessa tai ainakaan avauskokoonpanossa ei ole varma. On hyvä nähdä että pelaajat käyttävät näyttöpaikkansa hyväksi. Kaikilla oli asenne tänään kunnossa”, näki Anton Bright.

Kapteeni Anton Bright tuo palloa.

Positiivinen ilme

Kaikkiaan Listenmaa oli ottelun jälkeen melko tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Varsinkin toisella jaksolla alkoi tulla tilaa kentälle, ja pallolinen peli alkoi löytyä. Prässissä saatiin ensimmäiselläkin jaksolla muutama ihan hyvä riisto, ja yksi tolppalaukauskiin saatiin riiston jälkeen.

Muutenkin puolustettiin hyvin ja rohkeasti eteenpäin, eikä vastustaja päässyt meidän selustaan niin kuin edellisessä pelissä”, päävalmentaja näki.

Myös kapteeni Anton Bright totesi joukkueen ilmeen olleen ottelussa positiivinen.

”Edistystä, jota tottakai toivookiin. Ensimmäisellä jaksolla ei ehkä saatu onnistumaan niitä juttuja joita olisi haluttu, mutta kärsivällisyyden kautta toisella jaksolla ne onnistuivat paremmin. Kiva myös saada onnistumisen tunteita ja maaleja”, Bright totesi.

Seuraavassa ottelussa TamU saa vastaansa FC Jazzin lauantaina 27.1. Ottelu pelataan Urheilukentän tekonurmella Porissa klo 15.15. alkaen.

”Taas tulee astetta kovempi vastustaja, mutta se sopii meille. Tähän alkuun halutaan kovia pelejä, jolloin päästään mittaamaan tasoa ja nähdään missä pitää parantaa”, sanoo päävalmentaja Listenmaa..

Harjoitusottelu

4 – 1

( 2 – 1 )

39′ Juho Heikkinen
42′ Eetu Räisänen
47′ Juho Heikkinen
71′ Erkka Helminen

Yleisöä:
0

12′ SJK

Yleisöä:
0

23 Remu Koikkalainen
3 Jonne Koistinen 70'
4 Jeremi Rajala 46'
6 Juho Heikkinen 61'
7 Julius Stenroos
11 Arttu Raittinen
13 Anton Bright C 46'
18 Janar Georg 46'
22 Jonne Rosenberg 70'
25 Eelis Korhonen
41 Eetu Räisänen 61'
2 Jani Alaperä 46'
5 Atte Jokinen 70'
9 Eric Bullock 46'
10 Matias Sarlin 70'
17 Taha Özcelik 61'
24 Toni Paukkeri 46'
29 Erkka Helminen 61'

12′ SJK

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49