Derbystä turhauttava maaliton tasapeli

03/07/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere United ja TPV pelasivat tiistaina Tammelan stadionilla maalittoman tasapelin, joka ei tarjonnut neutraaleille katsojille erityisen korkeaa viihdearvoa. Joukkueisiin intohimoisesti suhtautuville jännitystä riitti kyllä loppu­vihellykseen asti, mutta maaliton tasapeli oli etenkin kaupungin siniselle puolelle pettymys. Ensimmäinen derbyvoitto TPV:stä jäi odottamaan mahdollista jatkosarjan kohtaamista, mutta toisaalta tasapelikin pitää Sinipaidat sarjataulukossa hyvässä asemassa. Vähintään lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät nimittäin nousu­karsintoihin, ja TamUn sarjasijoitus on vähintään keskiviikko­illan otteluihin asti nimenomaan toinen.


Kakkonen

0 – 0

  • TamU oli ottelussa hiukan niskan päällä, mutta maalinteon uhka ei ollut riittävän kova.
  • Ottelun yleisömäärä oli ihan mukava 1083 katsojaa, mutta tunnelma ei noussut aivan vapunaaton derbyn tasolle.
  • Seuraava tilaisuus voittaa TPV saatetaan saada jo syksyllä jatkosarjassa.
-

Ottelun alku oli Sinipaidoille hankala. Ensimmäisen vartin aikana TPV:kään ei saanut luotua erityisen vaarallisia tekopaikkoja, mutta pallo oli enimmäkseen TamUn kenttäpuoliskolla ja punapaidat saivat kolme kulmaa ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana.

”Painotimme, että meidän pitää pystyä pitämään tempoa yllä prässäämällä aktiivisesti ja liikuttamalla palloa nopeasti, ja alku meni juuri sellaiseksi seisovaksi pelaamiseksi kuin ei pitänyt. TPV on todella hyvä puolustamaan muodossa matalassa blokissa, ja heillä on vaaralliset vastaiskut, päävalmentaja Tero Suonperä manasi ottelun jälkeen.

Eino-Veikko Ek ja Julius Stenroos taistelevat pallosta.

Ensimmäisiä hyökkäyspään tilanteita Sinipaidoilta nähtiin vasta vartin pelin jälkeen. Toisaalta tässä kohtaa TPV sai myös tilaisuuksia vasta­hyökkäyksiin, ja parin­kymmenen minuutin kohdalla laita­puolustaja Lauri Seppälä toi pallon hyvin ylös ja löysi TamUn ensimmäisen maalin Kakkosessa aikoinaan tehneen Tuomas Lehden keskeltä boksista. Kaikeksi onneksi ”Tuopin” veto kuitenkin epäonnistui ja pallo pomppi maalin ohi.

Seuraava TPV:n vaarallinen vastaisku nähtiin TamUn vapaapotkun jälkeen, kun Sinipaitojen lähes koko pakka oli ylhäällä. Keskikentän työmyyrä Arttu Mättö juoksi kuitenkin karkukulaisen kiinni ja katkaisi tilanteen upeasti ajoitetulla liu’ulla palloon.

”TPV oli latautunut peliin hyvin altavastaajan asemasta kiusaamisasenteella, ja toteuttivat omaa strategiaansa hyvin. TPV oli myös kaksinkamppailuissa edellä ensimmäisen puoli tuntia”, päävalmentaja Suonperä arvioi.

Eino-Veikko Ek vie pallon Janar Georgilta.
Arttu Mättö näyttää taisteluilmettä. Taustalla ex-Sinipaidat Roope Kostiainen ja Tuomas Lehti.
Juho Heikkinen tuo palloa boksin kulmalla.

Puolen tunnin pelin jälkeen ottelu alkoi kuitenkin kääntyä, ja TamU alkoi luoda vaarallisia hyökkäyksiä. Lähimpänä maalia oltiin reilu kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä, kun Juho Heikkinen keskitti ja Matias Sarlin pääsi jatkamaan päällään. Eino-Veikko Ek sai kuitenkin katkaistua pallon kulun maaliin edestä.

Muutama minuutti myöhemmin Sarlin pääsi jälleen tekopaikkaan Taha Özcelikin hyvän kuljetuksen ja Julius Stenroosin syötön jälkeen, mutta terävä laukaus viuhui etutolpan ohi.

Muutoin TamUn tilanteet rajoittuivat muutamaan Joonas Rantalan keskitykseen ja kulmapotkuun, jotka eivät johtaneet vetoihin maalia kohti. Näin tauolle siirryttiin ensimmäistä jaksoa hyvin kuvastaneissa 0–0-lukemissa.

Matias Sarlin laukoo hyvästä paikasta.
Matias Sarlinin tuska on kova kun verkko ei heilu.

TPV saatiin köysiin mutta tyrmäys jäi tekemättä

Sinipaitojen paras paikka koko ottelussa syntyi, kun toista jaksoa oli pelattu vajaa viisi minuuttia. Janar Georg toi palloa oikealta ja tavoitteli Matias Sarlinia maalin edestä.

”Tilanne näytti siltä, että se olisi ollut ihan sen pakin pallo, mutta tietysti hyökkääjän pitäisi olla aina hereillä kun pallo tuleekin läpi. Pallo pomppasi edestäni enkä saanut siihen enää kosketusta”, totesi Matias Sarlin ottelun jälkeen.

Matias Sarlin tekopaikassa toisen jakson alussa.
Matias Sarlin ei saa osumaa yllättäen ulottuville tulleeseen palloon.
Sivu suun mennyt tilaisuus menee Matias Sarlinilla tunteisiin.

Heti Sarlinin tekopaikan jälkeen kentän toisessa päässä nähtiin ottelun komein torjunta, kun Joonas Immonen venytti kätensä erittäin vaaralliselta näyttäneen laukauksen tielle.

TamU oli käyttänyt ensimmäisen vaihtonsa jo tauolla, kun Jonne Koistinen tuli kentälle Julius Stenroosin tilalle, ja Taha Özcelik siirrettiin keskikentällä pykälää ylemmäksi. Hiukan ennen tunnin täyttymistä Arttu Raittinen korvasi Janar Georgin oikeana laitalinkkinä.

”Arde” toikin paljon uutta säpinää kentälle. Tästä ensimmäinen esimerkki nähtiin jo tunnin kohdalla, kun kolmikko Raittinen ja Juho Heikkinen pyörittivät pallon hyvään tekopaikkaan, mutta Matias Sarlinin veto viuhui harmillisesti maalin ohi.

”Vaihdot toivat tänään paljon positiivista meidän pelaamiseen, ja erityisesti Raittisen sisääntulo oli erinomainen”, Suonperä kommentoi.

Arttu Raittisen sisääntulo toi lisää virtaa oikean laidan peliin.

Kaikkinensa peli aaltoili toisella jaksolla paljon päädystä toiseen, mutta kumpikaan joukkue ei yllä mainittuja tilanteita lukuunottamatta luonut mitään erityisen vaarallista. Aivan lopussa näytti siltä, että TPV alkoi väsyä, ja ote oli voimakkaammin ja voimakkaammin TamUlla. Laukaukset maalia kohti jäivät kuitenkin edelleen uupumaan.

Eniten sydämentykytyksiä aiheutti ottelun lopussa Matias Sarlinin syöttö Juho Heikkiselle maalin eteen. Laukaisusektori oli paras mahdollinen, mutta Heikkisen pallokosketus petti, ja Jasi Kinnunen pääsi purkamaan irtopallon.

Yksi loppuhetkien merkkipaalu oli Ali Aitbenzanzounin paluu kentälle edustuksen ottelussa pitkän pelitauon jälkeen. Ottelu oli samalla jo ”Allun” 90. Tampere Unitedissa.

Toppari Ali AItbenzanzoun teki paluun Sinipaitojen pelaavaan kokoonpanoon.

Sarlin: ”Viimeinen vaara puuttui”

Tasapeli ei tyydyttänyt sinisessä leirissä varmasti ketään.

”Jäi kyllä huono maku suuhun. Tuntui että kaikkemme annettiin ja yritettiin, ja pystyimme tiettyyn pisteeseen asti etenemään kentällä, mutta viimeinen vaara puuttui”, summasi Matias Sarlin ottelun.

Sarlin kiteyttääkin ongelmaksi sen, että tekopaikkoja luotiin aivan liian vähän.

”Koko ajan päästiin pelaamaan linjan eteen ja keskittämäänkin hyviltä sektoreilta. Saatiin vain muutama tekopaikka, ja niistä ei saatu palloa reppuun. Tietysti olen pettynyt 0–0-tulokseen.”

Pelaajien päät uhkasivat mennä painuksiin ottelun jälkeen.

Tero Suonperä näki pelin hyvin samalla tavalla kuin kärkihyökkääjä, ja manasi erityisesti rohkeiden maalinteroyritysten puutetta.

”Pelin viimeinen tilanne kuvasti ottelua hyvin. Pallo pyöri kuudentoista rajalla, mutta kukaan ei lähtenyt edes yrittämään laukausta”, Suonperä totesi.

Suonperä totesikin, että matalaa blokkia vastaan murtautumista sekä viimeistelyä on syytä harjoitella.

”Pelasimme todella hyvin vastustajan kahteenkymppiin asti. Löydettiin tiloja, kenttätasapaino oli hyvä ja pääsimme koko ajan vaaralliselle sektorille. Sarlinin tekopaikka oli tietysti loistava, mutta liian monesti jäätiin pyörittelemään eikä laukaus lähtenyt.”

”Paljon oli hyvääkin ja pelasimme nousujohteisesti, mutta meidän pitää olla vaarallisempia”, Suonperä kiteytti.

Heti sunnuntaina uusi yritys avata maalihanat

TamU pelaa seuraavan ottelunsa heti kuluvan viikon sunnuntaina 7.7. klo 18.30, jolloin Tammelan stadionille saadaan ennen keskiviikon pelejä sarjassa viidentenä oleva Pallo-Iirot. Kärkitaistelu on todella tiivistä, sillä kuusi ensimmäistä joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä, joskin eri määriä otteluita pelanneina.

Sarjataulukon ja tulevien pelien valossa TamU on edelleen hyvissä asemissa nousutaistelua ajatellen. Kaikki on omissa käsissä, ja kaikki kärkipään joukkueet kohdataan uudelleen viimeistään loppusarjassa. Maalierokin on TamUlla sarjan toiseksi paras heti sarjan kärjessä olevan Interin kakkosjoukkueen jälkeen, ja tämäkin voi vielä nousta merkittäväksi asiaksi.

”Pelin muoto on mennyt selvästi eteenpäin ja pystymme aiempaa monipuolisemmin tulemaan monelta eri kaistalta. Pelin loksahtaminen kohdalleen on nyt pienestä kiinni. Olen vakuuttunut siitä, että olemme parhaimmillamme kauden edetessä”, Suonperä summaa.

Osta lippusi Pallo-Iirot-otteluun Lippu.fi-verkkokaupasta.

Kakkonen

0 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:
1083

Yleisöä:
1083

1 Joonas Immonen
4 Jani Alaperä 80'
7 Julius Stenroos 46'
9 Janar Georg 58'
10 Taha Özcelik
13 Anton Bright C
15 Joonas Rantala
23 Matias Sarlin 89'
24 Arttu Mättö 74'
26 Ardian Kovaqi
30 Juho Heikkinen
33 Roope Järvinen
2 Ali Aitbenzanzoun 80'
3 Jonne Koistinen 46'
11 Arttu Raittinen 58'
20 Eric Bullock 74'
21 Eero Lamberg
29 Verneri Maunuksela
1Kalle Kohonen
3Lauri Seppälä
4Eino-Veikko Ek
5Mauno Sirén
6Antti Kujala 72'
9Akseli Keso 72'
10Tuomas Lehti C 83'
11Roope Kostiainen 83'
20Rudi Dieter 72'
26Santeri Pitkäkoski
56Tomi Ylinen
32Sami Maja
13Ville Puustinen 83'
19Miska Huttunen 72'
22 Emenike 83'
28Jasi Kinnunen 72'
29Wihtori Vänttinen
37Tomas Rantala

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49